Hur kommer jag åt Bix med WebDAV?

Med WebDAV kan du komma åt Bix via tredjepartsprogram med stöd för WebDAV. Du kan till exempel använda Cyberduck som går att ladda hem gratis från http://cyberduck.ch/. Du kan också bygga egna program för att komma åt filerna precis hur du vill. Operativsystem som Windows, Mac OS X och Linux har inbyggt stöd för WebDAV.

WebDAV (Web-based Distributed Authoring and Versioning) är ett tillägg till Hypertext Transfer Protocol (HTTP) som gör att man kan redigera och hantera dokument som lagras online.

På PC:

Nå Bix via WebDAV på din PC genom en webbläsare eller med ett tredjepartsprogram.
Hur når jag Bix med WebDAV på min PC?

På Mac:

Nå Bix via WebDAV på din Mac genom Finder, en webbläsare eller med ett tredjepartsprogram.
Hur kommer jag åt Bix med WebDAV på en Mac?

Med tredjepartsprogram:

Som vi nämnde tidigare går det att använda program som Cyberduck för att komma åt Bix med WebDAV. Cyberduck går att ladda ner för både Windows och Mac på http://cyberduck.ch/

Med hårdvara:

Det går att köpa routrar med inbyggt WebDAV-stöd som gör att du kan ansluta till din Bix.

OBS: för att det ska gå att ansluta till Bix med WebDAV får drive-namnet inte innehålla några specialtecken, punkter ".", mellanslag eller stora bokstäver.