Hur flyttar jag min .be-domän till One.com?

Innan du startar en flytt är det viktigt att säkerställa att e-postadressen som är registrerad för domänen är korrekt.

1. Kontrollera e-postadressen för din domän

Sök efter din domän i den Whois som finns på www.dns.be och bekräfta att du har tillgång till den registrerade e-postadressen. Om du inte har det så ska du kontakta din nuvarande leverantör för att få den uppdaterad. Överföringskoden (auth id) som behövs för att flytta din domän kommer nämligen att skickas till den adressen.

Tips: Du kan kontrollera nuvarande status på din .be-domän på www.dns.be. DNS.be är registry för .be-domäner.

2. Gör en beställning på vår hemsida

Skriv din domän i det övre högra hörnet på vår hemsida. På nästa sida klickar du på Ja, det är min domän och följ sedan resten av proceduren. När du har slutfört din beställning kommer vi att skicka en bekräftelse via e-post.

Tips: E-postadressen som du skriver in under Kundupplysningar kommer att vara din kontaktadress så vi råder dig att använda en e-postadress som inte är kopplad till din domän. På detta vis kan vi nå dig om några problem uppstår under flytten.

3. Bekräfta flytten

Så fort du har aktiverat din beställning hos oss så kommer vi att begära en överföringskod för din domän hos DNS.be. De kommer att skicka koden till dig vi e-post. Du kommer sedan att behöva ge oss koden för att flytten skall slutföras. Du kan skriva in koden via en länk till Transfer your domain i orderbekräftelsen. Du kan också ge oss överföringskoden (auth id) via vår chattsupport eller via e-post.

Mer information: www.dns.be

Anledning till att en flytt kan misslyckas: Din domän är i karantän

När en .be-domän löper ut så hamnar den i karantän i 40 dagar. Under den här perioden kan domänen inte användas. Det är möjligt att återaktivera domänen på nytt genom att betala en avgift. Det är endast den förra registranten som visas i Whois som kan återaktivera domänen. När karantänperioden är över så går det att registrera domänen på nytt.

För ytterligare information kan du läsa mer här: www.dns.be eller kontakta vår support.