Bruk av Bix

Bix

Forestill deg at du har ubegrenset mobil adgang til dine filer eller at du kan lytte til hele din musikksamling på din smarttelefon. Tenk hvis du kunne dele bilder med et klikk eller en link. Eller forestill deg at ditt webhotell sikrer din datamaskins viktige filer med en automatisk online backup.

Bix kan gjøre ditt liv mye enklere, morsommere og tryggere.

Bix er stedet hos One.com hvor dine data lagres online. Data som er tilgjengelig i Bix er plassert på One.coms sikre data sentre, på samme måte som din webside og mail. Herfra, er alt dette tilgjengelig via internett.

I Bix, kan du velge to forskjellige nivåer av tilgjengelighet for dine data:

Tilgjengelig i Bix og på klient
Tilgjengelig kun i Bix

I denne konteksten er klienten din datamaskin, din iPhone, iPad eller Android smarttelefon.

Data er tilgjengelig i Cloud Drive og på klient

Det grønne ikonet viser at ressursene er synkronisert, og at data er tilgjengelig i Bix og på klienten. Det blå ikonet viser at ressursene ikke er synkronisert og at data kun er tilgjengelig i Bix.

At data er tilgjengelig i Bix og på klienten betyr at data eksisterer med identiske kopier i både Bix og på klienten. Klienten er for eksempel din iPhone, iPad eller din Android smarttelefon.

Data som kun er tilgjengelig i Bix betyr at du kun har tilgang til dine data når du er koblet til internett. Dataene blir ikke synkronisert med klienten og er av den grunn utilgjengelig på klienten.

Den store fordelen med å gjøre dine data tilgjengelig både fra Bix og klienten, er at du alltid har tilgang til den senest oppdaterte versjonen fra alle dine enheter, uavhengig om de er online eller ikke. I tillegg, kan du lese, redigere og dele data der hvor du er.

Hvis du ikke trenger ubegrenset tilgang til en ressurse, kan du spare plass og datatrafikk med å kun la en ressurse være tilgjengelig i Bix.

Du kan alltid gjøre en mappe i Bix tilgjengelig fra din klient ved å klikke på "Rediger" og så spesifisere hvilken mappe som skal synkroniseres på klienten. Her kan du også velge at mapper ikke lenger skal være tilgjengelig på klienten.

Les mer: Bruk av Bix på Windows & Slik bruker du Bix på Mac

Synkronisering og backup

Synkronisering i Bix sikrer deg at identiske kopier av data kontinuerlig blir holdt oppdatert med hverandre på tvers av enheter og operativsystem. I praksis vil innholdet på din smarttelefon vises som et speil av innholdet på din datamaskin og på Bix og motsatt.

Når du legger til en fil for synkronisering på din datamaskin, vil filen også automatisk bli lagt til på din smarttelefon, din tablet PC eller andre enheter som er konfigurert til å synkronisere med Bix. Det samme vil skje hver gang du endrer eller sletter en fil.

For at Bix skal kunne se endringene i dine filer og kunne se hvilken versjon av filene som er den nyeste, har Bix en versjonskontroll. Versjonskontrollen sikrer at alle endringer blir lagret og at de nyeste endringene blir registrert og synkronisert på din enhet.

Bix holder alltid kontroll på den nyeste versjonen av dine filer, uavhengig av hvor du opprettet en spesifikk fil eller hvor du sist lagret den. Du trenger ikke ha kontroll på forskjellige versjoner av det samme dokument, og dine data blir automatisk tatt backup av i sanntid.

Fra filbehandleren til Bix kan du legge til mapper som du kan synkronisere med Bix, slik at de kan være tilgjengelig fra alle dine enheter. Du kan, for eksempel, legge til Windows mappen "Documents" i filbehandleren.

Umiddelbart etter vil alle dine dokumenter være tilgjengelige fra din mobiltelefon, din iPhone eller hvilken som helst av dine enheter med Bix apps installert.

Lett å bruke

Denne litt tekniske beskrivelsen av Bix kan virke komplisert og utilgjengelig. Men på tross av det faktum at Bix er en avansert løsning, så er den faktisk ganske enkel å bruke i praksis.

Det trenger ikke ta mer enn noen få minutter å komme igang med Bix. Etter noen få klikk har du installert Bix på din datamaskin og du er på god vei til å opprette forskjellige disker på ditt webhotell.

Les mer: Hvor kan jeg laste ned Bix?

For å få tilgang fra din mobiltelefon, laster du ned Apps for iPhone, iPad og Android i App Store og Google Play. Når du har installert Bix og satt opp de ressurser du ønsker å synkronisere, vil Bix kjøre i bakgrunnen, uten at du merker det eller at det forstyrrer ditt arbeide. Systemet krever ikke vedlikehold eller andre handlinger fra deg.

Mobil tilgang til dine data

Når du åpner Bix appen på din smarttelefon, vil du se en liste med med alle de du har på ditt domene.

En liste med alle filer

Hver disk kan inneholde flere mapper og filer. Menylinjen i appen gir deg et-trykkstilgang til dine favoritter, bilder og musikk.

Ha tilgang til sanger for avspilling og nedlasting

For å ha tilgang til data som kun er i Bix, er det nødvendig med en internettforbindelse. Derimot, data som er både i Bix og på klienten er tilgjengelige fra din iPhone, iPad, eller Android smarttelefon selv uten en internett forbindelse.

Les mer: Slik bruker du Bix på iPhone & Slik bruker du Bix på iPad & Slik bruker du Bix på Android

Sikkerhet i Bix

Enhver overføring av data mellom Bix og klienter blir gjort med SSL (Secure Sockets Layer). SSL er en protokoll for overføring av private filer som bruker nøkler til å kryptere data. SSL beskytter dine data, slik at ingen uautoriserte personer kan fange opp data under overføring.

Alle data blir kryptert før de blir plassert på One.coms system. Alle data som du plasserer hos One.com vil lagres i replikerte datasentre for å oppnå høyest mulig sikkerhet. Datareplikering innebærer at alle data er redundant, dvs. plassert i datasentre plassert to forskjellig steder.

De omfattende sikkerhetstiltakene hos One.com bidrar til å gi den tryggeste og mest stabile webhosting- og lagringsløsningen på markedet.