Hvordan overfører jeg .com-domenet mitt til One.com?

Denne veiledningen forklarer deg hvordan du flytter gTLD (.com, .net, .org) til One.com.

Fremgangsmåten for flytting av generiske toppnivådomenet er bestemt av ICANNog alle registrarer må følge denne.

Steg 1 - Gjøre klar domenet for flytting og be om Auth-ID

Før du starter flytting av et gTLD til en annen registrar, du du gjøre enkelte forberedelser. Kontakt din nåværende registrar hvis du må gjøre endringer.

1. Finn de nåværende detaljene om gTLD-domenet i WHOISwhois.icann.org.
  2. Deaktiver Domain Privacy hvis du har denne funksjonen aktivert på domenet.
  3. Sjekk om du har tilgang til registrantens e-postadresse.
  4. Sørg for at domenet er ulåst og at statusen er satt til OK.
  5. Be om at din nåværende registrar skal sende deg Auth-ID.
Tips: Før du flytter domenet bør du ta en sikkerhetskopi av alt innholdet du vil beholde, som nettstedet, databasen og e-post. Det er bare domenet ditt som blir flyttet. Innholdet må du flytte manuelt.

Steg 2 - Sende en bestilling på nettstedet vårt

Det neste du må gjøre er å sende inn en bestilling på webhosting på nettstedet vårt og aktivere den. I bestillingsprosessen kan du også velge Domain Privacy eller andre ekstrafunksjoner.

1. Skriv inn domenet øverst til høyre på nettstedet vårt og trykk Enter.
  2. På den neste siden klikker du på Ja, det er mitt domene.
  3. Velg pakken du vil ha og fortsett for å fullføre bestillingen.

Etter at du har fullført bestillingen sender vi deg en bekreftelse på e-post. Hvis du har betalt på nettet, vil bestillingen bli automatisk aktivert. Hvis du valgte betaling via bank, må du aktivere selv med en SMS-kode.

Tips: E-postadressen som du har oppgitt under Kundeopplysninger er din kontaktmail.

Steg 3 - Godkjenne Avtale om domeneregistrering

I samsvar med reglene fra ICANN må registranten av domenet godkjenne Avtale om domeneregistrering. Avtalen forklarer våre forpliktelser overfor deg, og dine forpliktelser overfor oss når det gjelder domenet ditt.

1. Åpne e-posten med emnet "Godta Avtale om domeneregistrering for...".
  2. Klikk på lenken i e-posten for å godkjenne.
Merk: E-posten med lenke for å godkjenne Avtale om domeneregistrering blir sendt til registrantens e-postadresse. Det er samme adresse som du mottar Auth-ID på.

Steg 4 - Oppgi Auth-ID

Det neste steget er å oppgi Auth-ID, også kalt EPP-kode. Du skal ha mottatt denne fra din nåværende registrar.

1. Åpne e-posten med ordrebekreftelsen du har mottatt fra oss. Den er sendt til e-postadressen du har oppgitt som kontaktmail.
  2. Klikk på Gå til domeneflytting-siden.
  3. Kopier Auth-ID inn i feltet og klikk på Flytt.

Steg 5 - Godkjenne flyttingen

For å fullføre flyttingen må du godkjenne den. Du vil motta en e-post på den samme adressen som du mottok Auth-ID og Avtale om domeneregistrering.

1. Åpne e-posten med emnet "Initial Authorization for Registrar Transfer".
  2. Klikk på lenken i e-posten for å godkjenne flyttingen.

Fra det øyeblikket du godkjenner flyttingen vil det ta 5-10 dager før domenet er flyttet. Vi sender deg en e-post strakt flyttingen er fullført.

Tips: Be din nåværende registrar om å endre navneservere for domenet ditt til våre navneservere. Dette sikrer at du kan komme i gang med nettstedet ditt med en gang. Våre navneservere er: ns01.one.com og ns02.one.com.