Lag en webside med WebCreator

Lage websider med en av våre maler.

For å lage en ny webside med en mal: Velg WebCreator-ikonet på forsiden på kontrollpanalet ditt. Dette finner du ved å logge deg inn på vår hjemmeside.

Klikk Next for valget Choose a template for your website.

Velg en mal for din webside.

Du kan nå bla deg gjennom de tilgjengelige malene. Klikk på View-knappen for å se nærmere på en mal og Select for å benytte en av malene til din nettside.

Du kan se en websidemal før du velger den.

I vinduet som åpner seg velger du det navnet du ønsker å kalle websiden for. Det kan være Min Webside.

Dette navnet blir ikke vist noen steder på websiden. Websiden du nå lager vil vises i stedet for den websiden du eventuelt har i allerede.

Du kan også velge forskjellige filnavn på siden du lager. Web page title er teksten som vises helt øverst i nettleseren, når noen åpner siden din. Det som er forvalgt er som tekst er navnet på ditt domene. Endre det som står under Menu text for å gi siden et annet visningsnavn.

Skriv inn websides opplysninger for å installere design malen for ditt webhotell.

Dersom alle feltene er fylt ut riktig vil du se en side som bekrefter at installasjonen av malen var vellykket.

Malen ble installert suksessfullt.

Klikk Finish for å fullføre innstallasjonen og begynne å redigere din webside.

Redigere en eksisterende webside.

Rediger din eksisterende webside med WebCreator.

Dersom du har en webside, enten allerede publisert på domeneområdet ditt eller som et prosjekt på datamaskinen din, gjennomfør en av de to valgene som beskrevet under.

Velg om din webside er på serveren eller på din datamaskin.

Filene mine er på webserveren

Dersom du allerede har laget en webside eller har andre HTML-sider på en webserver, velg filene fra listen. Listen er delt inn i to:

Project list - inneholder dine tidligere prosjekter.

Her kan du se en liste over dine nåværende webside prosjekter.

Ved å klikke på View blir du tatt til forsiden av prosjektet.

Dersom du klikker på Edit vil WebCreator åpne seg med din forside og er klar for å endres. Du ser tilhørende sidene i sidebaren på venstre side av skjermen.

Velg å vis eller rediger et webside prosjekt.

File list - inneholder alle HTML-sider du har lagret på webområdet ditt.

Fillisten viser alle HTML filer lokalisert i rotmappen til webhotellet.

Her kan du også klikke enten på View for å se hver fil eller Edit for å åpne WebCreator.

Forhåndsvis eller rediger en fil i WebCreator.

Filene mine må lastes opp til webområdet mitt

Dersom websidene dine ikke allerede har blitt lastet opp til webområdet ditt;

Klikk enten på linken for å starte FTP-opplasting eller bruk ’File Manager’ ved å klikke på linken i bunn av skjermen.

Du må laste opp din webside for å endre den med WebCreator.

Lage en side fra scratch

Med WebCreator kan du opprette en side fra bunnen.

Dersom du ønsker å lage en webside helt fra begynnelsen velger du dette her. Du har muligheten til å velge en Empty page med eller uten et centered fixed width design. Dersom du er i tvil, velg en tom side uten sentrering.

Start med en tom side og bygg din webside opp fra bunnen.