Hvilke DNS records er til rådighed?

Tilgængelige DNS records for domæner hostet hos One.com:

A-records
AAAA-records
CNAME
TXT records med mulighed for at tilføje SPF data
SRV records
TLSA-records
SSHFP records
MX records

A-records

En A-record bruges til at videresende trafik fra et domæne eller subdomæne til en IP adresse

AAAA-records

En AAAA-record peger et domæne eller subdomæne til en IPv6 adresse. AAAA-recorden er meget lig en A-record, men i stedet for at pege til en IPv4 adresse, peger den til en IPv6 adresse.

CNAME

Et CNAME (Canonical name) er en record brugt til at specificere et domænenavn som et alias for et andet domæne.

TXT records

TXT records bruges til at indsætte vilkårlig tekst ind i en DNS record. Disse records bruges ikke til at dirigere trafik. I stedet angiver de nødvendig information til eksterne kilder. Med TXT records kan du også tilføje Sender Policy Framework (SPF) data.

SRV records

En SRV record bruges til at specificere placeringen med et værtsnavn og en port.

TLSA-records

En TLSA-record bruges til at forbinde et TLS server certifikat, eller offentlig nøgle, med domænenavnet hvor denne record kan findes.

SSHFP records

SSHFP records indeholder fingeraftryk til offentlige nøgler brugt til SSH. Når en SSH klient forbinder til en server kontrollerer den med den tilhørende SSHFP record. Hvis fingeraftrykket i recorden passer med serverens, så bliver serveren valideret og det er sikkert at forbinde.

MX records

En MX record bruges til at tilføje din egen mailserver, som for eksempel Microsoft Exchange Server. Du kan også sætte en værdi for at prioritere maillevering hvis der er flere servere tilgængelige.