Hvad er HEX og RGBA farvekoder?

Både HEX og RGBA er metoder til at definere farver i kode ligesom HTML og CSS.

Generelt er HEX nemmere at bruge, eftersom det er kortere. I nogle tilfælde er det dog bedre at bruge RGBA, da du også kan definere opacitet. Dette kan være praktisk, hvis du vil angive en lysere eller mere subtil baggrundsfarve.

Eksempel:

• Farvekoden for One.com grøn i HEX ser således ud: #77a345
  • Den samme farve i RGBA ser således ud: (119, 163, 69)
  • Hvis du vil tilføje 50% opacitet til RGBA farven ser det således ud: (119, 163, 69, 0.5)

Der findes en masse sider på internettet, der kan hjælpe dig med at vælge en farve eller konvertere fra HEX til RGBA, eller omvendt.

W3schools farve konverter
W3schools farvevælger