Bruk av Bix på Windows

Installasjon av Bix på en Windows PC

Etter nedlasting av installasjonsprogrammet for Windows, finn filen Bix.exe på din datamaskin. Mange nettlesere lagrer filen i mappen Nedlastinger. Sjekk innstillingene til din nettleser, hvis du er usikker på plasseringen.

Åpne installasjonsfilen for Bix

Dobbelklikk på filen for å starte installasjonsprogrammet. Når Windows ber deg bekrefte denne handlingen, klikker du på Run.

Kjør installasjonsfilen for Bix

Velg språket du ønsker og klikk på OK.

Velg installasjonsspråk

Klikk på Next for å fortsette.

Bix installasjonsveiviser

Installasjonsprogrammet vil be deg om å akseptere Lisensavtalen. Klikk I Agree.

Aksepter lisensavtalen

Vent vennligst mens Bix blir installert.

Velg målmappe for Bix installasjonen

Klikk på Next.

Bix installeres vennligst vent

Klikk på Finish for å fullføre installasjonen.

Klikk på Finish for å fullføre installasjonen

Påloggingsvinduet for Bix vises. Skriv inn e-post, passord og klikk på Log in.

Logge på Bix med domenenavn mail og passord

Fra listen med drives velger du den drive du ønsker å bruke. Klikk på Next.

Velg drives som skal konfigureres

Velg mappene som skal synkroniseres, hvis du har noen på driven. Klikk Choose.

Velg drives som skal konfigureres

Velg hvor du ønsker å plassere mappene, og klikk Sync.

Velg drives som skal konfigureres

Alt er nå klart til at du kan bruke Bix programmet.

Synkronisering av mapper med Bix

Til enhver tid, kan du angi hvilke mapper du ønsker å synkronisere med Bix. For å legge til mapper for synkronisering klikker du på Add folder øverst i Bix Filbehandler.

Legg mapper til synkronisering

Fra listen av mapper kan du velge hvilke du ønsker å synkronisere . Som standard viser den Dokumenter, Bilder, Musikk eller Videoer - dersom disse mappene allerede finnes.

Velge mapper som skal synkes

Ønsker du å synkronisere andre mapper enn de forhåndsvalgte mappene, klikker du på Add another folder og velger mappen du ønsker å synkronisere. Klikk på OK og Bix vil gå i gang med å synkronisere innholdet av de valgte mappene til skyen.

Dine filer vil automatisk synkroniseres til standard dataplassering og snarveier opprettes.

Legg til andre mapper som skal synkes

Ønsker du å endre dataplasseringen, høyreklikk på Bix-ikonet nede i høyre hjørne av skjermen.

Bix kan nås via systemstatusfeltet

Etterpå klikker du på Preferences.

Velg Innstillinger i menyen

Klikk på Job settings

Bix jobbinnstillinger

Klikk på Move.

Endre standard dataplassering

Velg eller opprett mappen du ønsker å bruke til sanntid synkronisering og klikk på OK.

Velg mappen som skal brukes til sanntids synk

For å stanse synkroniseringen av en mappe, høyreklikker du på mappen og velger Cancel Sync mens mappen synkroniseres. Ved å høyreklikke på mappen kan du også se mappen og dens egenskaper.

Avbryte synk med høyreklikk på mappe

Bix finner metadata som tittel, album og sangnavn til all din musikk via Gracenote media database. Når Gracenote kontaktes vil Powered by Gracenote vises i Filbehandleren.

Bruk av Bix hurtigmeny

Høyreklikk på hvilken som helst mappe på din datamaskin for å få tilgang til hurtigmenyen.

Du kan bruke hurtigmenyen for å legge til mapper som skal synkroniseres med Bix, dele den med noen, se de forskjellige versjoner som er tilgjengelig og få mere informasjon om hvordan du bruker programmet.

Tilgang til Gracenote database for albuminformasjon

Nedlasting av mapper fra Bix

Du kan laste ned en hvilken som helst mappe fra Bix til datamaskinen. For å laste ned en mappe, klikker du på Edit ved siden av den mappe du ønsker å laste ned. Nederst velger du Bix and my computer fra rullegardinsmenyen This folder should be stored og velg hvor du ønsker å lagre mappen på datamaskinen. Klikk på Save.

Ved å klikke på Save vil mappen lastes ned til din datamaskin.

Få tilgang til hurtigmenyen for å legge til mapper til synk

Slå sammen mapper i Bix

Dersom du prøver å legge til en mappe fra datamaskinen til Bix med samme navn som en eksisterende mappe, kan du velge å slå sammen mappen på datamaskinen med mappen på Bix ved å klikke på OK.

Prøver du å laste ned en mappe fra Bix til din datamaskin med det samme navn som en eksisterende mappe, kan du velge å slå sammen mappen på Bix med mappen på din datamaskin, ved å klikke på OK.

Nedlasting av mapper fra Bix til din datamaskin

Gjenopprette mapper fra Bix

Du kan gjenopprette en mappe eller fil på Bix til din datamaskin ved å klikke på Restore Files.

Gjenopprett en fil eller mappe på Bix

Velg mappen eller filen du ønsker å gjenopprette til datamaskinen og klikk på Restore.

Velg filen eller mappen som skal gjenopprettes på din datamaskin

Velg den lokale bane du ønsker å gjenopprette og klikk på OK.

Visning av versjon og egenskaper

Høyreklikk på en mappe og velg Properties for å vise de detaljerte egenskapene.

Velg lokal bane for gjenoppretting

Høyreklikk på en fil og velg View history for å vise versjonene av dine synkroniserte mapper.

Vis egenskaper for mappe

Deling av filer og mapper

Du kan dele dine filer og mapper som linker, med dem du ønsker.

Høyreklikk på en synkronisert fil eller mappe, og klikk på Share As Link for å dele elementet.

Vis versjoner av synkroniserte mapper

Velg antall timer eller dager elementet skal deles, og klikk på Create sharable link. Vennligst vent på at linken opprettes.

Del et element som en link

Du kan kopiere linken ved å klikke på Copy link. Som standard er linken gyldig i 3 dager og du kan godt endre linkens gyldighet senere.

Velg varigheten for delingsperioden

For å dele en fil via mail, klikker du på Email link og skriver inn mottakerens mailadresse, emne, en beskjed og klikker på Send email.

Del en fil via mail