Hur kommer jag åt Bix med WebDAV på en Mac?

Du kan komma åt Bix på en Mac med hjälp av WebDAV eller direkt i webbläsaren via vår File Manager. Du kommer även åt filerna via våra Bix-appar för mobiltelefoner. WebDAV kan användas på flera olika sätt på Mac, vilket du kan läsa mer om nedan. Du finner mer information om WebDAV här.

Alternativ 1: Finder
Alternativ 2: Webbläsare
Alternativ 3: Cyberduck

Alternativ 1: Finder

Mac OS X har ett inbyggt Connect to server-kommando som du kan använda för att komma åt Bix via WebDAV. Det här alternativet lägger till din drive som en extern enhet som du sedan når via Finder.

1. Gå till Finder.
  2. Välj Go och sedan Connect to Server...
  3. Skriv in din drives adress i Server Address-fältet, och klicka på Connect.
    Var hittar jag WebDAV-adressen för min drive?

Kom ihåg att ansluta med en säker anslutning och skriv https:// framför din drives adress.
  4. Välj att ansluta som Registered User, och skriv e-postadressen för din Bix-användare i Name:-fältet. I Password:-fältet skriver du användarens lösenord.
  5. I dialogrutan Verify Certificate klickar du på Continue
  6. Att ansluta till Bix kan ta lite tid, beroende på din internetanslutning.
  7. Din drive läggs nu till som en extern enhet och du kan nå den genom att klicka på drivens namn under Shared direkt i Finder.

Alternativ 2: Webbläsare

1. Du kommer också åt Bix genom att skriva adress i webbläsaren.
    Var hittar jag WebDAV-adressen för min drive?

Kom ihåg att ansluta med en säker anslutning genom att skriva https:// framför adressen till din drive. Laddningen av Bix kan ta lite tid, beroende på hastigheten på din internetuppkoppling.
  2. Webbläsaren kan ge en varning om att den inte kan bekräfta identiteten på den drive som du försöker nå, men det är bara att klicka på Continue (detta kan vara lite olika i olika webbläsare)
  3. För att kunna ansluta till Bix behöver du uppge dina inloggningsuppgifter, vilka består av e-postadressen och lösenordet för Bix-användaren.
  4. När du har loggat in kommer webbläsaren att visa en index-sida med alla filer och mappar på din drive.

Alternativ 3: Cyberduck

Ett annat alternativ är att använda ett program med inbyggt WebDAV-stöd. Ett sådant exempel är Cyberduck, som går att ladda ner gratis från http://cyberduck.ch/

1. Öppna Cyberduck och klicka på Open Connection
  2. Välj WebDAV (HTTP/SSL) i rullgardinsmenyn
  3. Kontrollera att Anonymous Login inte är markerat
  4. Skriv in användarnamnet (e-postadressen för Bix-användaren) och lösenordet för denna
  5. I Server-fältet skriver du adressen till din drive.
    Var hittar jag WebDAV-adressen för min drive?

Cyberduck bör automatiskt lägga till https:// framför adressen till din drive i sökvägen under server-fältet.
  6. I dialogrutan som dyker upp klickar du på Continue, och då kommer du att anslutas till Bix.

Var hittar jag WebDAV-adressen för min drive?