Bruk av Bix på Windows

Installasjon av Bix på en Windows PC

Etter nedlasting av installasjonsprogrammet for Windows, finn filen OneComCloudDrive.exe på din datamaskin. Mange nettlesere lagrer filen i mappen Nedlastinger. Sjekk innstillingene til din nettleser, hvis du er usikker på plasseringen.

Åpne installasjonsfilen for Cloud Drive

Dobbelklikk på filen for å starte installasjonsprogrammet. Når Windows ber deg bekrefte denne handlingen, klikker du på Run.

Kjør installasjonsfilen for Cloud Drive

Velg språket du ønsker og klikk på OK.

Velg installasjonsspråk

Klikk på Next for å fortsette.

Cloud Drive installasjonsveiviser

Bix vil be deg om å akseptere One.com Lisensavtale for sluttbrukere (EULA) og Gracenote lisensavtalen. Klikk på Next og I Agree.

Aksepter lisensavtalen

Velg en installasjonsmappe eller bruk standardplasseringen. Klikk på Install.

Velg målmappe for Cloud Drive installasjonen

Vent vennligst mens Bix blir installert.

Cloud Drive installeres vennligst vent

Klikk på Finish for å fullføre installasjonen.

Klikk på Finish for å fullføre installasjonen

Påloggingsskjermbildet for Bix vil vises. Skriv inn ditt domene, brukernavn (e-mail), passord og klikk på Next.

Logge på Cloud Drive med domenenavn mail og passord

Fra listen med drives velger du den drive du ønsker å bruke.

Alt er nå klart til at du kan bruke Bix programmet.

Synkronisering av mapper med Bix

Velg drives som skal konfigureres

Til enhver tid, kan du angi hvilke mapper du ønsker å synkronisere med Bix. For å legge til mapper for synkronisering klikker du på Add folder to sync øverst i Bix Filbehandler.

Legg mapper til synkronisering

Fra listen av mapper kan du velge hvilke du ønsker å synkronisere . Som standard viser den Dokumenter, Bilder, Musikk eller Videoer - dersom disse mappene allerede finnes.

Velge mapper som skal synkes

Ønsker du å synkronisere andre mapper enn de forhåndsvalgte mappene, klikker du på Add another folder og velger mappen du ønsker å synkronisere. Klikk på OK og Bix vil gå i gang med å synkronisere innholdet av de valgte mappene til skyen.

Dine filer vil automatisk synkroniseres til standard dataplassering og snarveier opprettes.

Legg til andre mapper som skal synkes

Ønsker du å endre dataplasseringen, høyreklikk på Bix-ikonet nede i høyre hjørne av skjermen.

Cloud Drive kan nås via systemstatusfeltet

Etterpå klikker du på Settings.

Velg Innstillinger i menyen

Klikk på Job settings

Cloud Drive jobbinnstillinger

Klikk på Move.

Endre standard dataplassering

Velg eller opprett mappen du ønsker å bruke til sanntid synkronisering og klikk på OK.

Velg mappen som skal brukes til sanntids synk

For å stanse synkroniseringen av en mappe, høyreklikker du på mappen og velger Cancel Sync mens mappen synkroniseres. Ved å høyreklikke på mappen kan du også se mappen og dens egenskaper.

Avbryte synk med høyreklikk på mappe

Bix finner metadata som tittel, album og sangnavn til all din musikk via Gracenote media database. Når Gracenote kontaktes vil Powered by Gracenote vises i Filbehandleren.

Bruk av Bix hurtigmeny

Tilgang til Gracenote database for albuminformasjon

Høyreklikk på hvilken som helst mappe på din datamaskin for å få tilgang til hurtigmenyen.

Du kan bruke hurtigmenyen for å legge til mapper som skal synkroniseres med Bix, dele den med noen, se de forskjellige versjoner som er tilgjengelig og få mere informasjon om hvordan du bruker programmet.

Nedlasting av mapper fra Bix

Få tilgang til hurtigmenyen for å legge til mapper til synk

Du kan laste ned en hvilken som helst mappe fra Bix til datamaskinen. For å laste ned en mappe, klikker du på Edit ved siden av den mappe du ønsker å laste ned. Nederst velger du Bix and my computer fra rullegardinsmenyen This folder should be stored og velg hvor du ønsker å lagre mappen på datamaskinen. Klikk på Save.

Ved å klikke på Save vil mappen lastes ned til din datamaskin.

Slå sammen mapper i Bix.

Nedlasting av mapper fra Cloud Drive til din datamaskin

Dersom du prøver å legge til en mappe fra datamaskinen til Bix med samme navn som en eksisterende mappe, kan du velge å slå sammen mappen på datamaskinen med mappen på Bix ved å klikke på OK.

Prøver du å laste ned en mappe fra Bix til din datamaskin med det samme navn som en eksisterende mappe, kan du velge å slå sammen mappen på Bix med mappen på din datamaskin, ved å klikke på OK.

Gjenopprette mapper fra Bix.

Legg til en duplikat av mappe

Du kan gjenopprette en mappe eller fil på Bix til din datamaskin ved å klikke på Restore Files.

Gjenopprett en fil eller mappe på Cloud Drive

Velg mappen eller filen du ønsker å gjenopprette til datamaskinen og klikk på Restore.

Velg filen eller mappen som skal gjenopprettes på din datamaskin

Velg den lokale bane du ønsker å gjenopprette og klikk på OK.

Visning av versjon og egenskaper

Velg lokal bane for gjenoppretting

Høyreklikk på en mappe og velg Properties for å vise de detaljerte egenskapene.

Vis egenskaper for mappe

Høyreklikk på en fil og velg Show Versions for å vise versjonene av dine synkroniserte mapper.

Deling av filer og mapper

Du kan dele dine filer og mapper som linker, med dem du ønsker.

Vis versjoner av synkroniserte mapper

Høyreklikk på en synkronisert fil eller mappe, og klikk på Share As Link for å dele elementet.

Del et element som en link

Velg antall timer eller dager elementet skal deles, og klikk på Create. Vennligst vent på at linken opprettes.

Velg varigheten for delingsperioden

For å dele en fil via mail, klikker du på Email og skriver inn mottakerens mailadresse, emne, en beskjed og klikker på Send.

Del en fil via mail

Du kan kopiere linken ved å klikke på Copy. Som standard er linken gyldig i 2 timer og du kan godt endre linkens gyldighet senere.

Du kan se en liste over dine delte linker i Filbehandleren. Her kan du også endre gyldigheten og slette linken du har opprettet.