Aan de slag met Web Editor

1. Log in bij Web Editor

Begin met het bouwen van uw website door in te loggen bij Web Editor. U heeft rechtstreeks toegang tot Web Editor in uw browser via het Configuratiescherm van uw domein of via deze pagina:

https://webeditor.one.com/

Uw gebruikersnaam is uw e-mailadres, uw wachtwoord is hetzelfde wachtwoord dat u gebruikt voor uw Configuratiescherm.

Inloggen bij Web Editor vanuit het Configuratiescherm. Inloggen bij Web Editor via een URL.

2. Kies een template

Bij de eerste keer inloggen in Web Editor, wordt u gevraagd een template te kiezen om uw website mee te bouwen. U kunt later een ander template instellen, templates combineren of zelfs uw eigen template creëren door een lege template te selecteren.

Een template kiezen

3. Creëer uw eerste pagina

Wanneer u een template heeft gekozen, zullen er automatisch twee pagina’s worden aangemaakt. Deze pagina’s zijn ’Home’ en ’Over’ genoemd. U kunt de titels aanpassen als u dat wilt, of deze behouden. De pagina ’Home’ wordt gebruikt als uw startpagina voor de website die u aan het maken bent.

Uw eerste pagina maken.

4. Meerdere pagina’s toevoegen

Voeg een nieuwe pagina toe door op de New Page-knop te klikken. Als u een ander ontwerp op deze pagina wilt, kunt u hiervoor een ander template kiezen. U kunt een ander template toevoegen, door Use another template te selecteren in het dropdown menu.

Pagina’s toevoegen met een ander template.

U kunt subpagina’s toevoegen aan een specifieke pagina, door op het pijltje naast de paginatitel te klikken, en Add subpage... te kiezen in het menu dat verschijnt.

Subpagina’s toevoegen

5. Een pagina of template bewerken

U kunt een losse pagina bewerken, of de template voor alle pagina’s. Wanneer u Edit Page selecteert, worden de aanpassingen alleen doorgevoerd in de betreffende pagina. Als u Edit template selecteert, worden de aanpassingen doorgevoerd op alle pagina’s van de website die dit template gebruiken. Zorg er voor dat u de juiste modus kiest, voordat u aanpassingen doet.

Een pagina of template aanpassen.

Uw pagina’s en templates worden gebouwd met onderdelen genaamd Components. U kunt deze componenten combineren en aanpassen en zo een unieke website maken.

Om een Component op uw pagina toe te voegen, klikt u linksonder op het scherm op het specifieke Component en sleept u deze naar waar u dit geplaatst wilt hebben. De pijl die verschijnt op uw scherm geeft aan waar het component geplaatst zal worden.

De pijl toont waar het component wordt geplaatst.

Grijs-gestreepte componenten op uw werkblad kunnen niet aangepast worden in de huidige bewerkmodus. Om dit te kunnen bewerken moet u de modus omschakelen naar Edit page of Edit template.

Elk Component heeft verschillende Eigenschappen die kunnen worden aangepast in het menu dat onder uw werkblad verschijnt, zodra u een component aanklikt. Om de eigenschappen van het component aan te passen, moet deze zijn toegevoegd aan uw werkblad. Klik vervolgens op Properties om het uiterlijk en gedrag van het geselecteerde component te wijzigen.

Eigenschappen aanpassen van uiterlijk en gedrag.

De verschillende Componenten die u kunt toevoegen zijn:

Vak: een container voor andere componenten.
Tekst: een vak met tekstinhoud.
Afbeelding: een afbeelding van uw webruimte.
Menu: verbind uw pagina’s met elkaar en maakt het mogelijk om te navigeren tussen de verschillende onderdelen van uw website.
Tabel: een tabel met rijen en kolommen.
Video: een video van YouTube.
"Vind ik leuk"-knop: een Vind ik leuk-knop voor uw Web Editor-pagina’s.
"Vind ik leuk"-vak: een Vind ik leuk-vak voor uw Facebookpagina.
Code: aangepaste HTML/JavaScript code.

Met de Undo- en Redo- knoppen in de rechterbovenhoek, kunt u handelingen ongedaan maken of opnieuw uitvoeren.

Ongedaan maken en opnieuw staan in de rechterbovenhoek.

6. Veranderingen opslaan

Klik op de Save-knop om uw wijzigingen op te slaan. De Save- knop staat in de linkerbovenhoek.

Uw aanpassingen opslaan.

7. Voorbeeld bekijken en uw website publiceren

U kunt een voorbeeld van uw aanpassingen bekijken, voordat u deze publiceert door op de Preview-knop te klikken. De Preview-modus toont uw site, zonder dat deze zichtbaar is voor anderen. Wanneer u tevreden bent met het resultaat, klikt u op de Publish-knop om uw website direct te publiceren. Door op Publish te klikken wordt uw site ook zichtbaar voor anderen, wanneer zij uw domeinnaam in de adresbalk van hun browser invoeren.

Bekijk een voorbeeld van uw website door op de voorbeeldknop te klikken. Publiceer uw website door op de Publiceerknop te klikken.

Gefeliciteerd, u heeft nu uw eerste website met Web Editor gebouwd!