Att använda Bix på iPhone

Systemkrav

iPhone eller iPod touch
iOS 5.0 eller högre för iPhone/iPod touch

Få en snabb överblick över dina filer

Fliken Alla filer ger dig en snabb överblick över alla filer som lagras på Bix. Organisera dina filer i mappar och döp om dem för att göra det enklare att hitta dem. När du letar efter en specifik fil kan du använda sökfunktionen längst upp för att hitta den.

Få en snabb överblick över filer på din iPhone.

Lägg till filer bland Favoriter för att användas offline

För att vara säker på att du har den senaste versionen av en fil för användning offline kan du markera den som en Favorit.

Markera filer som Favoriter genom att trycka på stjärnikonen när du förhandsvisar en fil.

1. Hitta filen du vill lägga till bland Favoriter i fliken Alla filer.
  2. Tryck på filen för att förhandsvisa den.
  3. Tryck på stjärnikonen för att lägga till filen bland Favoriter.

Favoriter är markerade med en grön stjärnikon. Hantera dina Favoriter genom att markera och avmarkera stjärnikonen när du förhandsvisar filer.

Lägg till filer bland favoriter i Bix för att ha tillgång på din iPhone när du är offline.

Lagra och spela din musik på Bix

Appen kommer automatiskt att filtrera musik och filmer som du har lagrat på Bix och placera dem under fliken Musik. Med den inbyggda Musikspelaren kan du till och med strömma musik som är lagrad på Bix utan att ladda ner den.

Tryck på en av kategorierna för att visa dina filer. Din musik och dina filmer kommer att sorteras i kategorier i Sånger, Artister, Album, Filmer, Kompositör och Genre.

Spela en låt: Du kan spela upp en låt genom att trycka på låten och om du vill spela alla låtar i listan så trycker du bara på knappen Spela .
Ladda ner en låt: Du kan ladda ner en låt genom att trycka på den blå ikonen med en pil på.
Den gröna ikonen med en bock visar att filen redan är nerladdad.
Strömma musik: Om du inte vill ladda ner din musik och dina filmer för offlinebruk kan du istället strömma dem direkt från Bix genom att trycka på låten du vill lyssna på.
Lagra och spela musik med Bix på din iPhone.

Lagra och gör backup på dina bilder på Bix

Alla bilder som lagras på Bix kommer automatiskt att filtreras så att du enkelt når dem från fliken Bilder. Visa bilderna antingen som miniatyrer eller i fullskärm.

Spela in: Tryck på kameraikonen för att ta bilder och spela in filmer och ladda upp dem till aktuellt album.
Ladda upp: Tryck på albumikonen för att ladda upp bilder och filmer.
Dela: Tryck på ikonen som visar en pil som pekar ut från en ruta för att dela en bild.
Lägg till bilder till Bix på din iPhone.

Aktivera automatisk Kamerauppladdning

Med Kamerauppladdning aktiverad så kommer alla bilder och filmer som är tagna med iPhonens kamera att automatiskt laddas upp till Bix.

Du kommer att bli tillfrågad att aktivera Kamerauppladdning första gången du öppnar en drive i appen, men du kan även göra det senare.

1. Tryck på Inställningar i Bix-appen.
  2. Tryck på Kamerauppladdning.
  3. Ändra så att Automatisk uppladdning är .
  4. Välj hur du vill ladda upp, antingen via Endast Wi-Fi eller Wi-Fi eller dataabonnemang.
  5. Välj den drive du vill att kameran ska ladda upp till.
  6. Tryck på Klar.

Observera: Den här funktionen kräver en kamera och är endast tillgänglig på iPhone och nyare versioner av iPad & iPod touch.

Aktivera Kamerauppladdning på iPhone.

Dela filer

Dela filer som finns på Bix direkt från iPhone-appen. När du delar en fil så kommer en länk att skapas som går till filen. Länken kan du skicka via e-post, lägga till på Facebook, twittra, kopiera och klistra in i meddelanden eller använda i din favoritapp.

1. Visa filen som du vill dela.
  2. Tryck på ikonen som visar en pil som pekar ut från en ruta som du finner i vänstra nedre hörnet av skärmen.
  3. Tryck på Dela länk om du inte vill Twittra eller lägga till på Facebook.
  4. Välj hur du vill dela filen genom att trycka på E-post för att e-posta länken, eller Kopiera till urklipp för att klistra in länken i en annan app.
  5. När du ska skicka ett e-postmeddelande ska du skriva in mottagarnas e-postadresser.
  6. Tryck på Klar.
Dela filer med Bix på din iPhone.

Redigera .txt-filer direkt i appen

Bix-appen har stöd för direktredigering av textfiler med formatet .txt.

