Forårsfeber: Prøv hosting gratis i 3 måneder og få op til 90 % rabat på domæner. **

Benyt tilbud
.com
$ 3.99 $ 26.99 /1. år
.one
$ 1.99 $ 16.99 /1. år

Log ind

Kontrolpanel Webmail Hjemmesideprogram Webshop File Manager WordPress

Hvad er i InPrivate-browsing, og hvordan bruger man det? (2024)

Lær, hvad InPrivate-browsing betyder, hvordan du bruger det, og hvordan det sletter din browserhistorik.

InPrivate-browsing, privat browsing eller inkognitotilstand er alt sammen et udtryk for den samme funktion, som man finder i Microsoft Edge-browseren. Ved at vælge InPrivate-browsing slettes alle de data, du indtastede i din session, hver gang du lukker browseren. Bruger man omvendt ikke InPrivate-browsing funktionen, så gemmer webbrowseren URL’en på alle de hjemmesider, man besøger.

Når man bruger InPrivate-browsing bliver ens adfærd mere privat, og det betyder bl.a. også, at man efterfølgende, næste gang man er på internettet, vil få vist færre annoncer.

De fleste browsere har i dag sådan en funktion, men med forskellige navne. Google Chrome kalder det for eksempel “inkognito”.

Byg en hjemmeside, du kan være stolt af

Opret en professionel hjemmeside med vores smarte, brugervenlige hjemmesideprogram.

Prøv det gratis i 14 dage
  • Vælg mellem 140+ skabeloner
  • Ingen kodningsfærdigheder er påkrævet
  • Gå online med nogle få klik
  • Gratis SSL-certifikat
  • Mobilvenlig version
  • 24/7 support

Hvordan bruger man InPrivate-browsing?

Microsoft Edge bruger ikke denne funktion som standard. Du skal aktivere den. Læs hvordan du gør:

  1. Gå til din proceslinje.
  2. Find Microsoft Edge-logoet.
  3. Højreklik på logoet.
  4. Vælg “Nyt InPrivate-vindue”.

Der er også en anden metode, du kan bruge:

  1. Åbn Microsoft Edge.
  2. Højreklik på et link.
  3. Klik på “Åbn link i InPrivate-vindue.”

Hvis du følger disse trin, forhindrer du din enhed i at gemme dine data. Med andre ord så slettes eller blokeres alle cookies og andre sporingsværktøjer, som en hjemmeside forsøger at uploade til din computer. Men det betyder ikke, at du har skjult din adfærd på internettet.

Nogle computere har nemlig software, der sender din onlineaktivitet til en tredjepart. Det kan for eksempel være din arbejdsgiver eller offentlige computere på et universitet. InPrivate-browsing forhindrer ikke dette.

Og selvom du med InPrivate-browsing skjuler din adfærd på den enhed, som du har brugt, så er IP-adressen stadig synlig for andre. Det betyder, at internetudbyderen samt de sider, du besøger, stadig kan spore din browseraktivitet.

Derfor er du også stadig sårbar overfor malware, som kan sende dine data videre til en hacker. Når vi taler om malware, så er den mest almindelige måde at blive smittet på via e-mail. Ulykken sker, hvis du åbner en besked, ofte fra en afsender, som du ikke kender, og downloader en inficeret vedhæftet fil. Få mere af vide om e-mailtrusler og sørg for at bruge virus- og spamfiltre.

Byg en hjemmeside, du kan være stolt af

Opret en professionel hjemmeside med vores smarte, brugervenlige hjemmesideprogram.

Prøv det gratis i 14 dage
  • Vælg mellem 140+ skabeloner
  • Ingen kodningsfærdigheder er påkrævet
  • Gå online med nogle få klik
  • Gratis SSL-certifikat
  • Mobilvenlig version
  • 24/7 support

Sådan slår du InPrivate-browsing fra

For at deaktivere InPrivate-browsing skal du blot lukke og genåbne Microsoft Edge. Programmet åbner altid uden at InPrivate-browsing funktionen er slået til, medmindre du beder om noget andet. Det er også muligt helt at deaktivere denne funktion. Det vil man typisk gøre, hvis man netop ønsker at bevare data på den enhed, som man bruger.

Sådan deaktiverer du InPrivate-browsing

1. Højreklik på menuen Start.

2. Vælg “Kør”.

3. Skriv “gpedit.msc.”

4. Tryk på “Enter”.

5. Klik på “Computerkonfiguration”.

6. Gå til “Administrative skabeloner”.

7. Vælg “Windows-komponenter”.

8. Åbn “Microsoft Edge”.

9. Gå til mappen med indstillinger.

10. Højreklik på “Tillad InPrivate-browsing.”

11. Vælg “Deaktiveret”.

12. Klik på “Anvend”.

Hvordan sletter du din InPrivate-browserhistorik?

Det er ikke nødvendigt at gøre noget. InPrivate-browsing sletter automatisk din historik, når du lukker browseren. InPrivate-browsing tilstanden sletter også følgende data:

  • Cachelagrede billeder og filer.
  • Adgangskoder (men det betyder ikke, at du ikke behøver at oprette en god adgangskode).
  • Autofyldt formulardata.
  • Tilladelser for websiteindstillinger.

Selvom alt historik således slettes, så bevarer du stadig alle filer, som du downloadede under InPrivate-browsing.

Er InPrivate-browsing sikrere?

Ja, det kan det være i visse tilfælde. Hvis du f.eks. får adgang til en delt computer, som på en webcafé, så forhindrer InPrivate-browsing efterfølgende nye brugere i at få adgang til oplysningerne fra dine websessioner. Men du skal være opmærksom på, at InPrivate-browsing ikke beskytter dig mod virus. Klik her for at læse mere om de bedste sikkerhedstips omkring hjemmesider.

Byg en hjemmeside, du kan være stolt af

Opret en professionel hjemmeside med vores smarte, brugervenlige hjemmesideprogram.

Prøv det gratis i 14 dage
  • Vælg mellem 140+ skabeloner
  • Ingen kodningsfærdigheder er påkrævet
  • Gå online med nogle få klik
  • Gratis SSL-certifikat
  • Mobilvenlig version
  • 24/7 support