Hur flyttar jag min .nl-domän till One.com?

Denna steg-för-steg-guide visar hur du flyttar din .nl-domän till One.com.

Steg 1 - Kontrollera domänens kontaktuppgifter och be om en flyttkod

För att flytta en .nl-domän till en annan registrar behöver du en flyttkod (Auth-ID). Koden består av 12 tecken och skickas till domännamnets kontaktmailadress.

1. Sök efter din domän på WHOIS-sidan hos www.sidn.nl.
  2. Kontrollera att e-postadressen för administrative contact är aktuell och att domänens status står som active.
  3. Kontakta din nuvarande registrar (domänleverantör) och be om en flyttkod (Auth-ID).
Tips: Om din nuvarande registrar inte samarbetar eller inte svarar så går det ändå att få fram koden. Kontakta vår support för mer information.

Steg 2 - Gör en beställning på vår hemsida

Nästa steg är att göra en beställning på vår hemsida och sedan aktivera den.

1. Skriv in domännamnet i rutan uppe till höger på vår hemsida och tryck på enter.
  2. På nästa sida, klicka på Ja, det är min domän.
  3. Välj vilket paket du vill ha och fullfölj beställningen.

När beställningen är genomförd skickar vi dig en bekräftelse via mail. Om du har betalat online aktiveras din beställning automatiskt. Om du istället väljer banköverföring ska du aktivera beställningen med en SMS-kod.

Tips: E-postadressen som du anger under Kundupplysningar blir din kontaktmailadress.

Steg 3 - Ange flyttkoden

För att fullfölja flytten behöver du skicka flyttkoden till oss.

1. Öppna bekräftelsemailet från One.com.
  2. Klicka på Till sidan för domänflytt.
  3. Klistra in flyttkoden (Auth-ID) i rutan och klicka på Flytta domän.

Din domän har nu flyttats till One.com. Om den inte fungerar med en gång beror det på att DNS-cachen inte har uppdaterats ännu. Det tar vanligtvis runt en timme.

Läs mer om att flytta hos SIDN
Karantän: När en .nl-domän löper ut hamnar den i 40 dagars karantän. Under den perioden kan domänen inte användas. Domänens registrant är den enda som kan återaktivera den, mot en avgift. När karantänen har löpt ut kan vem som helst registrera domänen på nytt.