Hoe verhuis ik mijn .de domein naar One.com?

Deze stap-voor-stap handleiding legt u uit hoe u uw .de\ndomein naar One.com verhuist.

Stap 1 - Vraag een AuthInfo code (Auth-ID)

Wanneer u een .de domein naar een andere registrar verhuist, heeft u een AuthInfo code nodig. De code wordt verstuurd naar het e-mailadres dat geregistreerd is voor uw domein.

1. Contacteer uw huidige registrar, meestal uw host, en vraag om de AuthInfo code.
  2. Controleer of u de e-mail met de authorisatiecode ontvangen heeft.
Tip: Maak een back-up van alle gegevens die u wilt bewaren, zoals uw website, database en e-mails voordat u uw domein verhuist. Alleen uw domein wordt verhuist, de inhoud dient handmatig verplaatst te worden.

Stap 2 - Plaats een bestelling op onze website

De volgende stap is om een bestelling voor webruimte te plaatsen via onze website en deze te activeren.

1. Typ uw domeinnaam rechtsboven op onze website en klik op enter.
  2. Klik op de volgende pagina op Ja, dit is mijn domein.
  3. Selecteer het gewenste pakket en ga door om de bestelling af te ronden.

Nadat u de bestelling heeft afgerond, sturen we u een bevestiging per e-mail. Wanneer u online heeft betaald wordt uw bestelling automatisch geactiveerd. Wanneer u voor bankoverschrijving gekozen heeft dient u de bestelling via een SMS code te activeren.

Tip: Het e-mailadres dat u heeft ingevuld bij klant gegevens wordt uw geregistreerde e-mailadres.

Stap 3 - Voer de AuthInfo code in

Om de verhuizing af te ronden dient u ons te voorzien van de AuthInfo code.

1. Open de bevestigingsmail welke u van ons ontvangen heeft.
  2. Klik op Ga naar domeintransfer pagina.
  3. Plak de AuthInfo code (Auth-ID) in het lege veld en klik op Transfer.

Uw domein is nu verhuisd naar One.com. Wanneer het niet direct werkt is dat omdat de DNS cache nog niet geupdate is. Dit kan tot twee uur in beslag nemen.

Lees meer over de verhuisprocedure op Denic.de