Hur når jag Bix med WebDAV på min PC?

Du kan nå Bix på din PC med WebDAV eller direkt genom din webbläsare när du använder vår File Manager. Detta som ett tillägg till våra Bix-appar för din mobiltelefon eller dator. WebDAV kan användas på flera sätt på din pc, vilket vi ska visa nedan. Du hittar mer information om WebDAV här.

Alternativ 1: Webbläsare
Alternativ 2: Cyberduck

Alternativ 1: Webbläsare

1. Du kan nå Bix genom att skriva adress i din webbläsare.
    Var hittar jag WebDAV-adressen för min drive?

Kom ihåg att ansluta med en säker anslutning och skriva https:// framför adressen till din drive. Det kan ta en stund att läsa in Bix, t.ex. beroende på hastigheten på din internetanslutning.
  2. Din webbläsare kan varna dig för att den inte kan bekräfta identiteten på den drive du försöker nå, men klicka då bara på Continue (den här informationen kan variera beroende på webbläsare)
  3. För att nå Bix kommer du att bli ombedd att uppge din inloggningsinformation som består av den e-postadress och det lösenord som din Bix-användare har.
  4. När du har loggat in så kommer webbläsaren att visa en index-sida med alla filer och mappar som finns på din drive.

Alternativ 2: Cyberduck

Ett annat alternativ är att använda ett program med inbyggt stöd för WebDAV. Ett exempel är Cyberduck som kan laddas ner gratis på http://cyberduck.ch/

1. Öppna Cyberduck
  2. Klicka på Open Connection
  3. Välj WebDAV (HTTP/SSL) i rullgardinsmenyn
  4. Säkerställ att Anonymous Login inte är förbockat
  5. Skriv användarnamnet (e-postadressen för din Bix-användare) och lösenordet till din drive
  6. I fältet Server ska du skriva adressen till din drive.
    Var hittar jag WebDAV-adressen för min drive?

Cyberduck bör automatiskt lägga till https:// framför adressen till din drive som visas i sökvägen under serverfältet.

7. Klicka på Continue, så är du ansluten till Bix.

Var hittar jag WebDAV-adressen för min drive?