Använda One.com Webbmail

One.com Webbmail är ett enkelt sätt att få tillgång till din e-post. Du behöver inte installera några program eller oroa dig för att inställningarna blir fel. Logga in på din webbmail från närmsta dator, din smartphone eller surfplatta.

Översikt över webbmail.
Nå din webbmail
Skicka och ta emot e-post
Radera meddelanden
Sök bland meddelanden
Lägg till en stjärna på meddelanden
Nå webbmail från din smartphone eller surfplatta
Planera med webbmails inbyggda kalender
Lägg till en signatur i dina e-postmeddelanden
Organisera dina e-postmeddelanden med filter och mappar
Samla dina kontakter i webbmail
Ändra ditt visningsnamn och din reply-to-adress
Ändra språket för din webbmail

Nå din webbmail

För att använda webbmailen behöver du ett e-postkonto. Skapa kontot i kontrollpanelen.

Nå webbmail från webbläsaren på din dator eller mobila enhet.

1. Gå till vår hemsida, www.one.com.
  2. Klicka på Webmail
  3. Logga in på webbmailen från one.com.
  4. Skriv din e-postadress och ditt lösenord
  5. Klicka på Logga in
  6. Ange e-postadress och lösenord för att komma åt webbmailen.

Webbmail har stöd för datorversioner av Chrome, Firefox, Safari, Internet Explorer 10 och nyare. Utöver det så har webbmail stöd för mobilenheter; iOS 6 och nyare, Android version 4 och nyare samt Windows Phone 7 och nyare.

Webbläsare som stöds i webbmailen.

Skicka och ta emot e-post

1. Klicka på Skriv e-post
  2. Börja med att skriva ett namn i fältet Till: .
    Webbmail kommer automatiskt att söka efter e-postadresser bland Kontakter eller från tidigare e-postmeddelanden som du har skickat. Om du skickar e-post till en ny person så ska du skriva deras fullständiga e-postadress.
  3. Skriv ett ämne.
  4. Lägg till innehåll i ditt e-postmeddelande.
  5. När du är klar, klicka på Skicka.

Tips: Om du vill lägga till bilder i Webbmail så ska du bara dra bilderna från din dator till den plats i ditt meddelande där du vill att de ska vara. Du kan ändra storlek på en bild genom att dra i bildens hörn efter att bilden är tillagd i ditt meddelande.

Skriv e-postmeddelanden i webbmailen.

Radera meddelanden

För att radera e-postmeddelanden ska du markera de e-postmeddelanden som du vill radera och sedan klicka på ikonen för radering.

1. Markera de e-postmeddelanden som du vill radera
  2. Klicka på raderingsikonen.

Du kan markera ett flertal e-postmeddelanden åt gången genom att använda markeringsfunktionen.

Radera markerade e-postmeddelanden i webbmailen.

För att söka efter ämnen eller avsändare i en specifik mapp ska du skriva vad du söker efter i sökfältet och trycka på enter.

Sök i webbmailen.

Lägg till en stjärna på meddelanden

Du kan lägga till en stjärna på meddelanden som du vill följa eller kontrollera senare.

Lägg till stjärna för meddelanden i webbmailen.

Nå webbmail från din smartphone eller surfplatta

Du kan nå webbmail från din smartphone eller surfplatta.

1. Gå till vår hemsida, www.one.com.
  2. Klicka på Webmail
  3. Skriv din e-postadress och ditt lösenord
  4. Klicka på Logga in
Översikt över e-postmeddelanden på mobilen.

Planera med webbmails inbyggda kalender

För att nå kalendern:

1. Öppna din webbmail
  2. Klicka på Kalender i menyn längst upp.
Använd kalender i webbmailen.

Lägg till en signatur i dina e-postmeddelanden

Lägg till en standardsignatur i dina e-postmeddelanden för att se till så att dina e-postmeddelanden avslutas med en lämplig hälsning.

1. Klicka på Inställningar
  2. Klicka på Allmänt
  3. Skriv din signatur i Bifoga den här signaturen
  4. Klicka på Spara
Lägg till signatur till e-postmeddelanden skickade från webbmailen.

Organisera dina e-postmeddelanden med filter och mappar

Filter och mappar gör det enkelt att organisera dina e-postmeddelanden i Webbmail. Dra ett meddelande till den mapp som du vill placera det i.

För att lägga till en ny mapp:

1. Klicka på Inställningar när du är inloggad på webbmailen.
  2. Klicka på Hantera mappar
  3. Klicka på Ny mapp
  4. Skriv ett namn för mappen
  5. Klicka på bocken
Hantera mappar i webbmailen.

Låt webbmail filtrera dina e-postmeddelanden åt dig. Webbmails filter kan placera dina e-postmeddelanden automatiskt i mappar, markera dem som lästa eller lägga till en stjärna på dem.

För att lägga till ett nytt filter:

1. Klicka på Inställningar
  2. Klicka på E-postfilter
  3. Klicka på Skapa filter
  4. Lägg till attribut som filtret ska leta efter
  5. Välj vad filtret ska göra
  6. Klicka på Spara
Skapa filter i webbmailen.

Samla dina kontakter i webbmail

Webbmail lagrar dina kontakter i alfabetisk ordning så att du har snabb tillgång till dem när du skriver e-postmeddelanden.

För att lägga till en ny kontakt:

1. Klicka på Kontakter
  2. Klicka på Ny kontakt
  3. Skriv in informationen för den nya kontakten
  4. Klicka på Spara
Lägg till kontakter i webbmailen.

Ändra ditt visningsnamn och din reply-to-adress

Ditt visningsnamn och din reply-to-adress kan uppdateras så fort du är inloggad.

1. Klicka på Inställningar
  2. Klicka på Allmänt
  3. Skriv namnet som skall visas som avsändare i Displayed name
  4. Skriv adressen som skall ha svaret i Reply-to Address
  5. Klicka på Spara
Ändra visningsnamn i webbmailen.

Ändra språket för din webbmail

Webbmail har stöd för 10 olika språk och du kan ändra enkelt mellan dessa.

1. Klicka på Inställningar
  2. Klicka på Allmänt
  3. Välj det språk som du föredrar i rullgardinsmenyn.
  4. Klicka på Spara
Ändra språk i webbmailen.