Kom igång med Web Editor

1. Logga in på Web Editor

Kom igång med att bygga din hemsida genom att logga in på Web Editor. Du når Web Editor direkt från din webbläsare, antingen från One.coms kontrollpanel eller direkt från denna sida:

https://oneweb.one.com/

Användarnamnet är din e-postadress och lösenordet är samma som du använder för One.coms kontrollpanel.

Logga in på Web Editor från Kontrollpanelen. Logga in på Web Editor från URL.

2. Välj en mall

Efter din första inloggning på Web Editor blir du ombedd att välja en mall för att bygga din hemsida. Du kan välja en annan mall senare, kombinera olika mallar, eller skapa din egen layout genom att välja en tom mall.

Väj en mall

3. Skapa din första sida

När du har valt en mall kommer två sidor skapas automatiskt. Dessa sidor kommer att kallas "Hem" och "Om". Ändra namn om du föredrar det, eller behåll standardtitlarna. Sidan kallad "Hem" kommer att användas som din Startsida för den webbsidan du skapar.

Skapa din första sida.

4. Lägg till fler sidor

Lägg till en ny sida genom att klicka på knappen New Page. Om du vill ha ett annat utseende på din sida kan du skapa en sida med en annan mall. Du kan lägga till en sida med en annan mall genom att välja Use another template i drop down-menyn.

Lägg till sidor med annan mall.

Du kan lägga till undersidor till en specifik sida genom att klicka på pilen intill sidtiteln och välja Add subpage... i menyn som visas.

Lägg till undersidor

5. Redigera en sida eller mall

Du kan antingen redigera en specifik sida eller mallen. När du aktiverar Edit Page så påverkar ändringarna endast den valda sidan. När Edit template är aktiverad så appliceras ändringarna på den övergripande designen för alla sidor baserade på denna mall. Se till så du väljer rätt redigeringsläge innan du börjar redigera.

Redigera en sida eller mall.

Dina sidor och mallar är byggda med element som kallas Components. Du kan kombinera och modifiera dessa komponenter för att skapa ett unikt utseende för din hemsida.

För att lägga till en komponent på din sida ska du klicka och dra den specifika komponenten från den vänstra menyn till den plats där du vill placera den på sidan. Pilen som visas indikerar var komponenten kommer att placeras när du släpper den på arbetsytan.

Pilen visar var komponenten placeras.

Strecken som framträder över komponenterna i arbetsytan visar för dig att de inte kan redigeras i det redigeringsläge du har valt. Du måste då ändra redigeringsläge till antingen Edit page eller Edit template.

Varje komponent har olika egenskaper som kan redigeras genom menyn som visas under arbetsytan när du klickar på en komponent. Se till så att komponenten du vill redigera är tillagd på din arbetsyta och att du har klickat på den specifika komponent du vill redigera. Genom att redigera Properties kan du ändra utseendet och beteendet på den valda komponenten.

Egenskaper ändrar utseende och uppförande.

De olika komponenterna du kan lägga till är:

Box: en behållare för andra komponenter.
Text: en box med textinnehåll.
Bild: en bild från ditt webbutrymme.
Meny: länkar samman dina sidor och gör det möjligt att navigera mellan de olika delarna av din hemsida.
Tabell: en tabell med rader och kolumner.
Video: en video från YouTube.
Like-knapp: en Gilla-knapp för dina Web Editor-sidor.
Like-box: en Gilla-box för din Facebook-sida.
Kod: egen HTML- och JavaScript-kod.

Med knapparna Undo och Redo som är placerade i övre högra hörnet kan du hoppa fram och tillbaka mellan de ändringar du har gjort.

Ångra och gör om är placerade i högra övre hörnet.

6. Spara dina ändringar

Klicka på knappen Save för att spara dina ändringar. Knappen Save finner du i övre vänstra hörnet.

Spara dina ändringar.

7. Förhandsgranska och Publicera din hemsida

Du kan förhandsgranska de ändringar du precis har gjort på din sida innan du publicerar genom att klicka på knappen Preview. Preview-läget låter dig granska din sida utan att dina ändringar är synliga för andra. När du är nöjd med din hemsida så klickar du på knappen Publish för att uppdatera ändringarna. När du klickar på Publish gör du din sida synlig för andra när de skriver in ditt domännamn i adressfältet i deras webbläsare.

Förhandsgranska din sida genom att klicka på knappen Visa. Publicera din sida genom att klicka på knappen publicera.

Sådär, du har nu byggt din första hemsida med hjälp av Web Editor!