Hur gör jag en backup på min databas?

Steg 1 - Öppna din databas i phpMyAdmin
Steg 2 - Klicka på Databases i den övre menyn
Steg 3 - Klicka på namnet på databasen som du vill exportera
Steg 4 - Klicka på Export
Steg 5 - Välj Custom - display all possible options
Steg 6 - Markera de tabeller du vill exportera
Steg 7 - Skrolla ner till Format-specific options
Steg 8 - Skrolla ner och klicka på Go

Om din hemsida använder en databas är det viktigt att ha en säkerhetskopia. Följ denna guide om hur du exporterar din databas och sparar en kopia av den på din dator.

Steg 1 - Öppna din databas i phpMyAdmin

Läs vår guide om hur du kommer åt din databas om du inte redan vet hur man gör detta.

Steg 2 - Klicka på Databases i den övre menyn

Database in phpMyAdmin

Steg 3 - Klicka på namnet på databasen som du vill exportera

Click database

Steg 4 - Klicka på Export

Click export

Steg 5 - Välj Custom - display all possible options

Settings to export database

Steg 6 - Markera de tabeller du vill exportera

Som standard är alla tabeller markerade. Vi rekommenderar att du har kvar det så.

Custom settings export

Steg 7 - Skrolla ner till Format-specific options

Under Object creation options markera rutan Add DROP TABLE / VIEW / PROCEDURE / FUNCTION / EVENT statement.

Check add drop

Steg 8 - Skrolla ner och klicka på Go

De exporterade tabellerna är nu sparade till en fil, i detta exempel one_example_com.sql. Du kan importera denna till din databas vid behov.

Click Go to export