Slik bruker du Bix på iPad

Systemkrav

iPad
iOS 5.0 og over for iPad

Få en rask oversikt over filene dine

Under Alle filer får du raskt oversikt over filene som er lagret på din Bix. Organiser filene i mapper og gi dem nytt navn, slik at det blir lettere å finne dem. Når du ser etter et bestemt filnavn, kan du bruke søkefunksjonen øverst.

Få en rask oversikt over filer på din iPad.

Legg til filer i Favoritter for bruk i frakoblet modus

For å sikre at du har den nyeste versjonen av en fil tilgjengelig for bruk i frakoblet modus markerer du den som Favoritt.

Merk filer som Favoritter ved å trykke på stjernen når du forhåndsviser filen.

1. Finn den filen du vil legge til i Favoritter under Alle filer.
  2. Trykk på filen for å forhåndsvise den.
  3. Trykk på stjernen for å legge til filen i Favoritter.

Favoritter er merket med en grønn stjerne. Administrer Favoritter ved å velge eller velge bort filer ved å trykke på stjernen når du forhåndsviser en fil.

Legg til filer som favoritter i Bix får å ha tilgang til dem på din iPad når du er offline.

Lagre og spille av musikk på Bix

Appen vil automatisk filtrere musikk- og videofiler som er lagret på din Bix under Musikk (Music). Ved hjelp av den innebygde musikkspilleren kan du streame musikk som er lagret på Bix uten å laste den ned.

Trykk på en av kategoriene for å se filene. Musikk- og video-filene blir sortert etter følgende kategorier: Sanger, Artister, Album, Videoer, Komponist og Sjanger.

Spille av et spor: Du kan spille av et spor ved å trykke på sporet. Hvis du ønsker å spille av alle sporene, trykker du på knappen Spill av.
Laste ned et spor: Du kan laste ned et spor ved å trykke på det blå ikonet med en pil.
Det grønne ikonet med en hake viser at filen allerede er lastet ned.
Stream musikk: Hvis du ikke ønsker at musikken og videoene skal lastes ned for å ha tilgang i frakoblet modus, kan du streame sporene direkte fra Bix ved å trykke på det sporet du ønsker å lytte til.
Lagre og spill musikk med Bix på din iPad.

Lagre og sikkerhetskopiere bilder på Bix

Alle bilder som er lagret på Bix blir automatisk filtrert, slik at du enkelt får tilgang til dem fra fanen Bilder (Pictures). Bildene kan enten vises som miniatyrbilder eller i fullskjerm.

Ta bilde: Trykk på kameraikonet for å ta bilder eller lage videoer, for så og laste dem opp til det gjeldende albumet.
Laste opp: Trykk på albumikonet for å laste opp bilder og videoer.
Dele: Trykk på ikonet som viser en pil som peker ut av en boks, for å dele et bilde.
Legg til bilder til Bix på din iPad.

Slå på automatisk opplasting fra kamera

Med Last opp fra kamera (Camera Upload) slått på blir alle bilder og videoer tatt med kameraet på din iPad automatisk lastet opp til Bix.

Du vil bli bedt om å slå på Laste opp fra kamera (Camera Upload) første gang du åpner en disk i appen, men du kan også gjøre det senere.

1. Trykk på Innstillinger (Settings) i Bix-appen.
  2. Trykk Laste opp fra kamera (Camera upload).
  3. Sett Automatisk opplasting (Automatically upload) til (ON).
  4. Velg hvordan du vil laste opp, enten Kun WiFi (Wi-Fi only) eller WiFi eller mobildata (Wi-Fi or Data Plan).
  5. Velg den disken du vil at kameraet skal laste opp til.
  6. Trykk Ferdig (Done).

Merk: Denne funksjonen krever et kamera og er bare tilgjengelig på iPhone og nyere versjoner av iPad og iPod touch.

Dele filer

Del filer på Bix direkte fra iPad-appen. Når du deler en fil, blir det opprettet en lenke til filen, som du kan sende via e-post, legge ut på Facebook, Twitter, kopiere og lime inn i meldinger eller bruke i din favorittapp.

1. Vis filen du vil dele.
  2. Trykk ikonet som viser en pil som peker ut av en boks, nederst til venstre på skjermen.
  3. Trykk Del link, hvis du ikke vil dele på Twitter eller Facebook.
  4. Velg hvordan du vil dele filen ved å trykke Mail for å sende linken på e-post eller Kopier til utklippstavlen for å lime inn lenken i en annen app.
  5. Hvis du vil sende linken via e-post skriver du inn mottakernes e-postadresser.
  6. Trykk Ferdig (Done).

Redigere .txt-filer direkte i appen

Bix-appen støtter direkte redigering av tekstfiler i .txt-format.

