Skapa en hemsida med WebCreator

Skapa en hemsida med en av våra mallar

För att skapa en ny hemsida med en mall, välj ikonen WebCreator på förstasidan i din kontrollpanel som du loggar in på via vår hemsida.

Klicka på knappen Next för Choose a template for your website.

Välj en mall för din hemsida.

Du kan nu bläddra genom de tillgängliga mallarna. Klicka på knappen View för att se en mall och Select för att börja installera en ny mall.

Du kan visa en hemsidemall innan du väljer den.

I fönstret som öppnas fyller du i det projektnamn du vill ha för din hemsida. Det kan vara My Website.

Projektnamnet kommer inte att visas någonstans på din sida. Som standard kommer hemsidan du skapar att ersätta din nuvarande förstasida.

Du har också möjlighet att välja ett annat filnamn för hemsidan du skapar. Web page title är den text som visas överst i din webbläsare när en person går in på din hemsida. Som standard är den ditt domännamn. Ändra värde på fältet Menu text för att ge sidan ett annat namn i menyn.

Skriv in dina hemsidedetaljer för att installera mallen på ditt webbutrymme.

Om alla fält är korrekt ifyllda kommer du att komma vidare till en sida som bekräftar att installationen av mallen lyckades.

Mallen har installerats utan problem.

Klicka på Finish för att avsluta installationen och börja redigera din sida.

Redigera en existerande hemsida

Redigera din nuvarande hemsida med WebCreator.

Om du har en hemsida, antingen på ditt webbhotellskonto eller på din egen dator, följ en av de två nedanstående stegen.

Välj om din hemsida finns på servern eller på din dator.

Mina filer är på webbservern

Om du redan skapat ett projekt eller har andra html-filer på ditt webbhotellskonto, välj filen i listan. Listan är uppdelad i två kategorier:

Project list - innehåller dina skapade projekt.

Här ser du en lista på dina nuvarande hemsideprojekt.

Klickar du på länken View kommer du att skickas till förstasidan på projektet.

Klickar du på Edit kommer WebCreator att öppnas med din förstasida klar för redigering och de tillhörande sidorna i menyn till vänster på skärmen.

Välj om du vill visa eller redigera ett hemsideprojekt.

File list - innehåller alla HTML-filer på ditt webbhotellskonto

Listan visar alla HTML-filer som finns i rotmappen på ditt webbutrymme.

Här kan du också klicka på antingen View för att se varje fil eller Edit för att öppna filen i WebCreator.

Förhandsgranska eller redigera en fil i WebCreator.

Mina filer behöver laddas upp på webbservern

Om dina hemsidor inte laddats upp till ditt webbhotellskonto än;

Klicka antingen på länken för att starta din FTP-applikation eller använd Filemanager genom att klicka på länken nedanför.

Du måste ladda upp hemsidan för att redigera den med WebCreator.

Skapa din egen webbsida från grunden

Med WebCreator kan du också skapa en hemsida från början.

Om du vill skapa en hemsida från grunden, välj detta alternativ. Du kan nu välja en tom sida med eller utan centrering med fast bredd. Om du är tveksam, välj tom sida utan centrering.

Börja med en tom sida och bygg din hemsida från början.