Använda Bix på Mac

Installera Bix på din Mac

Ladda ner programvaran och lokalisera filen OneComCloudDriveInstaller.pkg på din dator.

Den nerladdade filen sparas som standard i din Hämtade filer-mapp. Om du är osäker på var filen sparas, kontrollera nerladdningsinställningarna i din webbläsare.

Notera: Du behöver OS X 10.6 eller högre för att installera Bix på din Mac.

Ladda ner programvara för One.com Cloud Drive för Mac.

Öppna filen OneComCloudDriveInstaller.pkg.

Öppna den nerladdade filen på din Mac.

I OS X 10.7.5 och högre, finns en extra säkerhetsfunktion som kallas Gatekeeper. Som standard tillåter Gatekeeper endast att du installerar applikationer som är nerladdade från Mac App Store eller som signerats med ett utvecklar-id. Med Gatekeeper aktiverat så kan du inte dubbelklicka på One.coms installationsprogram för att starta installationen.

Gatekeeper kontrollerar nerladdad programvara på din Mac.

Öppna snabbmenyn genom att högerklicka eller trycka Ctrl medan du klickar på filen.

Klicka på Open i snabbmenyn.

Klicka på Open igen för att bekräfta att du vill öppna den från One.com nerladdade filen.

Bekräfta att du vill öppna One.coms programvara på din Mac

Klicka Continue för att fortsätta med installationen.

Fortsätt installationen på din Mac.

Klicka på Continue igen.

Klicka på fortsätt igen på din Mac.

Klicka på Agree, för att acceptera villkoren för programvarans licensavtal.

Acceptera licensavtalet för One.com Cloud Drive för Mac.

Klicka på Install.

Starta installationen av Cloud Drive på din Mac.

Beroende på dina systeminställningar, kan du bli ombedd att godkänna ändringar.

Skriv in administrationslösenordet för din dator och klicka på OK.

Bekräfta installationen med din Macs administrationslösenord.

Vänta medan Bix-applikationen installeras.

Vänta medan Cloud Drive installeras på din Mac.

Klicka på Close för att stänga installationsfönstret.

Stäng installationsfönstret efter lyckad installation på din Mac.

Logga in, välj mappar för synkronisering och välj kryptering

När installationen är klar kommer du bli ombedd att logga in med din Bix-användare.

Skriv in din e-postadress och ditt lösenord för din Bix-användare i inloggningsfönstret för Bix och klicka på Login.

Notera: Kom ihåg att skapa en drive i kontrollpanelen först för att kunna nå den via Bix-applikationen.

Logga in på Cloud Drive på din Mac.

Välj den drive du vill använda från listan med drives och klicka på Next.

Välj Cloud Drive i listan som visas på din Mac.

Välj vilka mappar på din Mac som du vill synkronisera med Bix.

Du har två alternativ när du väljer mappar att synkronisera:

Synkronisera/säkerhetskopiera mappar nedan (Rekommenderas)
Kundens val av mappar och kryptering (Avancerat)

När alternativet Recommended har valts kommer dessa mappar att väljas som standard:
Dokument, Bilder, Musik, Filmer och Skrivbord.

Klicka på Next.

Du kan alltid lägga till fler mappar att synkronisera senare, se avsnittet "Lägg till fler mappar för synkronisering" senare i den här guiden.

Välj mappar på din Mac.

När alternativet Advanced Users ("Customer selection of folders and encryption") har valts, rekommenderar vi att du använder Server side encryption.

Klicka på Next.

Välj kryptering för Cloud Drive på din Mac.

Välj den mapp du vill lägga till för synkronisering.

Om du vill lägga till en mapp som inte redan visas, klicka på Add another folder.

Lägg till fler mappar för synkronisering på din Mac.

Välj den mapp du vill lägga till och klicka på Open.

Välj mappar och klicka på Öppna på din Mac.

Alla mappar du valt för synkronisering kommer att visas.

Klicka på OK för att starta synkroniseringen och öppna applikationen.

Bekräfta valet av mappar genom att klicka OK på din Mac.

Håll koll på filer med File Viewer

File Viewer ger dig en överblick över de filer och mappar anslutna till din d.