1. Lägg till .txt-filen i Favoriter.
  2. Öppna .txt-filen från fliken Favoriter.
  3. Tryck på skrivikonen eller tryck var som helst i texten för att aktivera redigering.
  4. Gör dina ändringar av texten.
  5. Tryck på Bakåt.
  6. Tryck på Ladda upp för att bekräfta att du vill ladda upp dina ändringar.
Redigera .txt-filer direkt i Bix-appen på din Phone.

Importera och Exportera filer

Bix-appen har endast stöd för direktredigering av textfiler. Om du vill redigera ett annat filformat måste du först exportera filen till en annan app. När du sedan är klar med redigeringen kan du importera den tillbaka till Bix-appen.

Importera filer från andra appar

1. Leta upp filen i en tredjepartsapp och välj att öppna filen i Bix-appen. I vissa appar måste du trycka på Öppna med… först. Bix-appen kommer att öppnas automatiskt.
  2. Tryck på Spara på Bix för att lägga till filen på Bix.
  3. Välj den drive där du vill placera filen och tryck på Välj plats.
  4. Välj den mapp där du vill placera filen och tryck på Välj plats igen.
  5. Välj Behåll eller Skriv över för att bestämma vad du vill göra med filer som har samma namn.
    Filen är nu tillagd i den valda mappen i din Bix-app.

Exportera filer från Bix till en annan app

1. Visa filen du vill exportera
  2. Tryck på delningsikonen (den ser ut som en pil som pekar ut från en låda).
  3. Tryck på Öppna i App
  4. Välj den app du vill öppna din fil i.

Observera: Det är endast appar med stöd för denna filtyp som kommer att listas.

Lägg till en drive från en annan användare

Du kan lägga till flera drives som finns på olika användare och nå dem samtidigt.

1. Öppna Bix-appen.
  2. Tryck på kugghjulsikonen för att komma till Settings.
  3. Tryck på Add user.
  4. Fyll i inloggningsuppgifterna för det konto du vill lägga till.
Översikt över alla drives på iPhone.

Cache-inställningar

Cachelagring förbättrar prestandan genom att lagra en specifik mängd data på iPhonen så att du når dina filer snabbare. Du kan ställa in Fil-cache och Media-cache baserat på din iPhones lagringsutrymme.

1. Tryck på Inställningar i Bix-appen.
  2. Tryck på Fil-cache och ställ in den mängd data du vill cachelagra.
  3. Gå tillbaka till Inställningar.
  4. Tryck på Media-cache och ställ in den mängd data du vill cachelagra.
Sätt en chachegräns för Bix på iPhone.

Skydda innehållet med en lösenkod

Du kan skydda Bix genom att aktivera lösenkoden. Appen kommer då att fråga efter en fyrsiffrig lösenkod som ska skrivas in varje gång One.coms Bix-app startas.

1. Gå till Inställningar i Bix-appen.
  2. Tryck på Lösenkodslås.
  3. Tryck in en fyrsiffrig lösenkod.
  4. Bekräfta din lösenkod genom att trycka in den igen.
Skriv en lösenkod för att skydda innehåll på iPhone.

Radera alla filer från Bix på din iPhone.

Du kan rensa all data från Bix på din iPhone genom att göra som följer:

1. Tryck på Inställningar i Bix-appen.
  2. Välj användaren du vill radera under Kontoinställningar.
  3. En lista på alla drives som tillhör den valda användaren kommer att visas.
  4. Tryck på Ta bort användare.
  5. Bekräfta att du vill radera användaren genom att trycka på Ta bort användare igen.
    All lagrad data för den valda användaren kommer att tas bort.

Observera: Detta kommer att radera alla filer som har laddats ner från Bix på din iPhone.

Radera allt innehåll från Bix på iPhone.

Filformat som stöds

Ljud- och videoformat som stöds

Format Filändelser
MPEG-1, layer 3 .mp3
WAV .wav
AIFF .aif, .aiff
MPEG-4 .m4a, .mp4
H.264 Baseline Profile Level 3.0 video, upp till 640 x 480 vid 30 fps.
(Baseline profile har inte stöd för B frames.)
MPEG-4 Part 2 video
(Simple Profile)
.mov, .mp4, .mpv, .3gp

Bildformat som stöds

Format Filändelser
Tagged Image File Format (TIFF) .tiff, .tif
Joint Photographic Experts Group (JPEG) .jpg, .jpeg
Graphic Interchange Format (GIF) .gif
Portable Network Graphic (PNG) .png
Windows Bitmap Format (DIB) .bmp, .BMPf
Windows Icon Format .ico
Windows Cursor .cur
XWindow bitmap .xbm

Språk som stöds

One.coms Bix-app för iPhone, iPod touch och iPad finns för närvarande på engelska, danska, tyska, spanska, franska, italienska, holländska, norska och svenska.

Hitta fler Bix-tips på våra supportsidor.