Att använda 1-klicksinstallation av WordPress hos One.com

1-klicksinstallation av WordPress är ett enkelt sätt att installera WordPress på ditt webbutrymme hos One.com. Gör installationen direkt i kontrollpanelen och få publicerat din Wordpress-sida på nolltid.

Kom åt din 1-klicksinstallation av WordPress
Att lägga till en 1-klicksinstallation av WordPress
Gör ditt första inlägg med WordPress
Ta bort 1-klicksinstallation av WordPress
Återställa 1-klicksinstallation av WordPress
Redigera din 1-klicksinstallation av WordPress

Kom åt din 1-klicksinstallation av WordPress

Du kan komma åt 1-klicksinstallationen av WordPress i din webbläsare.

1. Gå till vår hemsida, www.one.com
  2. Klicka på Kontrollpanel
  3. Ange ditt domännamn och lösenord
  4. Klicka på Logga in
  5. Klicka på WordPress
Klicka på WordPress i kontrollpanelen.

Att lägga till en 1-klicksinstallation av WordPress

När du har loggat in i kontrollpanelen och öppnat WordPress-sektionen är du redo att starta din installation:

1. Klicka på Ny installation.
  2. Klicka på ny installation för enklicksinstallation av WordPress
  3. Ange ett namn på din blogg.
  4. Välj språk och plats för din blogg. Som standard blir bloggen placerad direkt vid roten av domänen, men du kan även placera den under en subdomän.
Ange blogginformation för WordPress.

Nu kan du skapa en administratör för din WordPress-installation. Denna administratörsprofil används för att logga in på WordPress-sektionen av din blogg.

1. Ange ett användarnamn, e-postadress och lösenord för administratören.
  2. Klicka på Installera
Administratörinformation för WordPress.

Gör ditt första inlägg med WordPress

Nu är allt färdigt så att du kan göra ditt första inlägg med din WordPress-installation.

För att göra ett inlägg så loggar du in på WordPress-sektionen av din webbsida:

1. Klicka på WP admin i WordPress-sektionen av din kontrollpanel på one.com.
  2. Klicka på ´Wp Admin´ för att logga in på WordPress
  3. Ange ett användarnamn och lösenord för WordPress-administratören
  4. Klicka på Logga in.
  5. Logga in på WordPress.
  6. När du har loggat in på WordPress, gå till Adminpanel
  7. Ange ett namn och lägg till innehåll för ditt första inlägg under SnabbPress.
  8. Klicka på Publicera.
  9. Skriv ditt första inlägg med WordPress.

Ta bort 1-klicksinstallation av WordPress

1. Logga in i din kontrollpanel på One.com och klicka på WordPress.
  2. Klicka på Redigera/Visa information bredvid namnet av WordPress-installationen du vill ta bort.
  3. Klicka på edit show info för att nå raderingsalternativet för WordPress.
  4. Klicka på Radera blogg.
  5. Ange lösenordet till din kontrollpanel på One.com.
  6. Klicka på delete blog för att ta bort WordPress.
  7. Klicka på Radera.
Bekräfta att WordPress raderas.

Obs! Genom att radera 1-klicksinstallationen av WordPress så raderar du även allt innehåll på din WordPress-sida.

Återställa 1-klicksinstallation av WordPress

Du kan återställa din 1-klicksinstallation av WordPress:

1. Logga in i din kontrollpanel på One.com
  2. Klicka på WordPress.
  3. Klicka på Återställ, bredvid namnet på den WordPress-installation du vill återställa.
Återställ WordPress.

Redigera din 1-klicksinstallation av WordPress

Du kan ändra språk, administratörs-e-post och lösenord för en befintlig 1-klicksinstallation av WordPress i kontrollpanelen på One.com.

1. Logga in i din kontrollpanel på One.com och klicka på WordPress.
  2. Klicka på Redigera/Visa information brevid namnet på den WordPress-installation du vill redigera.
  3. Klicka på ´Edit/show info´ för att redigera WordPress
  4. Klicka på Uppdatera brevid den information du vill redigera.
  5. Ange den nya informationen.
  6. Klicka på Uppdatera igen för att bekräfta ändringarna.
Uppdatera information för WordPress