Att använda Bix på Android

Systemkrav

Alla Androidenenheter
Android OS v1.6 eller högre.

Stöd för språk

One.coms Bix-app för Android, iPad and iPhone är just nu tillgängligt på engelska, danska, tyska, spanska, franska, italienska, holländska, norska och svenska.

Logga in på Bix

Starta appen och logga in med e-postadressen och lösenordet för din Bix-användare.

Skriv e-postadress och lösenord

Obs: Om du inte har skapat en Bix-användare ännu kan du följa den här Guiden: Skapa en Bix-användare

När du är inloggad så kommer du att se en lista på drives. Tryck på den drive du vill komma åt.

Tryck på den Cloud Drive du vill komma åt

Skapa ett nytt lösenord till Bix

Om du har glömt ditt lösenord till Bix ska du trycka på Forgot Password?. Skriv din e-postadress så kommer du att ta emot instruktioner om hur du skapar ett nytt lösenord för Bix.

Skriv din e-postadress och få nya lösenordsinstruktioner

Få en snabb överblick över dina filer

Fliken All Files ger dig en snabb överblick över filerna som är lagrade på Bix. Organisera dina filer i mappar och döp om de för att göra dem lättare att hitta.

Få en snabb överblick och organisera dina filer

Lägg till filer i Favoriter för att använda i nedkopplat läge

Bix-appen låter dig komma åt dina filer även när du inte har en internetanslutning. Lägg till en fil bland dina favoriter så har du tillgång till den senast synkroniserade versionen när du är i nedkopplat läge.

Kom åt dina filer i nedkopplat läge

Tryck på Favorites i den nedrullningsbara menyn och tryck sedan på stjärnan för att lägga till filen bland Favorites.

Tryck på den nedrullningsbara menyn

Filerna som du har lagt till bland Favorites kommer att markeras med en stjärna.

Favoritfiler är markerade med en stjärna

Lagra och spela din musik

Med appen så kan du automatiskt organisera musik och video sm är lagrat på Bix. Detta kan du sedan placera under fliken Music. Med den inbyggda musikspelaren kan du strömma musik som är lagrad på Bix.

Appen låter dig organisera och spela din musik

Tryck på en av kategorierna för att visa dina filer. Musik och videor kommer att organiserar via kategori i Songs, Artists, Albums, Videos, Composer och Genre.

Tryck på en av musikkategorierna.

Du kan spela en låt genom att trycka på låten, eller så kan du trycka på Play för att spela alla låtar.

Spela en låt genom att trycka på låten

Ladda ner en låt genom att trycka på Download. Den gröna bocken visar att filen redan är nedladdad till din Androidenhet.

Ladda ner en låt till din enhet genom att trycka på Ladda ner

Om du vill spela upp videor eller musik utan att ladda ner s kan du trycka på filerna för att strömma innehållet.

Lagra bilder, videor och andra filer

Alla bilder som är lagrade på Bix kommer du automatiskt åt via fliken Pictures. Visa bilder antingen som miniatyrer eller i fullskärm.

Kom åt dina bilder från fliken Bilder

Tryck på kameran för att ta bilder eller spela in videor och ladda upp till Bix.

Tryck på kameran för att ta bilder eller spela in videor

För att ladda upp en fil ska du trycka på Upload.

Tryck på Ladda upp för att ladda upp en fil

Välj vilken filtyp du vill ladda upp. Du kan ladda upp bilder, musik, videor eller vilken fil eller mapp som helst.

Välj en filtyp

Dela filer i Bix

Dela filer som finns på Bix direkt från Android-appen. När du har delat en fil så kan den publiceras på Facebook, twittras eller kopieras och klistras in i meddelande eller användas i din favoritapp.

Visa filen som du vill dela.
Tryck på Share från den nedrullningsbara menyn.
Tryck på den nedrullningsbara menyn

Lägg till en drive från en annan domän

Du kan lägga till flera Cloud Drives som finns på olika domäner och komma åt dessa på samma gång.

Öppna Bix-appen.
Tryck på Add New Drive.
Tryck på Lägg till ny Cloud Drive
Skriv in inloggningsinformationen för det konto som du vill lägga till och tryck på Login.
Skriv in inloggningsinformation

Optimera prestandan med cachelagring

Cachelagring förbättrar prestandan genom att lagra en specifik mängd data på din enhet så att du kommer åt filerna snabbare. Du kan konfigurera File Cache och Media Cache baserat på din Androidenhets lagringskapacitet.

Tryck på Settings
Tryck på Inställningar
Välj storlek på File Cache och Media Cache.
Välj cache-storlek

Skydda Bix med en lösenkod

Vi rekommenderar att du skyddar Bix med en lösenkod. Appen kommer då att fråga efter en fyrsiffrig lösenkod som ska skrivas in varje gång Bix-appen startas.

Tryck på Settings.
Tryck på Inställningar
Bocka för rutan Passcode Lock.
Bocka för lösenkodslås
Skriv en fyrsiffrig lösenkod och bekräfta genom att skriva den igen.
Skriv och bekräfta lösenkod

Kryptera Bix med en lösenfras

När du konfigurerar Bix kan du välja antingen Normal Encryption eller Strong Encryption.

Välj krypteringstyp

Om du väljer Strong Encryption så kommer du att bli ombedd att skapa en lösenfras. Du måste skriva lösenfrasen för att lägga in din data på Bix.

Skapa lösenfras

Radera Bix-filer

Du kan radera Bix-filer och mappar på din Androidenhet.

Visa filen eller mappen som du vill radera och tryck på Delete i den nedrullningsbara menyn.
Tryck på radera
Tryck på Yes för att bekräfta raderingen.
Tryck för att bekräfta raderingen

Filformat som stöds

Ljud- och videoformat som stöds

Format Filändelser
MPEG-1, layer 3 .mp3
WAV .wav
AIFF .aif, .aiff
MPEG-2 eller MPEG-4 ADTS .aac
MPEG-4 .m4a, .mp4
H.264 Baseline Profile Level 3.0 video, upp till 640 x 480 vid 30 fps.
(Baseline profile har inte stöd för B frames.)
MPEG-4 Part 2 video
(Simple Profile)
.mov, .mp4, .mpv, .3gp

Bildformat som stöds

Format Filändelser
Tagged Image File Format (TIFF) .tiff, .tif
Joint Photographic Experts Group (JPEG) .jpg, .jpeg
Graphic Interchange Format (GIF) .gif
Portable Network Graphic (PNG) .png
Windows Bitmap Format (DIB) .bmp, .BMPf
Windows Icon Format .ico
Windows Cursor .cur
XWindow bitmap .xbm

Hitta fler Bix-tips på våra supportsidor.