Överblick över filer med Cloud Drives File Viewer på din Mac.

Klicka på mappen för att visa innehållet i Finder på din Mac.

Klicka på mappar för att se innehåll på din Mac.

Ändra en synkroniserad mapps sökväg genom att välja en ny sökväg

För att visa eller ändra inställningarna för en mapp, så kickar du antingen på statusikonen eller kugghjulsikonen som du hittar bredvid mappens namn.

Klicka på ikonen för att redigera hur en mapp ska synkroniseras på din Mac.
  1. Klicka på fältet med mappens sökväg.
  2. Ändra mappens plats genom att välja en ny sökväg.
  3. Klicka på Save.
  4. Sökväg för synkronisering av filer på din Mac.
  5. Välj antingen Move (Recommended) eller Copy mappen till den nya sökvägen du valt.
  6. Klicka på Save för att spara den nya sökvägen för mappen.
Välj flytta eller kopiera när du uppdaterar sökväg på din Mac.

Stoppa synkronisering av en synkroniserad mapp

Om du vill stoppa den aktiva synkroniseringen för en mapp, klicka på statusikonen eller kugghjulsikonen för att ändra inställningar.

Bocka av Sync to location och klicka på Save.

Stoppa synkronisering av mappar på din Mac.

Statusikonen ändras från grön till vit. Mappen är inte längre synkroniserad med din dator.

Färgen på ikonen visar ifall filen är synkroniserad eller inte på din Mac.

Det är även möjligt att stoppa synkroniseringen av en mapp genom att högerklicka på mappen i File Viewer och välja Cancel Sync.

Notera: Detta alternativ är endast tillgängligt när synkroniseringen pågår.

Avbryt synkronisering från snabbmenyn på din Mac.

Synkronisera en mapp från Bix till din Mac

Du kan ladda ner och börja synkroniseringen av vilka mappar som helst från Bix till din Mac.

1. Lokalisera mappen du vill synkronisera.
  2. Klicka på den vita statusikonen för att aktivera synkronisering för en specifik mapp.
  3. Välj den sökväg på din dator som du vill synkronisera mappen till.
  4. Klicka på Save.
Synkronisera en mapp från Cloud Drive till din Mac.

Synkronisera en mapp på din Mac till Bix

Synkronisera lokalt placerade mappar på din dator till Bix:

1. Klicka på Add folder to sync i Bix File Viewer.
  2. Välj den mapp som du vill lägga till i Bix.
  3. Klicka på Open.
Synkronisera en mapp på din Mac till Cloud Drive.

Lägg till flera Cloud Drives för olika domäner

Du kan lägga till en annan drive genom att klicka på Add Drive och skriva in inloggingsuppgifterna för den drive som du vill lägga till.

Om alternativet Add Drive inte visas, klicka på ikonen med ränder för att visa panelen med flikar. Välj fliken Drives.

De Cloud Drives du lägger till kan även placeras på olika domäner.

Lägg till fler Cloud Drives på din Mac placerade på olika domäner.

Alla Cloud Drives som lagts till kommer att visas under en flik Drives i File Viewer.

Tips: Dölj och visa panelen som visar drives genom att klicka på ikonen med ränder.

Tillagda Cloud Drives kommer att visas under fliken Drives på din Mac.

Återställ mappar från Bix

Du kan återställa en mapp eller fil på Bix till din dator genom att klicka på Restore.

Återställ mappar från Cloud Drive på din Mac.

Välj tid och datum som du vill återställa till och klicka på Refresh.

Välj den tid du vill återställa till på din Mac.

Välj den mapp du vill återställa.

Välj den sökväg där du vill att den återställda filen ska placeras och klicka på Open.

Klicka på Restore.

Välj den sökväg på din Mac där du vill ha de återställda filerna.

Ändra inställningar för applikationen

Bix-applikationen har vissa funktioner som endast kan nås genom att klicka på Bix-ikonen i menyraden på din Mac.

Preferences - inställningar för Bix på din dator.
Progress - visar status för synkroniseringar.
About - talar om vilken version av Cloud Drives programvara som körs på din dator.
Quit genom att klicka på detta alternativ så avslutar du Bix-applikationen.
Använd menyraden för att ändra inställningar för Cloud Drive på din Mac.

