Hur kommer jag åt databasen med phpMyAdmin?

phpMyAdmin är ett verktyg med öppen källkod som låter dig administrera din MySQL-databas(er). Det är förinstallerat på ditt webbhotellsabonnemang. I phpMyAdmin kan du importera, exportera, optimera eller ta bort tabeller.

Om din hemsida använder en databas så är det i databasen där all din hemsidas data är sparad. T.ex. så lagrar WordPress alla dina inlägg, kommentarer och artiklar i en databas.

Steg 1 - Logga in
Steg 2 - Välj databas
Steg 3 - Administrera
Tänk på: Var väldigt försiktig när du arbetar i phpMyAdmin då det inte går att ångra ändringar. Vi rekommenderar att du gör en backup innan du gör några ändringar.

Steg 1 - Logga in

Logga in på din kontrollpanel via www.one.com och klicka på PHP & MySQL.

PHP and MySQL in the Control Panel

Steg 2 - Välj databas

Under PhpMyAdmin i övre högra delen ska du klicka på Select database och välja den databas som du ska ha tillgång till.

Select your new database

Steg 3 - Administrera

Ett nytt fönster öppnas som visar din databas i phpMyAdmin. Kolla in guiderna nedan för att läsa om de olika sakerna du kan göra.

View your database in phpMyADMIN