Använda One.com File Manager

Vad är One.com File Manager?

One.com File Manager är ett verktyg för administrering av filer på ditt webbutrymme. Uppladdning, nerladdning, ändring av namn och att flytta filer – File Manager gör jobbet åt dig.

Kom åt File Manager

Du kan komma åt File Manager från din webbläsare.

1. Gå tilll vår hemsida, www.one.com.
  2. Klicka på Kontrollpanel
  3. Ange ditt domännamn och lösenord
  4. Klicka på Logga in
  5. Klicka på File Manager
Logga in på File Manager.

File Manager har stöd för datorversion av Chrome, Firefox, Safari, Internet Explorer 9 och nyare.

Filöversikt: Filer visas i bokstavsordning och för att skilja mellan filer så har varje filtyp sin egen ikon.

Olika ikoner i File Manager.

Öppna och gå tillbaka: Öppna mappar genom att dubbelklicka på filens ikon eller namn. Gå tillbaka mellan mappar genom att klicka på synlig sökväg (mappikoner / fält för sökväg), ovanför listan med filer.

Navigera med synlig sökväg i File Manager.

Uppdatera översikt: Kontrollera att du har en uppdaterad översikt över filer och mappar i File Manager genom att klicka på knappen Uppdatera i menyn.

Uppdatera för att få en uppdaterad översikt över File Manager

Skapa en ny mapp

1. Klicka på Ny mapp
  2. Ange ett namn för den nya mappen
  3. Klicka på return / enter på ditt tangentbord
Skapa ny mapp i File Manager.

Ladda upp filer

1. Öppna File Manager i din webbläsare.
  2. Öppna mappen i File Manager där du vill ladda upp dina filer.
  3. Klicka på Ladda upp filer i menyn högst upp.
  4. Välj de filer du vill ladda upp och klicka på Öppna.
Ladda upp filer i File Manager.

Filerna kommer nu att laddas upp på ditt webbutrymme.

Tips: I nyare webbläsare finns även möjligheten att dra och släppa filer. Du drar helt enkelt filer direkt till File Manager för att ladda upp dem.

Hantera dubbletter av filer

Om filer eller mappar med samma namn redan finns, så kommer File Manager fråga om du vill skriva över den befintliga filen.

Ladda ner filer

1. Markera den filen du vill ladda ner i File Manager
  2. Klicka på Ladda ner i rutan till höger.
  3. Beroende på vilka inställningar du har för din webbläsare kommer du att bli tillfrågad ifall du vill öppna eller spara filen.
    Klicka på Spara.
  4. Välj vart du vill spara filen och klicka på Spara igen.
Ladda ner filer i File Manager.

Din fil kommer nu att laddas ner.

Ändra namn på en fil

1. Markera den fil du vill ändra namn på.
  2. Klicka på Döp om i rutan till höger.
  3. Ange det nya namnet.
  4. Klicka på return / enter på ditt tangentbord
Ändra namn på filer i File Manager.

Namnet kan inte vara . eller .., kan inte innehålla / eller \\ och kan inte vara längre än 255 tecken.

Kopiera en fil

1. Markera den fil du vill kopiera
  2. Klicka på Kopiera i panelen till höger.
  3. Antalet markerade objekt kommer att visas längst ner på din skärm.
  4. Gå till den plats i File Manager som du vill kopiera filen till.
  5. Klicka på Kopiera objektet till den här mappen.
Kopiera objekt i File Manager.

Filen är nu kopierad till den nya platsen.

Tips: Flytta mellan mappar genom att klicka på synlig sökväg (mappikoner).

Flytta en fil

Det enklaste sättet att flytta en fil från en mapp till en annan är att helt enkelt dra den till den nya platsen. Dra och släpp är endast tillgängligt i nyare webbläsare.

För att flytta en fil till en särskild sökväg:

1. Markera den fil som ska flyttas
  2. Klicka på Flytta i panelen till höger.
  3. Antalet markerade objekt kommer att visas längst ner på skärmen.
  4. Gå till den plats i File Manager som du vill flytta filen till.
  5. Klicka på knappen Flytta objektet till den här mappen.
Flytta objekt i File Manager.

Filen är nu flyttad till den nya platsen.

Tips: Flytta mellan mappar genom att klicka på synlig sökväg (mappikoner).

Radera en fil

1. Markera den fil du vill radera
  2. Klicka på Radera i panelen till höger.
  3. Klicka på OK för att bekräfta att du vill radera filen.
Radera objekt i File Manager.

Markera flera filer

Åtgärder som gäller för en fil kan ofta tillämpas på en hel grupp av filer.

Alternativ för att välja flera filer:

Meny: Använd antingen Markera alla / Markera ingen-funktionen i menyn.
Genväg: Använd kortkommandot cmd + A (Mac) eller Ctrl + A (PC) när en fil är markerad, för att markera alla filer.
Kryssruta: Eller markera eller avmarkera rutan brevid filens ikon för att lägga till eller ta bort filer från ett urval.
Markera alla filer i File Manager.

Visa filinformation

Information om en fil (storlek, senast ändrad) visas brevid filens namn.

Du kan även se filinformationen genom att göra följande:

1. Markera en fil för att granska
  2. Titta i panelen till höger. I den här panelen hittar du storlek och när filen senast ändrades.
Visa filinformation i File Manager.

Om du har markerat fler filer, så kommer endast de filer som du har markerat att visas.

Visa en fil

Visa alla filer i File Manager direkt i din webbläsare.

1. Markera den fil du vill visa
  2. Klicka Visa i rutan till höger
  3. Filen kommer att öppnas i en ny flik.
Visa filer i File Manager.

Om din webbläsare inte kan visa filen, så kommer den att laddas ner istället.

Redigera en fil

Du kan redigera alla .html-filer med File Managers inbyggda editor.

Alla filer som visas i text för editorn kan redigeras, t. ex .htaccesss, .js, .php, .txt, .css etc.

Redigeringsprogrammet markerar syntax och radnummer för att göra redigering enklare. Teckenuppsättningen som används kommer att visas i rutan till höger.

1. Öppna File Manager.
  2. Markera den fil du vill redigera.
  3. Klicka på Redigera i panelen till höger.
  4. Klicka på  Redigera i panelen i File Manager.
  5. Innehållet i filen kommer att visas och du kan redigera det.
  6. Klicka på Spara för att spara ändringarna.
  7. När du är klar med redigeringen, klicka på Stäng redigeringsprogram i panelen till höger, eller klicka på Tillbaka i menyn.
Inbyggt redigeringsprogram i File Manager.

Obs: Om du försöker redigera koden i One.coms blogg, Galleri eller Web Editor, kommer du att få en varning och vi rekommenderar att du inte redigerar eller ändrar namn på någon av dessa filer.