Använda Bix

Bix

Föreställ dig att ha obegränsad mobil åtkomst till dina filer eller att lyssna på hela din musiksamling på din smartphone. Föreställ dig att kunna dela foton genom att bara klicka på en länk, eller föreställ dig att ditt webbutrymme säkrade din dators viktiga filer med automatisk online-backup.

Bix kan göra ditt liv enklare, smidigare och säkrare.

Bix är platsen på One.com där dina filer förvaras online. Filer som finns i molnet finns i One.coms säkra datacenter, precis som din hemsida och e-post. Därifrån når du allt via internet.

I Bix kan du välja mellan två olika nivåer av tillgänglighet för din data:

Tillgänglig på Cloud och i klient
Endast tillgänglig på Cloud

I det här sammanhanget är klienten din dator, din iPhone, iPad eller Android-telefon.

Data är tillgänglig på Cloud och i klient.

Den gröna ikonen indikerar att resursen är synkroniserad och att data är tillgänglig på Cloud och klienten. Den blå ikonen indikerar att resursen inte är synkroniserad och att datan endast finns på Cloud.

Att filer finns tillgängliga på Cloud och i klienten betyder att det finns identiska kopior av dem på Cloud såväl som i klienten. Klienten är till exempel din iPhone, iPad eller Android-telefon.

Att filer endast är tillgängliga på Cloud betyder att du endast når filerna när du är ansluten till internet. Filerna är inte synkroniserade med klienten och därmed inte tillgängliga på denna.

Den främsta fördelen med att göra filer tillgängliga på både Cloud och klienten är att du alltid har tillgång till den senast uppdaterade versionen från alla enheter, vare sig du är uppkopplad eller inte. Dessutom kan du läsa, redigera och dela filer var du än befinner dig.

Om du inte behöver obegränsad tillgång till en resurs kan du spara in på utrymme och trafik genom att göra resursen tillgänglig endast på Cloud.

Du kan alltid göra en mapp på Bix tillgänglig i din klient genom att klicka på "Redigera" och sedan specificera vilken mapp som ska synkroniseras på klienten. Här kan du också välja att mappar inte ska vara tillgängliga på klienten.

Läs mer: Användning av Bix i Windows & Använda Bix på Mac

Synkronisering och backup

Synkronisering på Bix säkerställer att identiska uppsättningar filer är kontinuerligt uppdaterade oavsett operativsystem eller enhet. I praktiken fungerar innehållet på din smartphone som en spegelbild av innehållet på din dator och på Bix, och vice versa.

När du lägger till en fil för synkronisering på din dator kommer filen automatiskt att läggas till på din smartphone, din surfplatta och andra enheter som är konfigurerade att synkroniseras på Bix. Samma sak händer varje gång du redigerar eller raderar en fil.

För att Bix ska kunna märka förändringar i dina filer och hålla dina filer uppdaterade så använder sig Bix av versionshantering. Versionshantering säkerställer att alla dina förändringar sparas och kontrollerar kontinuerligt att dina senaste förändringar hålls sparade och synkroniserade på din enhet.

Bix håller alltid koll på den senaste versionen av dina filer oavsett var du skapade en specifik fil eller var du sparade den. Du behöver inte hålla koll på olika versioner av samma dokument och din data säkras genom automatisk backup online.

Från filvisaren i Bix kan du lägga till mappar att synkroniseras med Bix så att de blir tillgängliga från alla dina enheter. Du kan till exempel lägga till Windowsmappen "Dokument" i filvisaren.

Direkt efteråt kommer alla dina dokument att även nås från din mobiltelefon, din iPad eller vilken enhet som helst med Bix-appen installerad.

Enkel att använda

Den någorlunda tekniska beskrivningen av Bix kan verka komplicerad och svårförstådd. Trots att Bix är en avancerad lösning är det faktiskt enkelt och okomplicerat att använda i praktiken.

Det behöver inte ta mer än några minuter att komma igång med Bix. Efter några musklick har du installerat Bix på din dator och är på god väg att skapa diskar på ditt webbutrymme.

Läs mer: Var kan jag ladda ner Bix?

För att få tillgång från din mobiltelefon ska du ladda ner appar för iPhone, iPad och Android i App Store och Google Play. När du har installerat Bix och ställt in vilka resurser du vill synkronisera kommer Bix att köra i bakgrunden utan att märkas eller påverka ditt arbete. Systemet behöver inget underhåll eller någon handling från din sida.

Mobil tillgång till din data

När du startar Bix-appen på din smartphone får du en lista med alla drives som finns på din domän.

En lista på alla dina filer

Varje drive kan innehålla ett flertal mappar och filer. Den övre listen på appen ger dig tillgång till dina favoriter, bilder och din musik genom en tryckning.

Få tillgång till dina låtar att spela och ladda ned.

För att få tillgång till filer som endast finns på Bix krävs internetanslutning. Däremot kan filer som finns på såväl moln som på klienten nås från din iPhone, iPad eller Android-telefon även utan en internetuppkoppling.

Läs mer: Att använda Bix på iPhone & Att använda Bix på iPad & Att använda Bix på Android

Säkerhet på Bix

All dataöverföring mellan Bix och klienter sker via SSL (Secure Sockets Layer). SSL är ett protokoll för att överföra privata filer som använder nycklar för att kryptera data. SSL skyddar din data så att ingen otillåten person kan fånga upp informationen under överföringen.

All data krypteras innan den placeras i One.coms system. All data som du placerar hos One.com kommer att förvaras i replikerade datacenter för att uppnå högsta möjliga säkerhetsnivå. Datareplikering innebär att all data är redundant, dvs placerad i olika datacenter.

De omfattande säkerhetsprocedurerna hos One.com bidrar till att ge den säkraste och mest stabila webbhostingen och lagringslösningen på marknaden.