1. Legg til .txt-filen i Favoritter.
  2. Åpne .txt-filen fra fanen Favoritter.
  3. Trykk på skrive-ikonet eller trykk hvor som helst i teksten for å redigere.
  4. Gjør de endringene du ønsker.
  5. Trykk på Tilbake.
  6. Trykk på Last opp for å bekrefte at du ønsker å laste opp endringene.

Importere og eksportere filer

Bix-appen støtter bare direkte redigering av tekstfiler. Hvis du vil redigere andre filformater, må du først eksportere filen til en annen app og deretter tilbake til Bix-appen når du er ferdig med å redigere filen.

Importere filer fra andre apper

1. Finn filen i en tredjeparts-app, for så å åpne filen i Bix appen. I noen apps må du trykke Open with… først. Bix appen vil automatisk åpnes.
  2. Trykk på Lagre på Bix for å legge filen til i din Bix.
  3. Velg den disken der du ønsker å plassere filen, og trykk Velg mål.
  4. Velg den disken der du ønsker å plassere filen, og trykk Velg mål igjen.
  5. Velg Behold eller Overskriv for å bestemme hva du ønsker å gjøre med filer med samme navn.
    Filen blir nå lagt til den valgte mappen i din Bix app.

Eksportere filer fra Bix til en annen app

1. Vis den filen du vil eksportere
  2. Trykk på dele-ikonet (formet som en pil som peker it av en boks).
  3. Trykk Åpne i App (Open In App)
  4. Velg den appen du vil åpne filen i.

Merk: Bare apper som støtter denne filtypen blir vist.

Legge til en annen disk fra en annen bruker

Du kan legge til flere disker plassert på ulike brukere, og få tilgang til dem samtidig.

1. Åpne Bix-appen.
  2. Trykk på tannhjulikonet for å åpne Innstillinger.
  3. Trykk Legg til bruker.
  4. Skriv inn påloggingsinformasjonen til den kontoen du vil legge til.
  5. Trykk Logg på Bix.
Oversikt over alle disker på iPad.

Cacheinnstillinger

Cache forbedrer ytelsen ved å lagre en viss mengde data på iPad’en, slik at du kan får raskere tilgang til filene. Du kan konfigurere Fil cache og Media cache basert på lagringskapasiteten på iPad’en din.

1. Trykk Innstillinger (Settings) i Bix-appen.
  2. Trykk Fil cache (File Cache) og velg hvor mye data som skal lagres i cachen.
  3. Gå tilbake til Innstillinger (Settings).
  4. Trykk Media cache og velg hvor mye data som skal lagres i cachen.
Angi grense for Bix hurtigbuffer på iPad.

Sikre innholdet med kodelås

Du kan sikre Bix ved å aktivere en kodelås. Etter at du har gjort dette vil appen be om en kode på fire tall hver gang Bix appen blir startet.

1. Gå til Innstillinger (Settings) i Bix-appen.
  2. Trykk Kodelås (Passcode Lock).
  3. Skriv inn en kode på fire tall.
  4. Bekreft koden din ved å skrive den inn enda en gang.
Skriv en kode for å beskytte innholdet på iPad.

Slette alle filer fra Bix på iPad

Du kan slette alle data fra Bix på iPad’en din ved å gjøre følgende:

1. Trykk Innstillinger (Settings) i Bix-appen.
  2. Velg den brukeren du ønsker å slette under Kontodetaljer (Account Details).
  3. En liste over disker som tilhører den valgte brukeren vises.
  4. Trykk på Fjern bruker (Remove User).
  5. Bekreft at du ønsker å slette brukeren ved å trykke Fjern bruker (Remove User) enda en gang.
    Alle data lagret for den valgte bruker blir slettet.

Merk: Dette sletter alle filer som er lastet ned fra Bix på iPhone.

Slett alt innhold fra Bix på iPad.

Støttede filformater

Støttede filformater for lyd og video

Format Filtype
MPEG-1, layer 3 .mp3
WAV .wav
AIFF .aif, .aiff
MPEG-4 .m4a, .mp4
H.264 Baseline Profile Level 3.0 video, opptil 640 x 480 ved 30 fps.
(Baseline profile støtter ikke B frames.)
MPEG-4 Part 2 video
(Simple Profile)
.mov, .mp4, .mpv, .3gp

Støttede bildeformater

Format Filtype
Tagged Image File Format (TIFF) .tiff, .tif
Joint Photographic Experts Group (JPEG) .jpg, .jpeg
Graphic Interchange Format (GIF) .gif
Portable Network Graphic (PNG) .png
Windows Bitmap Format (DIB) .bmp, .BMPf
Windows Icon Format .ico
Windows Cursor .cur
XWindow bitmap .xbm

Støttede språk

Bix for iPhone, iPod touch og iPad er tilgjengelig på dansk, engelsk, fransk, italiensk, nederlandsk, norsk, svensk, spansk og tysk

Finn flere Bix-tips på våre support-sider.