För att ändra inställningar för Bix på din dator så klickar du på Bix-ikonen i menyraden och klickar på Preferences.

Applications settings: alternativ för att dölja dockningsikonen, inaktivera autostart och inställning av språk för applikationen.

Applikationsinställningar för Cloud Drive på din Mac.

Log: visar loggen för de senaste åtgärder som utförts av applikationen. Om du vill öppna mappen med loggfilerna, klicka på Open Log Folder.

Visa loggen för Cloud Drive på din Mac.

Job settings: alternativ för att ändra standardsökväg som används för synkronisering.

Jobbinställningar för Cloud Drive på din Mac.

Filter Extensions: alternativ för att välja vilken filtyp och tillägg du vill exkludera eller inkludera under synkronisering.

Exkludera filer från synkronisering på din Mac.

Snabb åtkomst till Bix-alternativ med snabbmenyn

När Bix-applikationen körs, kan du högerklicka på vilken mapp som helst på din dator för att nå Bix snabbmeny. Snabbmenyn ger dig snabb åtkomst till alternativ för delning och att lägga till filer och mappar för synkronisering.

Add to Sync: För osynkroniserade mappar kan du använda snabbmenyn för att lägga till mappar för synkronisering med Bix.
Share As Link: För synkroniserade mappar kan du använda snabbmenyn för att dela mappar med vem som helst genom att skapa en länk till innehållet du vill dela.
Show version: Detta alternativ ger dig snabb åtkomst till de olika versionerna av filen som finns tillgängliga.
Learn more and get Help: skickar dig direkt till vår hemsida där du kan hitta fler tips om hur du använder Bix, eller kontakta vår livechatt som har öppet dygnet runt.
Snabb åtkomst till Cloud Drive-alternativ med snabbmenyn på din Mac.

Dela filer från snabbmenyn

Högerklicka vilka synkroniserade filer eller mappar som helst och klicka på Share As Link för att dela objektet.

Välj hur länge du vill att länken ska vara aktiv och klicka på Create.

Vänta på att länken ska genereras.

Dela filer från snabbmenyn på din Mac.

Länken kommer att visas och du kan antingen kopiera länken eller skicka ett e-postmeddelande med länken till de du vill dela den med.

Kopiera visad länk på din Mac.

Om du väljer Email kommer ett meddelandefönster att öppnas.

Skriv ett meddelande till den person du vill dela filen med, skriv in e-postadressen, lägg till ett ämne och klicka på Send.

Skicka länk med e-postmeddelande för att dela filer från din Mac

Avinstallera Bix på din Mac

Du kan avinstallera Cloud Drives programvara på din Mac genom att köra Avinstallationsprogrammet.

Ladda ner Avinstallationsprogrammet för Bix för Mac

Packa upp filen du precis laddat ner och öppna Bix Uninstaller.

Avinstallera Cloud Drive på din Mac.

På nyare versioner av OS X kan du behöva öppna filen från snabbmenyn och inte bara klicka på filen.

Klicka på Open i dialogrutan som visas.

Bekräfta att avinstalleringen öppnas på din Mac.

Bekräfta att du vill avinstallera Cloud Drives programvara genom att klicka på Yes.

Bekräfta avinstallation av Cloud Drive på din Mac.

Avinstallation startar och du kommer bli ombedd att bekräfta avinstallationen av Cloud Drives programvara genom att skriva in din dators administrationslösenord.

Klicka på OK.

Bekräfta genom att skriva in administrationslösenordet på din Mac.

Bestäm om du vill behålla Bix-mappen och dess innehåll på din dator genom att klicka på Yes eller No.

Bestäm ifall du vill behålla innehållet i Cloud Drive-mappen på din Mac.

Du kommer att få ett meddelande om att Avinstallationen är slutförd.

Klicka på Quit.

Avsluta avinstallation av Cloud Drive på din Mac.

Ta bort Uninstaller från din dator genom att dra Uninstaller till papperskorgen.

Du hittar fler Bix-tips på våra supportsidor.