Slik bruker du One.com foto- og videogalleri

Klikk Galleri i Kontrollpanelet

For å komme i gang må du først opprette et Galleri. For å opprette et nytt Galleri, logg på Kontrollpanelet og klikk Galleri.

Klikk Opprett galleri

Klikk Opprett galleri.

Velg navn og plassering for galleriet

Skriv inn et for Galleriet, og velg plassering. Du kan enten bruke forsiden på nettstedet ditt www.example.com, eller plassere Galleriet på en underside, for eksempel mittnyegalleri.example.com.

Opprett første bruker i galleriet

Opprett den første brukeren i Galleriet ditt. Skriv inn en e-postadresse (brukernavn) og et navn. Velg et passord og bekreft det. Til sist velger du de rettigheter som du ønsker å gi denne brukeren. Den første brukeren (deg) bør ha alle rettigheter for å ha full kontroll over Galleriet. Du kan opprette flere brukere senere.

Velg designmal

Velg en designmal, og klikk Opprett galleri.

Dette galleriet er opprettet.

Du har nå opprettet Galleriet ditt!

Opprette et album

For å opprette et album må du logge inn i galleriet med e-postadresse og passord og klikke Create new album.

Opprette et album i galleriet

Skriv inn et navn på det nye albumet og velg personvernnivå.

Du kan også velge dato og skrive inn en beskrivelse av albumet.

Oppgi informasjon om album

Legge til bilder og videoer i et album

Hvis du ønsker å legge til bilder og videoer i et eksisterende album, åpner du albumet og klikker Add video eller Add photo.

Legge til bilder i et eksisterende album

For å legge til innhold i et album klikker du Create new album. Klikk Upload photos eller Upload videos og dra og slipp filene inn i boksen med stiplet linje.

Legge til bilder eller videoer i et nytt album

Legge til og redigere bildetekst

Klikk rediger album

Du kan legge til en bildetekst ved å klikk Rediger album.

Klikk Lagre

Klikk Legg til bildetekst. Skriv bildetekst og klikk Send.

Skriv bildetekst

Klikk Save for å lagre endringene.

Vis bildetekst

Bildeteksten vil vises med det samme i Galleriet.

Redigere et album

Klikk Edit album for å redigere et bestemt album. Her kan du aktivere eller deaktivere nedlasting og deling av bildene og videoene i albumet. Du kan også velge om albumet skal være offentlig, privat eller skjult.

Redigere et album

Du kan sortere albumene etter navn eller dato. Velg stigende eller synkende rekkefølge.

Sortere album

Alle offentlige bilder eller videoer kan brukes som forsidebilde for et album. Klikk på miniatyrbildet og kryss av for Cover photo. Husk å lagre endringene.

Velge et forsidebilde for et album

Legge til kommentarer

For å legge til en kommentar på et bilde eller en video, beveger du musen over miniatyrbildet. Klikk + for å skrive kommentaren og deretter Submit.

Legge til en kommentar på et bilde eller en video

Administrere kommentarer i galleriet

Kryss av i Allow anonymous comments-boksen i Settings-menyen hvis du ønsker å tillate anonyme kommentarer. Hvis boksen er tom (standard) må brukerne logge inn for å legge inn en kommentar.

Krysse av i ruten for å tillate anonyme kommentarer

Invitere venner

Inviter venner til galleriet ved å klikke Invite Friends i Settings-menyen.

Invitere venner til galleriet

Skriv inn e-postadresse og navn på vennene dine. Skriv en personlig melding til dem og klikk Send.

Skriv en personlig melding til vennene dine

Vis venner

Du kan få en oversikt over venner som har tilgang til galleriet ditt ved å klikke View Friends i Settings-menyen.

Vis venner med tilgang til galleriet

Du kan se detaljer om venners siste pålogging og antall album, bilder og kommentarer.

Se detaljer om venners aktivitet

Redigere profilen

Du kan redigere din personlige profil ved å klikke Edit Profile i Settings-menyen.

Redigere profilen

Ditt Display name er synlig for alle som besøker galleriet ditt.

Redigere visningsnavnet ditt

Du kan legge til linker i topplinjen i galleriet ved å klikke Add/edit links i Settings-menyen.

Legge til linker i galleriet

Skriv inn et navn på linken og en URL. Linken blir lagt til når du klikker Add link.

Skrive inn et navn på en link

Endre passord til galleriet

Du kan endre passordet til galleriet ved å klikke Edit Profile i Settings-menyen.

Endre passord til galleriet

Kryss av i Change password-boksen. Skriv inn nytt passord to ganger og til slutt ditt nåværende passord. Klikk Save for å lagre det nye passordet.

Endre passord til galleriet

Administrere brukere og grupper

For å administrere brukere og grupper i galleriet klikker du Users & Groups i Settings-menyen.

Administrere brukere og grupper i galleriet

I Users & Groups ser du en liste over alle brukere av galleriet. Her kan du redigere gruppemedlemskap og brukertillatelser. Du kan også opprette nye grupper eller endre detaljene for eksisterende grupper.

Redigere gruppemedlemskap og tillatelser

Dele album

For å dele et album klikker du på det albumet du vil dele.

Dele album i galleriet

Velg hvordan du skal dele albumet ditt (på Facebook, LinkedIn, Twitter etc.) eller kopier koden og sett den inn på en blogg eller nettside.

Velge hvordan man deler et album

Kontroller at du har aktivert deling av albumet. Du kan aktivere/deaktivere deling og nedlasting av et album under Edit Album.

Aktivere deling av album