Hur delar jag Bix med andra?

I Bix kan du dela filer genom att skapa delade länkar direkt genom din dators webbläsare, alternativt genom en av apparna för mobila enheter. Välj det som bäst möter dina behov och sätt sedan hur länge länken du vill dela ska vara giltig. När du ändrar giltighetstiden för en länk väljer du datum och tidpunkt för när länken ska sluta vara giltig och tillgänglig för andra. Det är bara de personer du delar länken med som kan få tillgång till dina filer.

Hur kan jag dela en mapp på min dator?

1. Högerklicka på den synkroniserade mappen på din dator.
    Välj Bix och klicka på Dela som länk.
  2. Sätt giltighetstiden för den tid som filen kommer att vara tillgänglig för andra.
  3. Klicka på Skapa.
  4. Det finns två olika sätt att dela länken du precis har skapat:

Kopiera - Välj detta alternativ för att kopiera länken så den kan delas manuellt med andra.
    E-post - Välj detta alternativ för att öppna en dialogruta där du skriver in mottagare, ämne och text.

5. Klicka sedan på Skicka.

Om du raderar eller döper om den delade filen blir länken otillgänglig. Giltighetstiden för länken är den tidsperiod som länken kan användas för att visa filen. Den delade filen laddas från Bix-servern.

Hur delar jag en fil med hjälp av webbläsaren?

1. Logga in på File Manager genom att välja Bix-funktionen på www.one.com.
  2. File Manager ger dig en översikt över filer och mappar. Väl där behöver du bara välja den fil eller mapp du vill och klicka på Dela med andra i menyn på höger sida för att dela.
  3. En dialogruta kommer att visas med en länk till filen du har valt. Kopiera länken och ge den till de personer du vill dela den med.

Du kan välja hur länge länken ska vara giltig i den tidigare nämnda dialogrutan. Filen i sig laddas från Bix-servern. Om du raderar eller döper om filen gör du länken otillgänglig.

Hur kan jag dela en fil på min mobila enhet?

Du kan dela en fil genom att skapa en länk till filen. Länken kan du sedan skicka via e-post eller kopiera och klistra in i meddelanden, i sms eller i den applikation du föredrar på din iPhone, iPad eller Android-telefon.

Dela filer på iPhone:

1. Navigera till Alla filer/favoriter-fliken.
  2. Visa filen du vill dela med andra genom att trycka på den.
  3. Tryck på i-ikonen i sidans övre högra hörn.
  4. Tryck på knappen Dela.
  5. Tryck på E-postknappen och välj Kopiera till urklipp för att klistra in länken i en annan app.
  6. Fyll i mottagarens e-postadress.
  7. Klicka på Klar.

Dela filer på iPad:

1. Navigera till Alla filer/favoriter-fliken.
  2. Visa filen du vill dela med andra genom att trycka på den.
  3. Tryck på Action-ikonen i övre högra hörnet på sidan.
  4. Tryck på knappen Dela.
  5. Tryck på E-post-knappen och välj Kopiera till urklipp för att klistra in länken i en annan app.
  6. Fyll i mottagarens e-postadress.
  7. Klicka på Klar.

Dela filer på Android:

1. Navigera till Alla filer/Favoriter-fliken.
  2. Tryck på filen du vill dela.
  3. Tryck på knappen Dela.
  4. Tryck på E-post-knappen och välj Kopiera till urklipp för att klistra in länken i en annan app.
  5. Fyll i mottagarens e-postadress.
  6. Klicka på Klar.