Hur flyttar jag min .com/.net/.org-domän till One.com?

Den här steg-för-steg-guiden förklarar hur du flyttar en generisk toppdomän (t.ex. .com, .net, .email) till One.com.

Reglerna kring att flytta en generisk toppdomän bestäms av ICANN, och alla registrarer måste följa dessa regler.

Steg 1 - Förbered din domän för flytten och be om Auth-ID

Innan man börjar flytta en generisk toppdomän till en annan registrar behövs det några förberedelser. Kontakta din nuvarande registrar om du behöver ändra något.

1. Sök efter domänens nuvarande uppgifter i WHOISwhois.icann.org.
  2. Inaktivera domänsekretess om du har det aktivt för din domän.
  3. Kontrollera att du har åtkomst till registrantens e-postadress.
  4. Kontrollera att domänen är upplåst och att dess status står som OK.
  5. Be din nuvarande registrar att skicka dig flyttkoden (Auth-ID).
Tips: Ta en backup av allt innehåll som du vill behålla innan du flyttar domänen, t.ex. din hemsida, databas och mail. Det är bara domännamnet som flyttas och allt innehåll måste flyttas för hand.

Steg 2 - Gör en beställning på vår hemsida

Nästa steg är att göra en beställning på vår hemsida och sedan aktivera den. Under beställningen kan du också välja till domänsekretess och andra tilläggstjänster.

1. Skriv in domännamnet i rutan uppe till höger på vår hemsida och tryck på enter.
  2. På nästa sida, klicka på Ja, det är min domän.
  3. Välj vilket paket du vill ha och fullfölj beställningen.

När beställningen är genomförd skickar vi dig en bekräftelse via mail. Om du har betalat online aktiveras din beställning automatiskt. Om du istället väljer banköverföring aktiverar du beställningen med en SMS-kod.

Tips: E-postadressen som du anger under Kundupplysningar blir din kontaktmailadress.

Steg 3 - Godkänn Domänregistreringsavtalet

Enligt ICANN:s regler måste domänens registrant godkänna ett Domänregistreringsavtal. I avtalet förklaras våra och dina skyldigheter rörande domänen.

1. Öppna mailet med ämnet "Vänligen godkänn villkoren för ...".
  2. Klicka på länken i mailet för att godkänna flytten.
Obs: Mailet med länken för att godkänna Domänregistreringsavtalet skickas till domänregistrantens e-postadress. Det är samma adress som Auth-ID (flyttkoden) skickades till.

Steg 4 - Ange Auth-ID

Nästa steg är att ge oss Auth-ID-koden (kallas även EPP-koden). Du ska ha fått den från din nuvarande registrar.

1. Öppna bekräftelsemailet från One.com. Det skickas till din kontaktmailadress.
  2. Klicka på Till sidan för domänflytt.
  3. Klistra in Auth-ID-koden i den tomma rutan och klicka på Flytta domän.

Steg 5 - Godkänn flytten

För att slutföra flytten behöver du godkänna den. Ett mail skickas till samma e-postadress som Auth-ID-koden och Domänregistreringsavtalet skickades till.

1. Öppna mailet med ämnet "Initial Authorization for Registrar Transfer".
  2. Klicka på länken i mailet för att godkänna flytten.

När du har godkänt flytten tar det 5–10 dagar innan domänen har flyttats. Vi skickar dig ett mail så snart flytten är genomförd.

Tips: Be din nuvarande registrar att ändra domänens namnservrar till One.com:s namnservrar ns01.one.com och ns02.one.com. Då kan du börja arbeta med din hemsida direkt.