Hvordan beskytter jeg min hjemmeside med adgangskode?

Med .htaccess er det muligt at beskytte ens hjemmeside med en adgangskode, så uvedkommende ikke kan se indhold på din hjemmeside.

Trin 1 - Generer koden
Trin 2 - Opret .htaccess filen.
Trin 3 - Opret .htpasswd filen
Trin 4 - bekræft at beskyttelsen er aktiv

Trin 1 - Generer koden

Først skal du danne koden. For at gøre dette nemmere for dig har vi lavet et værktøj til dette.

1. Klik på One.com .htaccess Tool og udfyld felterne.
  2. Klik på Generer filer når du har indtastet de nødvendige oplysninger.
Tip: Hvis du kun vil beskytte en del af din hjemmeside med en adgangskode, skal du angive navnet på stien (mappen), som du vil beskytte, i feltet Directory name, for eksempel wp-admin.
htaccess tool
  1. Hold denne side åben i et separat vindue, du får brug for den senere.
Tip: Du kan skifte sproget i .htaccess-værktøjet ved at klikke på det lille flag i øverste, højre hjørne.
generate the code

Trin 2 - Opret .htaccess filen.

Du skal danne to filer og indsætte de koder du netop har dannet. Start med .htaccess filen.

1. Åben et nyt browser-vindue og log ind på dit Kontrolpanel på One.com og åbenFile Manager.
  2. Klik Opret, vælg Fil og derefter Andet.
Bemærk: Hvis du kun vil beskytte en specifik sti (mappe) og ikke hele din hjemmeside, skal du oprette filerne .htaccess og .htpasswd i den mappe, du vil beskytte.
create htaccess file in file manager
  1. Navngiv filen .htaccess og tryk Enter på dit tastatur.
  2. Vælg .htaccess filen og klik på Rediger.
OBS: Glem ikke . (punktummet) i begyndelsen af fil-navnet. Det skal se således ud: .htaccess.
edit the htaccess file
  1. Indsæt den kode du har genereret til .htaccess filen. Du ser den i nederste afsnit på den side du har holdt åben.
  2. Klik Gem.

I dette eksempel ser koden ud således:

AuthName "This site is protected with a password" AuthType Basic AuthUserFile /customers/c/8/e/one-example.com/httpd.www/.htpasswd AuthGroupFile /dev/null require valid-user
enter code in htaccess file

Trin 3 - Opret .htpasswd filen

For at danne .htpasswd filen skal du blive i File Manager. Denne fil vil indeholde brugernavn(e) og den krypterede adgangskode.

1. Klik på Opret, vælg Fil og derefter Andet.
  2. Navngiv filen .htpasswd og tryk Enter på dit tastatur.
  3. Vælg .htpasswd filen og klik på Rediger.
  4. Indsæt den kode du har genereret til .htpasswd filen.
  5. Klik Gem.

I dette eksempel ser koden således ud:

John:U2C5Dlti5s6EM
enter code in htpasswd file

Trin 4 - bekræft at beskyttelsen er aktiv

Åbn din hjemmeside og bekræft at beskyttelsen er aktiv. Et pop-up vindue skal dukke op og bede dig indtaste brugernavn og adgangskode.

Indtast det brugernavn og den adgangskode du brugte i værktøjet, da du dannede koden, og klik påLog in for at komme ind på din side.

login window htaccess

Tillykke, din side er nu beskyttet med password.