Att använda One.com:s Bix-appar för iPhone och iPad

Vi har uppdaterat Bix-appen. Hitta guiderna till den nya versionen här:

Att använda Bix på iPhone
Att använda Bix på iPad

Systemkrav

iPhone, iPad eller iPod Touch.
iOS v3.0 eller högre för iPad och iOS v.3.2 för iPhone/iPod.
Synkronisera dina filer enkelt

Enkel synkronisering till favoriter på enheten

One.com-appen kommer automatiskt att synkronisera filer när du markerar dem som Favourites. När de ligger i Favourites kan du komma åt dem när som helst, även när du inte är ansluten till internet.

Lägg till filer i Favoriter

Lägg till filen i appens Favourites genom att trycka på ikonen som ser ut som en stjärna uppe till höger.
Detta sparar ner filen till din iPhone eller iPod Touch så att du kan öppna den även när du inte är uppkopplad.

När en fil läggs till i Favourites kommer filen att märkas med favorit-ikonen. Du kan ändra status när som helst genom att markera eller avmarkera stjärn-markören.

Uppdatera dina favoriter

Uppdatera dina Favoriter till senaste versionen

Alla ändringar kommer att uppdateras automatiskt i Favourites baserat på inställningarna för synkronisering.
En grön stjärna nere till vänster om filen anger automatisk synkronisering.

Musik-lösningar

Spela eller hämta iPhone-musik

Appen filtrerar automatiskt alla musik- och videofiler från Bix och lägger dem i olika delar av Music-fliken baserat på olika kategorier.

Bix - iPhone-musik

iPhone

Bix-app - iPad-musik

iPad

Klicka på en kategori för att visa filerna i den.

Du kan spela upp en låt direkt genom att trycka på låtspåret. Spela upp alla filer genom att trycka på Play-knappen.
Anpassad musikspelare
Du kan ladda ner en låt genom att trycka på den blå nedladdningsknappen. En grön cirkel visar att filen redan har laddats ner.
Du kan navigera genom olika sektioner som album, låtar etc.

Bilder

iPad-bilder
iPhone-bilder

Fliken Pictures är mer än bara ett behändigt sätt att visa upp dina bilder. Appen filtrerar automatiskt alla bildfiler från Bix och placerar dem i Bild-fliken.

iPhone

Bildvisning

iPad

Du kan visa miniatyrer av bilder i rutnätsvy genom att trycka på albumet Image.

Tryck på kameraikonen för att ta bilder eller filma, och ladda upp resultatet till det aktuella albumet.
Tryck på albumikonen för att ladda upp bilder/video.

Filer som stöds

Supported audio and video file formats

Format Filtillägg
MPEG-1, layer 3 .mp3
WAV .wav
AIFF .aif,.aiff
MPEG-2 eller MPEG-4 ADTS .aac
MPEG-4 .m4a,.mp4
H.264 Baseline Profile Level 3.0 video, upp till 640 x 480 i 30 fps. (The Baseline profile har inte stöd för B frames.) MPEG-4 Part 2 video (Simple Profile) .mov, .mp4, .mpv, .3gp

Supported image file formats

Format Filtillägg
Tagged Image File Format (TIFF) .tiff, .tif
Joint Photographic Experts Group (JPEG) .jpg, .jpeg
Graphic Interchange Format (GIF) .gif
Portable Network Graphic (PNG) .png
Windows Bitmap Format (DIB) .bmp, .BMPf
Windows Icon Format .ico
Windows Cursor .cur
XWindow bitmap .xbm
Importera från tredje part

Importera/Exportera filer

One.com-appen har endast stöd för att redigera textfiler. För att redigera andra filtyper behöver filen exporteras till en tredjepartsapplikation. Efter redigeringen kan man importera tillbaka den till One.com-appen.

Hur man importerar från tredjepartsapplikation

Exportera i Bix-appen

Steg att följa för att importera:

Öppna filen i tredjepartsapplikationen.
Exportera dokumentet till One.com. One.com-appen kommer att visa ett meddelande och filen kommer att läggas till i Imported Files-listan.
One.com-appen har endast stöd för att redigera textfiler. För att redigera andra filtyper behöver filen exporteras till en tredjepartsapplikation. Efter redigeringen kan man importera tillbaka den till One.com-appen.
Importera filer
Importerade filer kan även laddas upp till Bix.

För att uppdatera en favorit-fil med en importerad fil:

Tryck på den blå cirkeln på en importerad fil.
Appen kommer att navigera till Favoriter och ersätta filen.
Ersätta filer

Hur man exporterar filer till tredjepartsapplikation

Öppna en dokumentfil från Favoriter/Importera filer-fliken.

Tryck på exportera-ikonen.
Detta kommer att lista de tredjepartsapplikationer på enheten som kan öppna filen.

Delning av filer

Du kan dela en fil genom att skapa en länk till filen. Du kan sedan skicka den via e-post eller kopiera och klistra in den i snabbmeddelanden, sms eller i andra applikationer.

Delad länk

Hur man delar filer

Gå till fliken All Files/Favourites.
Öppna filen som du vill dela genom att trycka på den.
Tryck på i-ikonen uppe till höger på sidan.
Tryck på Share-knappen.
Tryck på Email-knappen eller välj Copy to Clipboard för att klistra in länken i en annan applikation.
Skriv in mottagarens e-postadress.
Tryck på Done.
Visa - Dela - Döp om

Telefoninställningar

Synkroniseringsinställningar

Synkroniseringsinställningar

Synkroniseringen ser till att dina filer alltid hålls uppdaterade i din enhet. Inställningarna för synkronisering kan göras antingen från client-sidan eller server-sidan. Synkroniseringen kan ställas in till att använda antingen WiFi Sync eller Schedule Sync och ett tidsintervall från två till tio minuter. Om du aktiverar WiFi-synkronisering kommer schemalagd synkronisering automatiskt att avaktiveras.

Klient eller server

För enkla synkroniseringsinställningar går du till Settings och sedan Sync Settings

Cache-inställningar

En cache-mekanism hjälper till att förbättra prestandan genom att en angiven mängd data lagras på enheten. Du kan ställa in File Cache och Media Cache baserat på din enhets lagringskapacitet.

För att ställa in cachen, gå till Settings och sedan till Cache Settings. Under File Cache/Media Cache kan du sedan ställa in detta.

Lösenkod

Ange lösenkod

Lösenkoden säkrar din One.com-app genom att fråga efter en fyra siffror lång lösenkod som måste skrivas in när appen startas.

För att ställa in lösenkoden går du till Settings och sedan Passcode Lock, och skriver in en lösenkod på fyra siffror.

Radera alla Bix-filer från din enhet

Du kan radera all data på ditt konto genom att gå till Settings.

Gå till Inställningar.
Ta bort konto
Tryck på Remove my account from device.

Detta raderar alla filer som laddats ner från ditt konto till din enhet.