Oppsett i Microsoft Outlook 2011 til Mac

Trinn 1: Sørg for å ha den nyeste versjonen

Kontroller at du har den nyeste versjonen av Outlook for Mac 2011.

Etter at du har startet Outlook, kikk på Help i toppmenyen, og så klikke på Check for Updates.

Programmet vil nå fortelle deg om det er noen oppdateringer. Følg instruksjonene du får på skjermen for å installere oppdateringene.

For mer hjelp til oppdatering av din Microsoft programvare, kan du ta en titt på Microsofts supportsider her: http://support.microsoft.com

Se etter oppdateringer.

Trinn 2: Legg til din epost-konto

Klikk på Tools og så, i toppmenyen, klikk på Accounts.

Legg til konto.

Klikk på pluss (+)-knappen som er plassert i venstre hjørne, og klikk på E-mail... i listen som vises.

Klikk på

Trinn 3: Skriv inn din kontoinformasjon

Skriv inn e-postadressen som du ønsker å sette opp i feltet E-mail address, og skriv det tilhørende passordet i feltet Password. Når du begynner å skrive passordet, vil resten av vinduet utvides, og flere alternativer vises.

Skriv inn kontoinformasjon.

I det utvidede vinduet skriver du følgende informasjon for din konto:

1. E-mail address: Skriv inn den e-postadresse som du ønsker å legget til, i dette eksempelet "name@example.com"
  2. Password (passord): Passordet er det samme som du bruker for å logge på webmailen for den e-postadresse du har skrevet inn.
  3. User name (brukernavn): name@example.com
  4. Type: IMAP
  5. Innkommende Server: imap.one.com
  6. Kryss av i boksen for
    Use SSL to connect (recommended)
  7. Innkommende server port: 993
  8. Utgående server: send.one.com
  9. Kryss av i boksen for
    Override default port
  10. Kryss av i boksen for
    Use SSL to connect (recommended)
  11. Skriv 465 i feltet for utgående server port, plassert til høyre for feltet for Outgoing server.

Når du har skrevet inn all informasjonen, klikk på Add Account.

Klikk på

Trinn 4: Skriv inn et navn og en beskrivelse

Skriv inn et navn i Account description-feltet som beskriver din konto.

Og så skriver du et navn som vil vises som avsender i feltet Full name.

Kontroller at personlig informasjon og servere for kontoen er korrekt, og så klikk på More Options...-knappen plassert i bunnen av dialogboksen.

Klikk på

Trinn 5: Velg godkjenningsmetode

Deretter vil du bli spurt om å velge en godkjenningsmetode.

I feltet Authentication, velg User name and Password i listen.

Velg godkjenningsmetode.

I feltet User Name skriver du samme e-postadresse som tidligere, og det tilhørende passord i feltet Password. La feltet Unqualified domain være tomt.

Klikk på OK.

Skriv brukernavn og passord.

Gratulerer, du har nå satt opp din One.com epostkonto i Outlook 2011 for Mac, og innholdet på din konto vil nå lastes inn i programmet.

De neste trinnene vil vise deg hvordan du synkroniserer IMAP-mapper.

Trinn 6: Synkroniser IMAP-mapper

IMAP lar flere klienter ha adgang til den samme postboksen, samtidig som e-postmeldingene er tilgjengelige på serveren slik at du senere kan nå dem via webmail, eller på en annen enhet.

Vi anbefaler at du bruker disse innstillingene for håndtering av IMAP-mapper fra start.

Først må du forsikre deg om at du har den nyeste versjonen av Microsoft Outlook 2011 for Mac installert. Du finner mer informasjon om hvordan du kan oppdatere i det første trinnet i denne guiden.

Etterpå, klikk på Tools i toppmenyen og så klikk på Accounts....

Legg til konto.

Klikk på Advanced-knappen plassert nede til høyre i dialogboksen.

Klikk på

Klikk på fanen kalt Server.

Skriv inn ordet INBOX skrevet med store bokstaver, i feltet IMAP Root Folder.

Klikk på

Klikk på fanen kalt Folders.

Klikk på

For å lagre meldingene i den riktige mappen, gjør følgende:

I Sent delen la Store sent messages in this folder: være satt til Sent (Server) i nedtrekkslisten.
I Drafts delen la Store draft messages in this folder: være satt til Drafts (Server) i nedtrekkslisten.
I Junk delen la Store junk messages in this folder: være satt til Junk E-mail (Server) i nedtrekkslisten.
I Move delen la Move deleted messages to this folder: være satt til Trash (Server) i nedtrekkslisten.

Klikk på OK.

Ekstra tips

Slette en konto

Dersom du ønsker å slette en konto, klikk på Tools i toppmenyen og klikk på Accounts.

Velg den kontoen du ønsker å slette, ved å klikke på kontoens navn i oversikten.

Deretter klikker du på minus (-)-knappen nede til venstre og klikker på Delete-knappen i dialogboksen for å bekrefte.

Slett konto.

Feilsøking

Når Outlook ikke kan etablere en sikker tilkobling

Når Outlook ikke kan etablere en sikker tilkobling

Dersom du prøver å skrive en e-post, og får en feilbeskjed som sier A secure connection cannot be established with the server imap.example.com, klikker du på Cancel.

Sikker tilkobling kan ikke etableres.

Du kan løse problemet ved å klikk på Tools i toppmenyen og så Accounts.

I vinduet som vises, velger du din konto, og forsikre deg om at Incoming server-feltet sier imap.one.com (og ikke imap.example.com).

Kontroller at riktig imap-server brukes.

Vise feilloggen

Dersom du opplever problemer med oppsetningen av din konto, er det til stor hjelp for oss hvis du kan ta et bilde av innstillingene dine, og de feilbeskjedene du får, for så å sende dem til vår support slik at de kan hjelpe deg å finne en løsning.

Du kan også sjekke feilloggen i programmet, ved å klikke på Window i toppmenyen og klikk på Error Log.

Du vil nå få en oversikt over feilloggen fra programmet. Informasjon fra loggen kan være til hjelp når du kontakter oss, dersom du opplever problemer.

Kontroller feillogg