Bruke bloggen

Skriv inn din bloggs URL for å åpne bloggen din i nettleseren. Denne URL valgte du i første trinnet da du opprettet bloggen. I dette eksempelet blog.example.com.

Skriv inn adressen du valgte når du opprettet bloggen.
1: Bloggens grensesnitt
2: Logge inn
3: Legge til et innlegg
3.1 Laste opp bilder/filer
4: Legge til en kommentar til et innlegg
5: Invitere venner, kolleger, familie etc.
5.1: Dine inviterte venner
6: Redigere profilen din

1: Bloggens grensesnitt

Her kan du se de forskjellige topptekster og tekster du har valgt i oppsettet. På toppen ser du Bloggnavn og Om bloggen. I menyen til høyre finner du teksten Om meg og en liste over Kategorier du har opprettet. Under finner du liste med dine Tidligere innlegg (dersom dette er ditt første besøk vil dette være tomt) og under dette et innloggingsskjema.

NB: Dersom du setter Vis bloggen til Nei da du tildelte anonyme brukeres tilganger, vil man måtte logge seg inn før man kan se bloggen.

Utfyll innloggingsinformasjonen for å få tilgang til bloggen.

2: Logge inn

Logg inn med E-post og Passord for å opprette det første innlegget med den første brukeren du opprettet. (Dersom du allerede har opprettet mer enn en bruker logger du inn med en bruker som har tilgang til å opprette Nytt innlegg)

Skriv inn din mailadresse og passord for å få tilgang til bloggen.

Dersom du krysser av for Husk vil du ved senere anledninger automatisk bli logget inn som denne brukeren.

3: Legge til et innlegg

Når du er logget inn med en bruker som har tilgang til å legge til Nytt innlegg vil du se en link i øvre høyre hjørne med teksten Opprett nytt innlegg. Klikk på denne for å åpne siden for nye innlegg.

Utfyll emne for din blogg beskjed.

Her fyller du inn Emne for innlegget ditt, i dette eksempelet Dette er emnet. Velg deretter hvilken Kategori innlegget skal plasseres i. Til slutt skriver du selve innholdet i innlegget (i dette eksempelet Dette er innlegget).

I innleggets hovedfelt har du forskjellige muligheter for å formatere tekst og sette inn innhold.

Du har forskjellige muligheter for å formatere din blogg beskjed.

Når innlegget ditt er ferdig klikker du enten på Forhåndsvisning eller Lagre. Ved å klikke på Forhåndsvisning vil du se en forhåndsvisning før du lagrer innlegget i bloggen. En forhåndsvisning av innlegget kan se slik ut:

En forhåndsvisning av blogg beskjeden kan se ut som dette.

Klikk på Redigere for å gå tilbake of redigere innlegget, eller Lagre for å lagre det i bloggen.

3.1 Laste opp bilder/filer

Når du klikker på ikonet Sett inn bilde mens du skriver et nytt innlegg, vil et nytt vindu åpne seg.

Du kan innsette bilder i dine blogg beskjeder.

Her kan du enten velge å laste opp ett enkelt bilde, eller å laste opp flere bilder til Galleriet ditt. De tillatte bildefilene er JPEG, GIF og PNG. Bildet må være mindre enn 12 MB og 6 megapiksler.

Når du klikker på Legg til fil vil et nytt bilde åpne seg.

Vedlegg en enkelt fil eller flere bilder til din blogg beskjed.

Du kan legge til følgende filer::
.doc .xls .ppt .odt .ods .odp .txt .pdf
Max filstørrelse er 12 MB

4: Legge til en kommentar til et innlegg

Når innlegget er sendt inn vil det se slik ut:

Dette er hvordan en beskjed kommer til å se ut.

Klikk på knappen Kommentarer (x) for å legge til en kommentar (x er antall kommentarer som er postet).

Når du legger til en kommentar vil du ikke ha mulighet til å laste opp bilder og/eller filer, men du kan benytte resten av tilbudet (fet skrift, kursiv etc.).

5: Invitere venner, kolleger, familie etc.

Dersom du har valgt Legg til venner vil du se valget Invitere venner nederst i menyen. Et nytt vindu vil åpne seg dersom du klikker på dette valget.

Invitasjons-funksjonen lar deg legge til familie og venner til din blogg.

Her kan du fylle inn E-post og Navn for de personer du ønsker å invitere til bloggen. Deretter kan du skrive en beskjed til de du ønsker å invitere. Til slutt velger du i avkrysningsboksene de tilganger du ønsker at de inviterte brukerne skal ha, og klikker på Send.

Når du klikker på Send vil en e-post med en link bli sendt til hver av e-postadressene. Mottakeren vil få mulighet til å opprette en ny bruker:

Velkomstbeskjed for nye blogg brukere.

NB: Dersom en person du inviterer allerede har en bruker på en av dine blogger, vil han eller hun ha mulighet til å logge inn ved å bruke passordet fra den/de andre bloggen/bloggene.

5.1: Dine inviterte venner

Det er en annen link under linken merket Invitere venner; Vise venner. Klikk på denne for å se hvem av brukerene som har sluttet seg til bloggen din gjennom den linken du sendte dem.

Vis de venner som har takket ja til din invitasjon.

Du vil også få mulighet til å se hvilke av brukerene som har blitt lagt til gjennom andre enn deg.

6: Redigere profilen din

Når du er logget inn kan du klikke på Redigere under brukernavnet ditt, for å endre brukernavn, e-post eller passord.

mailadresse eller passord.

Du må taste inn ditt aktive passord for å endre noen av innstillingene. Klikk på Lagre når du er ferdig.