Slik bruker du One.com webmail

One.com webmail gjør det enkelt å få tilgang til e-posten din. Du trenger ikke å installere programvare eller lure på hvordan du angir innstillingene riktig. Logg på webmailen fra hvilken som helst datamaskin, smarttelefon eller nettbrett.

Oversikt over webmail.
Åpne webmail
Sende og motta e-post
Slette meldinger
Søke etter meldinger
Merke meldinger med stjerner
Åpne webmailen på smarttelefonen eller nettbrettet
Planlegg med den innebygde kalenderen i webmail
Legge til signatur i e-post
Organisere e-post med filter og mapper
Samle kontaktene dine i webmail
Endre visningsnavn og svaradresse
Endre språk i webmail

Åpne webmail

For å kunne bruke webmail trenger du en e-postkonto. Opprett kontoen din via kontrollpanelet.

Åpne webmail fra nettleseren på datamaskinen, mobiltelefonenen eller nettbrettet.

1. Gå til nettsiden vår www.one.com
  2. Klikk Webmail
  3. Logge på webmail fra one.com.
  4. Skriv inn e-postadresse og passord
  5. Klikk Logg på
  6. Oppgi e-postadresse og passord for å få tilgang til webmail.

Webmail støtter Chrome, Firefox, Safari, Internet Explorer 10 og nyere. I tillegg støtter webmail mobile enheter; iOS 6 og nyere, Android versjon 4 og nyere, og Windows Phone 7 og nyere.

Støttede nettlesere i webmail.

Sende og motta e-post

1. Klikk Skriv e-post
  2. Start med å skrive inn et navn i feltet Til: .
    Webmail søker automatisk etter e-postadresser fra dine Kontakter eller fra tidligere e-postmeldinger du har sendt. Hvis du sender en melding til en ny person, må du skrive inn hele e-postadressen deres.
  3. Skriv et emne
  4. Legg til innhold i e-posten.
  5. Klikk Send når du er ferdig.

Tips: Hvis du ønsker å legge til bilder drar du bildene fra maskinen til der hvor du ønsker å plassere dem i meldingen. Endre størrelse på et bilde ved å trekke i hjørnene etter at du har satt det inn i meldingen.

Skrive e-post i webmail.

Slette meldinger

For å slette e-post velger du de meldingene du vil slette og klikker på slette-ikonet.

1. Velg e-postmeldinger du vil slette
  2. Klikk på slette-ikonet.

Du kan slette flere e-poster samtidig ved å bruke velgfunksjonen.

Slette valgt e-post i webmail.

For å søke etter emner eller avsendere på e-poster i en bestemt mappe, skriver du bare inn det du vil søke etter i søkfeltet og trykker enter.

Søke i webmail.

Merke meldinger med stjerner

Du kan merke en melding med en stjerne hvis du ønsker å holde øye med eller følge opp på den senere.

Merke meldinger med stjerne i webmail

Åpne webmailen på smarttelefonen eller nettbrettet

Du kan få tilgang til webmail på smarttelefonen eller nettbrettet.

1. Gå til nettsiden vår www.one.com.
  2. Klikk Webmail
  3. Skriv inn e-postadresse og passord
  4. Klikk Logg på
Oversikt over e-post i webmail på mobil.

Planlegg med den innebygde kalenderen i webmail

Slik åpner du kalenderen:

1. Åpne webmail.
  2. Klikk Kalender i menyen øverst.
Bruke kalender i webmail.

Legge til signatur i e-post

Legg til en standardsignatur i e-poster fra deg, for å sikre at alle meldingene viser tydelig hvem de kommer fra.

1. Klikk Innstillinger
  2. Klikk Generelt
  3. Skriv inn signaturen din i Legg til denne signaturen
  4. Klikk Lagre
Legge til signatur i e-post sendt fra webmail.

Organisere e-post med filter og mapper

Filter og mapper gjør det enkelt å organisere e-posten i webmail. Det er bare å trekke en melding inn i mappen du ønsker å legge den.

Slik legger du til en ny mappe:

1. Velg en visning der sidemenyen er utvidet
  2. Klikk på pluss (+)-ikonet under Mapper
  3. En ny mappe blir automatisk opprettet
  4. Gi mappen et navn
  5. Trykk Enter
Administrere mapper i webmail.

La webmail filtrere e-posten din for deg. Ved hjelp av filter i webmail kan du automatisk sortere e-poster i mapper, markere dem som lest eller merke dem med en stjerne.

Slik legger du til et nytt filter:

1. Klikk Innstillinger
  2. Klikk E-postfiltre
  3. Klikk Opprett filter
  4. Legg til hva filteret skal se etter
  5. Bestem hva filteret skal gjøre
  6. Klikk Lagre
Opprette filter i webmail.

Samle kontaktene dine i webmail

Webmail lagrer kontaktene dine alfabetisk, slik at det blir enkelt å legge til adresser når du skal sende e-post.

Slik legger du til en ny kontakt:

1. Klikk Kontakter
  2. Klikk Ny kontakt
  3. Skriv inn informasjonen til den nye kontakten
  4. Klikk Lagre
Legge til kontakter i webmail.

Endre visningsnavn og svaradresse

Visningsnavnet og svaradressen kan oppdateres når du har logget inn.

1. Klikk Innstillinger
  2. Klikk Generelt
  3. Skriv inn navnet som skal vises som avsender i Visningsnavn
  4. Skriv inn adressen som svaret skal sendes til i Svaradresse
  5. Klikk Lagre
Endre visningsnavn i webmail.

Endre språk i webmail

Webmail støtter 10 ulike språk og du kan enkelt bytte mellom dem.

1. Finn språkinnstillingene i øvre høyre hjørne.
  2. Klikk på det gjeldende språket
  3. Velg ønsket språk i nedtrekksmenyen
  4. Og du er ferdig!
Endre språk i webmail.