Si hei til Bix

Bix gjør livet ditt enklere

Tenk deg å få ubegrenset mobil tilgang til filer eller det å kunne lytte til hele musikksamlingen på smarttelefonen. Tenk deg at du kan dele bildene dine med ett klikk. Eller tenk deg at Bix tar vare på de viktige filene med automatisk sikkerhetskopiering av datamaskinen over nettet.

Bix kan gjøre ditt liv mye enklere, morsommere og tryggere.

Bix er der dataene dine lagres online. Data som er tilgjengelig på Bix blir plassert på Bix’ sikre datasentre. Fra datasentrene er alt innholdet tilgjengelig via Internett.

I Bix, kan du velge to forskjellige nivåer av tilgjengelighet for dine data:

Tilgjengelig i nettskyen og på dine enheter
Tilgjengelig kun i nettskyen

I denne sammenhengen er en enhet en datamaskin, iPhone, iPad eller Android smarttelefon.

Det grønne ikonet viser at ressursen er synkronisert, og at dataene er tilgjengelig i nettskyen på på enheten. Det blå ikonet viser at ressursen ikke er synkronisert og at data bare er tilgjengelig i nettskyen.

Det at data er tilgjengelig i nettskyen og på enheten din betyr at dataene finnes i identiske kopier både i nettskyen og på enheten. Enheten kan våre en iPhone, iPad eller Android smarttelefon.

Det at data bare er tilgjengelig i nettskyen betyr at du bare har tilgang til dataene når du er koblet til Internett. Dataene blir ikke synkronisert med enheten, og er derfor utilgjengelig på enheten.

Den største fordelen ved å gjøre data tilgjengelig fra både nettskyen og klienten er at du alltid har tilgang til den nyeste oppdaterte versjonen far alle enheter, enten du er tilkoblet nettet eller ei. I tillegg kan du lese, redigere og dele data uavhengig av hvor du befinner deg.

Hvis du ikke trenger ubegrenset tilgang til en ressurs, kan du spare plass og datatrafikk ved å stille inn at en ressurs kun skal være tilgjengelig i nettskyen.

Du kan når som helst gjøre en mappe på Bix tilgjengelig fra datamaskinen din samt velge hvilke mapper som skal synkroniseres på maskinen. Det er også mulig å velge hvilke mapper som ikke lenger skal være tilgjengelig på maskinen.

Les mer: Bruk av Bix på Windows & Slik bruker du Bix på Mac

Synkronisering og backup

Bix oppretter identiske sett med data og holder dem kontinuerlig synkronisert med hverandre på tvers av enheter og operativsystemer. I praksis er innholdet på smarttelefonen din et speilbilde av innholdet på datamaskinen din og på Bix, og omvendt.

Når du legger til en fil for synkronisering på din datamaskin, vil filen også automatisk bli lagt til på din smarttelefon, din tablet PC eller andre enheter som er konfigurert til å synkronisere med Bix. Det samme vil skje hver gang du endrer eller sletter en fil.

Bix inneholder versjonskontroll. Versjonskontrollen registrerer alle endringer i filene dine, og sikrer at du alltid har den nyeste versjonen. Versjonskontrollen sikrer at alle endringene blir lagret og sjekker kontinuerlig at dine siste endringer blir lagret og synkronisert til din enhet.

Bix holder styr på den nyeste versjonen av filene dine, uavhengig av hvor du har opprettet eller lagret den bestemte filen. Dataene dine blir også beskyttet med automatisk sikkerhetskopiering i sanntid.

Fra Filbehandleren i Bix legger du til mapper som skal synkroniseres, slik at du får tilgang til dem fra alle enhetene dine. Du kan for eksempel legge til Windows-mappen "Dokumenter" i Filbehandler.

Alle dokumentene dine blir umiddelbart tilgjengelig fra mobiltelefonen din, din iPad eller alle enheter med Bix installert.

Lett å bruke

Bix kommer med avanserte funksjoner, men er likevel enkel å bruke for alle.

Det tar ikke mer enn noen få minutter å komme i gang med Bix. Du installerer Bix på datamaskinen din med noen få klikk, og så er den klar til bruk.

Les mer: Hvor kan jeg laste ned Bix?

For å få tilgang fra din mobiltelefon, laster du ned Apps for iPhone, iPad og Android i App Store og Google Play. Når du har installert Bix og satt opp de ressurser du ønsker å synkronisere, vil Bix kjøre i bakgrunnen, uten at du merker det eller at det forstyrrer ditt arbeide. Systemet krever ikke vedlikehold eller andre handlinger fra deg.

Mobil tilgang til dine data

Når du åpner Bix-appen på smarttelefonen og logger inn, ser du en liste over alle stasjoner som er tilgjengelig for din bruker.

En liste med alle filer

Hver stasjon kan inneholde flere mapper og filer. Få tilgang til favoritter, musikk og bilder med én berøring fra topplinjen.

Ha tilgang til sanger for avspilling og nedlasting

For å få tilgang til data som kun ligger på Bix, trenger du internettilgang. Data som finnes både i nettskyen og på enheten er tilgjengelig fra din iPhone, iPad eller Android smarttelefon selv når du er frakoblet.

Les mer: Slik bruker du Bix på iPhone & Slik bruker du Bix på iPad & Slik bruker du Bix på Android

Sikkerhet i Bix

Enhver overføring av data mellom Bix og klienter blir gjort med SSL (Secure Sockets Layer). SSL er en protokoll for overføring av private filer som bruker nøkler til å kryptere data. SSL beskytter dine data, slik at ingen uautoriserte personer kan fange opp data under overføring.

Alle data blir kryptert før de blir plassert på Bix’ systemer. Alle data som du plasserer på Bix blir lagret i replikerte datasentre, slik at man er sikret høyest mulig sikkerhet. Datareplikering betyr at dataene blir plassert på to separate datasentre.

Våre omfattende sikkerhetstiltak bidrar til at vi kan tilby den sikreste og mest stabile webhotell- og lagringsløsningen på markedet.