Slik bruker du Bix på Mac

Installere Bix på Mac

Last ned programmet og finn filen OneComCloudDriveInstaller.pkg på maskinen din.

Den nedlastede filen blir som standard lagret i Downloads-mappen. Hvis du er usikker på hvor filen lagres, sjekker du innstillingene for Nedlastinger i nettleseren.

Merk: Du trenger OS X 10.6 eller høyere for å installere Bix på Mac.

Last ned One.com Cloud Drive-programmet for Mac.

Åpne filen OneComCloudDriveInstaller.pkg.

Åpne den nedlastede filen på Mac.

I OS X 10.7.5 og over finnes det en ekstra sikkerhetsfunksjon kalt Gatekeeper. Som standard vil Gatekeeper bare tillate at du installerer programmer lastet ned fra Mac App Store eller signert med en utvikler-ID. Med Gatekeeper aktivert, kan du ikke dobbeltklikke på installasjonsprogrammet for å starte installasjonen.

Gatekeeper kontrollerer nedlastet programvare på Mac.

Åpne kontekstmenyen ved å høyreklikke eller trykk Ctrl når du klikker på filen.

Klikk Open i kontekstmenyen.

Klikk Open igjen for å bekrefte at du ønsker å åpne den filen du lastet ned fra One.com.

Bekreft åpning av One.com-programmet på Mac

Klikk Continue for å fortsette installasjonsprosessen.

Fortsett installeringen på Mac

Klikk Continue enda en gang.

Klikk fortsett enda en gang på Mac.

Klikk Agree for å godkjenne vilkårene i lisensavtalen.

Godta lisensavtalen for One.com Cloud Drive for Mac.

Klikk Install.

Start installasjonen av Cloud Drive på Mac.

Avhengig av System Settings kan du bli bedt om å godta endringene.

Skriv inn administratorpassordet for datamaskinen og klikk OK.

Bekreft installasjonen med administratorpassordet for Mac.

Vennligst vent mens Bix-programmet blir installert.

Vent mens Cloud Drive installeres på Mac.

Klikk Close for å lukke installasjonsvinduet.

Lukk installasjonsvinduet etter at programmet er installert.

Logge inn, sette opp mapper for å synkronisere og velge kryptering

Når installasjonen er ferdig blir du spurt om å logge inn med Bix-brukeren din.

I innloggingsvinduet til Bix skriver du inn e-postadresse og passord for Bix-brukeren og klikker Login.

Merk: Husk å opprette en disk i One.coms kontrollpanel først, slik at du får tilgang via Bix-programmet.

Logg på Cloud Drive på Mac.

Fra listen over tilgjengelige disker velger du den disken du vil bruke og klikker Next.

Velg Cloud Drive i listen som vises på din Mac.

Velg hvilke mapper på din Mac du vil synkronisere med Bix.

Du har to alternativer når du skal velge mapper som skal synkroniseres:

Synkroniser/ta sikkerhetskopi av mappene under (Anbefalt)
Egentilpasset valg av mapper og kryptering (Avanserte brukere)

Ved bruk av alternativet som er Anbefalt, vil disse mappene bli valgt som standard:
Dokumenter, Bilder, Musikk, Filmer og Skrivebord.

Klikk Next.

Du kan legge til flere mapper som skal synkroniseres senere, se avsnittet "Legge til flere mapper for synkronisering" senere i denne guiden.

Velg mapper på din Mac.

Hvis du velger alternativet Advanced Users ("Customer selection of folders and encryption"), anbefaler vi at du bruker Server side encryption.

Klikk Next.

Velg kryptering for Cloud Drive på Mac.

Velg de mappene du ønsker å synkronisere.

Hvis du ønsker å legge til en mappe som ikke allerede vises i listen, klikker du Add another folder.

Legg til flere mapper for synkronisering på din Mac.

Velg den mappen du vil legge til og klikk Open.

Velg mapper og klikk Åpne på din Mac.

Alle mappene du ha rvalgt å synkronisere vises.

Klikk OK for å starte synkroniseringen og åpne programmet.

Velg valget av mapper ved å klikke OK på din Mac.

