Vad är PHP safe mode och open basedir?

Att köra PHP i safe mode är en vanlig säkerhetsåtgärd bland webbhotell. Samtidigt resulterar ofta Safe mode-restriktioner i stora begränsningar och minskad prestanda. Vi vill ge våra kunder så mycket av PHPs funktionalitet som möjligt, samtidigt som vi ger säkerheten hög prioritet.

One.coms servrar kör med safe mode off och med open basedir on.

För att vara säkra på att endast legitima script används på våra kunders webbutrymmen har vi aktiverat open basedir. Open_basedir är en säkerhetsfunktion i PHP som definierar de platser och sökvägar där PHP är tillåtet att komma åt filer.

Följande PHP-funktioner har blivit deaktiverade av One.com:

• disk_total_space
  • diskfreespace
  • exec
  • system
  • popen
  • proc_open
  • proc_nice
  • shell_exec
  • passthru
  • dl
  • set_time_limit och den femte parametern i mail().

Alla script som fungerar med PHP i safe mode kommer generellt sett att fungera på ett webbutrymme hos One.com.

Ytterligare detaljer om open_basedir hos php.net