Inställningar för Microsoft Outlook 2011 för Mac

Steg 1: Kontrollera att du har den senaste versionen

Kontrollera att du har den senaste versionen av Outlook för Mac 2011.

Starta Outlook och klicka på Help i menyn högst upp. Klicka sedan på Check for Updates.

Programmet kommer nu att kontrollera om det finns några uppdateringar. Följ instruktionerna på skärmen för att installera uppdateringarna.

För ytterligare hjälp att uppdatera programvaran från Microsoft, se Microsofts supportsidor här: http://support.microsoft.com

Sök efter uppdateringar.

Steg 2: Lägg till ditt e-postkonto

Klicka på Tools i menyn högst upp. Välj sedan Accounts.

Lägg till konto.

Klicka på plus (+)-knappen nere i vänstra hörnet, och klicka sedan på E-mail... i rullgardinsmenyn som visas.

Klicka på

Steg 3: Skriv in kontoinformationen

Skriv in e-postadressen som du vill lägga in i fältet E-mail address, och det tillhörande lösenordet i fältet Password. När du börjar skriva lösenordet kommer resten av fönstret att visas, och du kommer att se fler alternativ.

Fyll i dina kontouppgifter.

Skriv in följande information för ditt konto i det expanderade fönstret:

1. E-mail address: Skriv in e-postadressen som du vill lägga till, till exempel "name@example.com" som i det här exemplet.
  2. Password: Lösenordet är samma som du använder för att logga in på webbmailen med.
  3. User name: name@example.com
  4. Type: IMAP
  5. Incoming Server: imap.one.com
  6. Markera rutan:
    Use SSL to connect (recommended)
  7. Incoming server port: 993
  8. Outgoing server: send.one.com
  9. Markera rutan:
    Override default port
  10. Markera rutan:
    Use SSL to connect (recommended)
  11. Skriv 465 i fältet för portnummer för den utgående mailservern, till höger om fältet Outgoing server.

Klicka på Add Account när du har fyllt i alla uppgifter.

Klicka på

Steg 4: Skriv in ett namn och en beskrivning

Skriv ett namn i fältet Account description som beskriver ditt konto.

Skriv sedan ett namn i fältet Full name som ska vara namnet som visas som avsändare.

Kontrollera att de personliga uppgifterna samt serveruppgifterna för kontot är korrekta, och klicka sedan på More Options...-knappen längst ner i dialogrutan.

Klicka på

Steg 5: Välj autentiserings-metod

Du kommer nu att få välja autentiseringsmetod.

I fältet Authentication ska du välja User name and Password i rullgardinsmenyn.

Välj Autentiseringsmetod.

I fältet User Name skriver du samma e-postadress som tidigare, tillsammans med e-postadressens lösenord under Password. Lämna fältet för Unqualified domain tomt.

Klicka på OK.

Välj användarnamn och lösenord.

Gratulerar, du har nu lagt in ditt e-postkonto hos One.com i Outlook 2011 för Mac, och innehållet på ditt e-postkonto ska läsas in till programmet.

Följande steg kommer att visa hur du synkroniserar dina IMAP-mappar.

Steg 6: Synkronisera IMAP-mappar

Med IMAP kan fler e-postklienter ansluta till samma e-postkonto, samtidigt som alla e-postmeddelanden ligger kvar på servern så att de kan nås från webbmail eller andra enheter.

Vi rekommenderar att du från början använder de här inställningarna för att hantera IMAP-mappar.

Först måste du kontrollera att du har den senaste versionen av Microsoft Outlook 2011 för Mac installerad. Du finner mer information om hur du uppdaterar i det första steget i den här guiden.

Klicka på Tools i menyn högst upp, och klicka sedan på Accounts....

Lägg till konto.

Klicka på Advanced-knappen nere till höger i dialogrutan.

Klicka på

Klicka på fliken som heter Server.

Skriv INBOX med stora bokstäver i fältet IMAP Root Folder.

Klicka på

Klicka på fliken Folders.

Klicka på

Gör följande för att lagra meddelanden i korrekt mapp:

I sektionen Sent, sätt Store sent messages in this folder: till Sent (Server) i rullgardinsmenyn.
I sektionen Drafts, sätt Store draft messages in this folder: till Drafts (Server) i rullgardinsmenyn.
I sektionen Junk, sätt Store junk messages in this folder: till Junk E-mail (Server) i rullgardinsmenyn.
Under Move, markera Move deleted messages to this folder: och välj Trash (Server) i rullgardinsmenyn.

Klicka på OK.

Extra tips

Att radera ett konto

Om du vill radera ett konto klickar du på Tools i menyn högst upp. Klicka sedan på Accounts.

Välj vilket konto du vill radera genom att klicka på namnet i översikten.

Klicka på minus (-)-knappen nere till vänster, och klicka på Delete-knappen i dialogrutan för att bekräfta valet.

Radera konto.

Felsökning

Vad du gör om Outlook inte kan upprätta en säker anslutning

Vad du gör om Outlook inte kan upprätta en säker anslutning

Om du skriver ett e-postmeddelande och får ett felmeddelande som säger A secure connection cannot be established with the server imap.example.com, klicka på Cancel.

Säker anslutning kan inte upprättas.

Du kan lösa problemet genom att klicka på Tools i menyn högst upp. Välj sedan Accounts.

Välj ditt konto i fönstret som dyker upp, och kontrollera att det i fältet för Incoming server står imap.one.com (och inte imap.example.com).

Kontrollera att rätt imap-server används.

Att ta fram felloggen

Om du stöter på problem när du konfigurerar ditt konto är det till stor hjälp för oss om du kan ta skärmdumpar på dina inställningar samt de felmeddelanden som du får, och skickar dessa till vår support så att vi kan kika närmare på saken.

Du kan också kontrollera felloggen i programmet genom att klicka på Window i menyn högst upp. Välj sedan Error Log.

Du får nu en överblick av de fel som har loggats av programmet. Information från loggen kan vara bra att ha när du kontaktar oss, om det skulle vara några problem.

Kontrollera felloggen