Een webpagina maken in WebCreator

Het maken van een webpagina met een van onze sjablonen

Om een nieuwe webpagina te maken met een sjabloon, klik op de WebCreator icoon in uw Configuratiescherm, dat u kunt vinden via onze voorpagina, www.one.com.

Klik op de Next knop voor het kiezen van een sjabloon: Choose a template for your website.

Selecteer een template voor uw website.

U kunt nu door de beschikbare sjablonen bladeren. Klik op de View knop om de sjabloon te zien en Select om een sjabloon te installeren en te plaatsen.

U kunt de websitetemplates bekijken voor u deze selecteert.

Voer een naam in voor het project om uw website een naam te geven. Dit kan bijvoorbeeld My Website zijn.

Deze projectnaam zal niet op de webpagina worden getoond. Als standaardinstelling zal de webpagina die u nu gaat maken de huidige voorpagina overschrijven.

U kunt ook een andere bestandsnaam kiezen voor de pagina die u maakt. Web page title is de tekst die volledig bovenaan uw browser verschijnt, wanneer iemand uw pagina bezoekt. Normaliter is dit uw domeinnaam. Wijzig de waarde in het veld van Menu text om de pagina een andere naam te geven voor de menulijst.

Voer uw website gegevens in om de ontworpen template te installeren op uw webruimte.

Als alle velden correct zijn ingevuld, komt u naar een pagina waar bevestigd wordt dat de installatie van het sjabloon succesvol is uitgevoerd.

De installatie van de template is succesvol voltooid.

Klik Finish om de installatie af te ronden en te beginnen met het maken/aanpassen van uw webpagina.

Een bestaande webpagina aanpassen

Pas uw huidige website aan met WebCreator.

Indien u een webpagina heeft, op uw webruimte of op uw computer, kunt u één van de volgende stappen doorlopen.

Selecteer of uw website bestanden op de webruimte of op uw computer staan.

Mijn bestanden liggen op de webruimte

Indien u al een project bent gestart of een andere HTML site op uw webruimte heeft liggen, kies het gewenste bestand uit de lijst. De lijst is in 2 delen ingedeeld:

Project list - hier staan de al gecreëerde projecten.

Hier ziet u een lijst van bestaande websiteprojecten.

Klik op de View link, dit brengt u naar de voorpagina van het project.

Indien u klikt op Edit wordt de voorpagina in Webcreator geopend, klaar voor bewerking, en de gerelateerde pagina’s zullen aan de linkerkant in de sidebar getoond worden.

Selecteer of u uw project wilt bewerken of bekijken.

File list - omvat elk html-bestand op uw webruimte.

Dit is een overzicht van alle HTML bestanden die zich in de rootdirectory van uw webruimte bevinden.

Hier kunt u ook of View klikken om een preview van elk bestand te zien of op Edit om het te openen in Webcreator.

Bekijk of bewerk een bestand in WebCreator.

Mijn bestanden moeten op de webruimte geplaatst worden

Indien uw webpagina’s nog niet op de webruimte geplaatst zijn;

Klik op de link om uw FTP applicatie te starten of klik op de link onderaan om de File Manager te starten.

U moet uw websitebestanden uploaden naar de webruimte om deze te kunnen bewerken met WebCreator.

Maak een eigen webpagina

Met WebCreator kunt u uw website ook vanaf het begin creëeren.

Indien u een webpagina vanaf de grond af wilt opbouwen, kies deze optie. U kunt een lege pagina kiezen: Empty page, met of zonder een centered fixed width design (gecentreerd design met vaste breedte). Bij twijfel, kies voor een lege pagina zonder centrering.

Begin met een lege pagina en bouw uw website vanaf het begin op.