Hur flyttar jag min .be-domän till One.com?

Denna steg-för-steg-guide visar hur du flyttar din .be-domän till One.com.

Steg 1 - Kontrollera domänens kontaktmailadress och status

För att flytta en .be-domän till en annan registrar behöver du en flyttkod (Auth-ID). Koden skickas till domännamnets kontaktmailadress. Domänen behöver också vara upplåst för att flyttas.

1. Sök efter din domän på WHOIS-sidan hos www.dnsbelgium.be.
  2. Kontrollera att du har tillgång till registrant-mailadressen. Kontakta din nuvarande registrar om du behöver ändra den.
  3. Kontrollera att "transfer status" för domänen är allowed. Kontakta annars din registrar för att ändra det.
Tips: Du kan också be om flyttkoden själv. Sök efter din domän på dnsbelgium.be, gå ner till Request Transfercode och klicka på YES och sedan på YES igen.

Steg 2 - Gör en beställning på vår hemsida

Nästa steg är att göra en beställning på vår hemsida och sedan aktivera den.

1. Skriv in domännamnet i rutan uppe till höger på vår hemsida och tryck på enter.
  2. På nästa sida, klicka på Ja, det är min domän.
  3. Välj vilket paket du vill ha och fullfölj beställningen.

När beställningen är genomförd skickar vi dig en bekräftelse via mail. Om du har betalat online aktiveras din beställning automatiskt. Om du istället väljer banköverföring ska du aktivera beställningen med en SMS-kod.

Tips: E-postadressen som du anger under Kundupplysningar blir din kontaktmailadress.

Steg 3 - Ange flyttkoden (Auth-ID)

Så snart du har aktiverat din beställning kommer vi att fråga efter flyttkoden.

1. Öppna mailet som du fick från dnsbelgium.be och kopiera flyttkoden.
  2. Öppna bekräftelsemailet från One.com och klicka på Till sidan för domänflytt.
  3. Klistra in flyttkoden (Auth-ID) i rutan och klicka på Godkänn.

Din domän har nu flyttats till One.com. Om den inte fungerar med en gång beror det på att DNS-cachen inte har uppdaterats ännu. Det tar vanligtvis runt en timme.

Läs mer om att flytta på dnsbelgium.be
Karantän: När en .be-domän löper ut hamnar den i 40 dagars karantän. Under den perioden kan domänen inte användas. Domänens registrant är den enda som kan återaktivera den, mot en avgift. När karantänen har löpt ut kan vem som helst registrera domänen på nytt.