Få oversikt over filene med Filbehandleren

Filbehandleren gir deg oversikt over filer og mapper koblet til din Bix.

Oversikt over filer med Cloud Drives Filbehandler på din Mac.

Klikk på mappen for å se innholdet i Finder på din Mac.

Klikk mappen for å vise innholdet på din Mac.

Endre plasseringen for en synkronisert mappe ved å velge en ny bane

For å vise eller redigere innstillingene for en mappe kan du enten klikke statusikonet eller tannhjulikon plassert ved siden av navnet på mappen.

Klikk ikonet for å redigere hvordan en mappe synkroniseres på din Mac.
  1. Klikk feltet med banen til mappen.
  2. Endre plasseringen av mappen ved å velge en ny bane.
  3. Klikk Save.
  4. Plassering for synkronisering av filer på Mac.
  5. Velg enten å flytte, Move (Recommended), eller Copy for å kopiere mappen til det nye stedet du har valgt.
  6. Klikk Save for å lagre den nye plasseringen av mappen.
Velg Flytt eller Kopier når du oppdaterer plasseringen på Mac.

Stoppe synkroniseringen av en synkronisert mappe

Hvis du ønsker å stoppe den aktive synkroniseringen av mappe, klikker du statusikonet eller tannhjulikonet for å endre innstillingene.

Fjern markering av Sync to location og klikk Save.

Avslutt synkronisering av en mappe på Mac.

Statusikonet endres fra grønt til hvitt. Mappen vil ikke lengre synkroniseres med maskinen.

Fargen på ikonet forteller om en fil er synkronisert eller ikke på din Mac.

Det er også mulig å avslutte synkroniseringen av en mappe ved å høyreklikke en mappe i Filbehandleren og velge Cancel Sync.

Merk: Dette alternativet er bare tilgjengelig når synkronisering pågår.

Avbryte synkronisering fra kontekstmenyen på din Mac.

Synkronisere en mappe fra Bix til din Mac

Du kan laste ned og starte synkronisering av en mappe fra Bix til din Mac.

1. Finn den mappen du ønsker å synkronisere.
  2. Klikk det hvite statusikonet for å aktivere synkronisering av den bestemte mappen.
  3. Velg plasseringen på maskinen som du ønsker å synkronisere mappen til.
  4. Klikk Save.
Synkronisere en mappe fra Cloud Drive til Mac.

Synkronisere en mappe på din Mac til Bix

Synkroniser mapper plassert lokalt på maskinen til din Bix:

1. Klikk Add folder to sync i Cloud Drives Filbehandler.
  2. Velg den mappen du ønsker å legge til din Bix.
  3. Klikk Open.
Synkronisere en mappe på Mac til Cloud Drive.

Legge til flere Cloud Drives plassert på ulike domener

Du kan legge til en annen disk ved å klikke Add Drive og skrive inn brukernavn og passord til den disk du vil legge til.

Hvis alternativet Add Drive ikke vises, klikker du ikonet med striper for å vise panelet med faner. Velg fanen Drives.

Cloud Drives du velger å legge til kan også være plassert på ulike domener.

Legge til flere Cloud Drives fra ulike domener på din Mac.

Alle Cloud Drives som er lagt til vises under fanen Drives i Filbehandleren.

Tips: Skjul og vis panelet som viser Cloud Drives ved å klikke på ikonet med striper.

Cloud Drives som legges til vises under fanen Drives på din Mac.

Gjenopprette mapper fra Bix

Du kan gjenopprette en mappe eller fil på Bix til maskinen din ved å klikke Restore.

Gjenopprette mapper fra Cloud Drive på din Mac.

Velg tidspunkt og dato som du ønsker å gjenopprette fra og klikk Refresh.

Velg tidspunktet du vil gjenopprette til på din Mac.

Velg mappen du vil gjenopprette.

Velg hvor du vil at den gjenopprettede mappen skal plasseres og klikk Open.

Klikk Restore.

Velg plassering på din Mac for plassering av filer som er gjenopprettet.

Endre innstillinger for programmet

Bix-programmet har noen funksjoner som kun er tilgjengelig ved å klikke på Bix-ikonet i meny-linjen på din Mac.

