Säg hej till Bix

Bix gör ditt liv lättare

Föreställ dig att du har obegränsad mobil tillgång till dina filer, eller att du kan lyssna på hela ditt musikbibliotek via din telefon. Föreställ dig att du kunde dela foton genom ett enkelt musklick. Eller föreställ dig att Bix säkrade viktiga filer på din dator genom automatisk online-backup.

Bix kan göra ditt liv enklare, smidigare och säkrare.

Bix är där din data lagras online. Data som finns tillgänglig i Bix är säkert placerad i Bix datacenter. Därifrån finns allt tillgängligt via internet.

I Bix kan du välja mellan två olika nivåer av tillgänglighet för din data:

Tillgängligt via molnet och din enhet
Endast tillgängligt via molnet

I detta sammanhang är enheten din dator, iPhone, iPad eller Android-telefon.

Den gröna ikonen indikerar att resursen är synkroniserad och att data är tillgänglig i molnet och på dina enheter. Den blåa ikonen indikerar att resursen inte är synkroniserad och att data endast är tillgänglig via molnet.

Att data finns tillgänglig via molnet och din enhet innebär att datan finns i en exakt kopia i både molnet samt din enhet. Enheten kan vara din iPhone, iPad eller Andoid-telefon.

Att data endast finns tillgänglig via molnet innebär att du endast kan komma åt data medan du är ansluten till internet. Datan är inte synkroniserad med din enhet och därför inte tillgänglig via den.

Den stora fördelen med att göra data tillgänglig genom både molnet och din enhet är att du alltid har tillgång till den senast uppdaterade versionen från alla dina enheter, oavsett om du är uppkopplad eller inte. Dessutom kan du läsa, redigera och dela data var du än är.

Om du inte behöver obegränsad tillgång så kan du spara utrymme och datatrafik genom att ställa in att vissa resurser endast ska vara tillgängliga i molnet.

Du kan alltid göra en mapp på Bix tillgänglig från din dator och välja vilka mappar som ska synkroniseras på datorn. Det går också att välja vilka mappar som inte längre ska vara tillgängliga på datorn.

Läs mer: Användning av Bix i Windows & Använda Bix på Mac

Synkronisering och backup

Bix skapar identiska uppsättningar av data och behåller dem kontinuerligt synkroniserade med varandra tvärsöver enheter och operativsystem. I praktiken är innehållet i din smartphone speglat med innehållet på din dator och Bix och vice versa.

När du lägger till en fil för synkronisering på din dator kommer filen automatiskt att läggas till på din smartphone, din surfplatta och andra enheter som är konfigurerade att synkroniseras på Bix. Samma sak händer varje gång du redigerar eller raderar en fil.

Bix har versionshantering. Versionshantering noterar alla ändringar på dina filer och säkerställer att du alltid har den senaste versionen. Versionshantering ser till att alla dina ändringar sparas kontinuerligt och kontrollerar kontinuerligt att dina senaste ändringar sparas och synkroniseras till din enhet.

Bix håller koll på den senaste versionen av dina filer oavsett var du skapade eller sparade en specifik fil. Din data är också skyddad genom automatisk backup i realtid.

Genom Bix File Viewer kan du lägga till mappar i synkronisering så att du kan komma åt dem från alla dina enheter. Lägg till exempel till Windows-mappen "Dokument" i File Viewer.

Alla dina dokument kommer direkt att bli tillgängliga genom din mobiltelefon, din iPad eller annan enhet som har Bix installerad.

Enkel att använda

Bix innehåller avancerade funktioner men är lätt att använda för alla.

Det tar inte mer än ett par minuter att komma igång med Bix. Genom ett par få klick har du installerat Bix på din dator och är redo att köra igång.

Läs mer: Var kan jag ladda ner Bix?

För att få tillgång från din mobiltelefon ska du ladda ner appar för iPhone, iPad och Android i App Store och Google Play. När du har installerat Bix och ställt in vilka resurser du vill synkronisera kommer Bix att köra i bakgrunden utan att märkas eller påverka ditt arbete. Systemet behöver inget underhåll eller någon handling från din sida.

Mobil tillgång till din data

När du öppnar Bix-appen på din smartphone och loggar in kommer du att se en lista av drives tillgängliga för din användare.

En lista på alla dina filer

Varje drive kan innehålla flera mappar och filer. Få tillgång till dina favoriter, musik och bilder med en knapptryckning i det översta fältet.

Få tillgång till dina låtar att spela och ladda ned.

För att få tillgång till data som endast är sparad i Bix behöver du en Internetanslutning. Data som finns tillgänglig både i molnet och dina enheter kan du få tillgång till genom din iPhone, iPad eller Android-telefon när du är nedkopplad.

Läs mer: Att använda Bix på iPhone & Att använda Bix på iPad & Att använda Bix på Android

Säkerhet på Bix

All dataöverföring mellan Bix och klienter sker via SSL (Secure Sockets Layer). SSL är ett protokoll för att överföra privata filer som använder nycklar för att kryptera data. SSL skyddar din data så att ingen otillåten person kan fånga upp informationen under överföringen.

All data krypteras innan den placeras i Bix system. All data som du laddar upp till Bix kommer att lagras i replikerade datacenter för att uppnå högsta möjliga säkerhet. Replikering av data innebär att datan lagras i två separata datacenter.

Våra omfattande säkerhetsåtgärder hjälper oss att tillhandahålla den säkraste och mest stabila webbhotells- och lagringslösningen på marknaden.