Hoe maak ik een back-up van mijn database?

Stap 1 - Open uw database in phpMyAdmin
Stap 2 - Klik op Databases in het bovenste menu
Stap 3 - Klik op de naam van de database die u wilt exporteren
Stap 4 - Klik op exporteren
Stap 5 Selecteer Custom - display all possible options
Stap 6 - Selecteer alle tabellen die u wilt exporteren
Stap 7 - Scroll naar beneden naar Format-specific options
Stap 8 - Scroll naar beneden en klik op Go

Indien uw website gebruik maakt van een database is het belangrijk om een back-up bij te houden. Gebruik deze handleiding om uw database te exporteren en om hiervan een kopie te bewaren op uw computer.

Stap 1 - Open uw database in phpMyAdmin

Bekijk onze handleiding over hoe krijgt u toegang tot uw database indien u niet weet hoe dit moet.

Stap 2 - Klik op Databases in het bovenste menu

Database in phpMyAdmin

Stap 3 - Klik op de naam van de database die u wilt exporteren

Click database

Stap 4 - Klik op exporteren

Click export

Stap 5 Selecteer Custom - display all possible options

Settings to export database

Stap 6 - Selecteer alle tabellen die u wilt exporteren

Standaard worden alle tabellen geselecteerd. Wij raden u aan om dit zo te houden.

Custom settings export

Stap 7 - Scroll naar beneden naar Format-specific options

Onder Object creation options vinkt u het vakje Add DROP TABLE / VIEW / PROCEDURE / FUNCTION / EVENT statement aan.

Check add drop

Stap 8 - Scroll naar beneden en klik op Go

De geëxporteerde tabellen zijn nu bewaard in een bestand genaamd one_example_com.sql. U kunt dit bestand, indien nodig, importeren naar uw database.

Click Go to export