Hvordan når jeg Bix via WebDAV på Mac?

Du har adgang til Bix på Mac via WebDAV eller direkte gjennom din nettleser ved bruk av File Manager, i tillegg til våre Bix Apps til din mobil. WebDAV kan brukes på mange måter på din Mac, som presentert lenger nede. Du finner mer informasjon om WebDAV her.

Alternativ 1: Finder
Alternativ 2: Nettleser
Alternativ 3: Cybderduck

Alternativ 1: Finder

Mac OS X har også en innebygd Connect to server funksjon som kan brukes til å få adgang til Bix med WebDAV. Denne løsningen vil laste din disk som en ekstern disk som du får tilgang til via Finder.

1. Gå til Finder.
  2. Velg Go og så Connect to Server...
  3. Skriv inn adressen til din disk i Server Address feltet, og klikk på Connect.
    Hvor finner jeg WebDAV-adressen til min drive?

Husk å koble til med en sikker tilkobling og skriv https:// foran adressen til din disk.
  4. Velg å koble til som Registered User, og i feltet Name: skriver du mailadressen til din Bix bruker og i feltet Password: selve passordet for denne brukeren.
  5. I dialogboksen Verify Certificate som vises, klikk på Continue
  6. Tilkoblingen til Bix kan ta litt tid, avhengig av din internettforbindelse.
  7. Din disk vil nå lastes som en ekstern disk, og kan nås ved å klikke på navnet til din disk under Shared direkte i Finder.

Alternativ 2: Nettleser

1. Du kan også nå Bix ved å skrive adressen i nettleseren.
    Hvor finner jeg WebDAV-adressen til min drive?

Husk å koble til med en sikker tilkobling og skriv https:// foran adressen til din disk. Lastingen av Bix kan ta litt tid, avhengig av hastigheten på din internettforbindelse.
  2. Din nettleser kan advare deg om at den ikke kan bekrefte identiteten til den disk som du prøver å opprette forbindelse til, men bare klikk på Continue (denne informasjonen kan variere mellom forskjellige nettlesere)
  3. For å få tilgang til Bix, vil du bli spurt om dine påloggingsinformasjoner som består av mailadressen og passordet til din Bix bruker.
  4. Etter en vellykket pålogging, vil nettleseren vise en index-side med alle filene du har på din disk.

Alternativ 3: Cyberduck

Et annet alternativ er å bruke et eget program med innebygd støtte for WebDAV. Et eksempel på et slikt program er Cyberduck, som du kan laste ned gratis på http://cyberduck.ch/

1. Åpne Cyberduck og klikk på Open Connection
  2. Velg WebDAV (HTTP/SSL) i nedtrekksmenyen
  3. Forsikre deg om at Anonymous Login ikke er markert
  4. Skriv inn brukernavnet (mailadressen til din Bix bruker) og passordet til din disk
  5. I feltet Server skriver du adressen til disken din.
    Hvor finner jeg WebDAV-adressen til min drive?

Cyberduck skal automatisk legge til https:// foran adressen til din disk som beskrevet i stien under server-feltet.
  6. I dialogboksen som vises klikk på Continue, og du vil tikobles Bix.

Hvor finner jeg WebDAV-adressen til min drive?