Preferences - innstillinger for Bix på din maskin.
Progress - viser status for synkroniseringen.
About - forteller deg hvilken versjon av Bix som er installert på maskinen.
Quit - ved å klikke dette alternativet avslutter du Bix-programmet.
Bruk menylinjen til å endre preferansene for Cloud Drive på din Mac.

For å endre innstillingene for Bix på maskinen, klikker du Bix-ikonet i menylinjen og deretter Preferences.

Applications settings: Alternativ for å skjule dock-ikonet, deaktivere automatisk start og angi språk for programmet.

Programinnstillinger for Cloud Drive på Mac.

Log: Viser loggen over de siste handlingene utført av programmet. Hvis du ønsker å åpne mappen med loggfilene, klikker du Open Log Folder.

Vis loggen for Cloud Drive på Mac.

Job settings: Alternativer for å endre standardplassering brukt for synkronisering.

Jobbinnstillinger for Cloud Drive på Mac.

Filter Extensions: Alternativer for å velge hvilke filtyper og utvidelser som skal inngå og utelates fra synkroniseringen.

Utelukke filer fra synkronisering på Mac.

Hurtigtilgang til Cloud Drives funksjoner med kontekstmenyen

Når Bix-programmet kjører kan du høyreklikke en mappe på maskinen for å få tilgang til kontekstmenyen i Bix

Add to Sync: For en ikke-synkronisert mappe kan du bruke kontekstmenyen for å legge til mapper som skal synkroniseres med Bix.
Share As Link: For synkroniserte mapper kan du bruke kontekstmenyen til å dele mapper med andre ved å lage en lenke til det innholdet du vil dele.
Show version: Dette alternativet gir deg rask tilgang til de ulike tilgjengelige versjonene av filen.
Learn more and get Help: Sender deg direkte til nettsiden vår, hvor du finner flere tips om hvordan du bruker Bix eller kontakt vår døgnåpne kundeservice på chat.
Hurtigtilgang til alternativene i Cloud Drive med kontekstmenyen på Mac

Dele filer fra kontekstmenyen

Høyreklikk en synkronisert fil eller mappe og klikk Share As Link for å dele elementet.

Velg hvor lenge du vil at linken skal være aktiv og klikk Create.

Vennligst vent på at lenken blir opprettet.

Del filer fra kontekstmenyen på Mac.

Når du ser linken kan du enten kopiere den eller sende en e-post med linken til de personene du vil dele den med.

Kopier vist lenke på Mac.

Hvis du velger Email, åpnes et meldingsvindu.

Skriv en beskjed til den personen du vil dele filen med, skriv inn e-postadressen, legg til et emne og klikk Send.

Send lenke på e-post for å dele filer fra Mac.

Avinstallere Bix på Mac

Du kan avinstallere Bix-programmet på din Mac ved å kjøre avinstalleringsprogrammet.

Last ned "Uninstaller for Bix for Mac"

Pakk ut filen du nettopp lastet ned og åpne Bix Uninstaller.

Avinstaller Cloud Drive på din Mac.

På nyere versjoner av OS X kan det være at du må åpne filen fra kontekstmenyen og ikke bare ved å klikke på filen.

Klikk Open i dialogen som vises.

Bekreft åpning av avinstalleringsprogrammet på din Mac.

Bekreft at du vil avinstallere Bix-programmet ved å klikke Yes.

Bekreft avinstallering av Cloud Drive på din Mac.

Avinstalleringsprogrammet starter og du blir bedt om å bekrefte at Bix-programmet skal avinstalleres ved å angi mac’ens administratorpassordet.

Klikk OK.

Bekreft ved å skrive inn administratorpassordet på Mac.

Velg om du vil beholde Bix-mappen med innhold på maskinen ved å klikke Yes eller No.

Velg om du vil beholde innholdet i Cloud Drive-mappen på din Mac.

Du får opp en melding som bekrefter at avinstalleringen var vellykket.

Klikk Quit.

Avslutte avinstalleringsprogrammet for Cloud Drive på Mac.

Fjern Uninstaller fra maskinen ved å trekke Uninstaller til papirkurven.

Finn flere Bix-tips på våre supportsider.