Hvordan aktiverer jeg SSH for webhotellet mitt?

SSH øker sikkerheten på ditt webhotell ved å gjøre det mulig å koble til webhotellet ditt via krypterte forbindelser. Koble til og overfør filer sikkert med SFTP eller koble til webhotellet direkte fra en terminal.

For å aktivere SSH for webhotellet ditt:

1. Logg på Kontrollpanelet
  2. Klikk SSH & FTP
  3. Velg at Tillat SSH-tilgang skal være
  4. Klikk Lagre

For å endre passordet for SSH:

1. Logg på Kontrollpanelet
  2. Klikk SSH & FTP
  3. Under SSH-administrasjon, klikk Send

Du vil motta en e-post med en link som kan brukes til å endre SSH-passordet.

Når du kobler på via SSH bruker du denne infoen:

Host (vert): ssh.example.com
Brukernavn: example.com
Passord: det du valgte for SSH i kontrollpanelet
Port: 22

Husk at du skal erstatte example.com med ditt eget domene.

Bruk et program som Putty på Windows-maskiner eller Terminal på Mac, for å koble på vua SSH fra din maskin.

Når du kobler på via SFTP bruker du denne infoen:

Host (vert): sftp.example.com
Brukernavn: example.com
Passord: det du valgte for SSH i kontrollpanelet
Port: 22

Husk at du skal erstatte example.com med ditt eget domene.

Bruk et program som FileZilla eller Cyberduck, for å koble til via SFTP fra maskinen din.

Hvor er filene mine plassert?

Du finner webhotellet ditt plassert i en offentlig mappe som heter /www og den private hjemmemappen i /home/example.com - husk å erstatt example.com med ditt eget domene.

Hvordan kobler jeg på webhotellet mitt via SSH?
Hvilke funksjoner er tilgjengelig for SSH?