Gebruik maken van One.com webmail

One.com webmail is een eenvoudige manier om toegang te krijgen tot uw e-mail. U hoeft geen software te installeren of u zorgen te maken over instellingen. Log in op uw webmail vanaf een computer, uw smartphone of tablet.

Overzicht van webmail.
Toegang tot uw webmail
Mails versturen en ontvangen
Verwijder berichten
Zoek berichten
Ster toevoegen aan berichten
Toegang tot uw webmail via uw smartphone of tablet.
Plan met de ingebouwde kalender van webmail.
Voeg een handtekening toe aan uw e-mails.
Organiseer uw e-mails met filters en mappen
Verzamel uw contacten in webmail
De weergegeven naam en het antwoordadres aanpassen
Pas de taal van uw webmail aan

Toegang tot uw webmail

Om webmail te kunnen gebruiken, heeft u een e-mailaccount nodig. U kunt deze aanmaken via het Configuratiescherm.

Toegang tot uw webmail vanaf uw browser op uw computer of mobiele apparaat.

1. Ga naar onze website, www.one.com
  2. Klik op Webmail
  3. Log in op webmail vanaf one.com.
  4. Voer uw e-mailadres en wachtwoord in
  5. Klik op Aanmelden
  6. Voer e-mail en wachtwoord in voor toegang tot webmail.

Webmail ondersteunt desktopversies van Chrome, Firefox, Safari, Internet Explorer 10 en nieuwer. Daarnaast ondersteunt webmail de mobiele platformen IOS 6 en nieuwer, Android versie 4 en nieuwer en Windows Phone 7 en nieuwer.

Ondersteunde browsers in webmail.

Mails versturen en ontvangen

1. Klik op E-mail opstellen
  2. Begin met het typen van een naam in het veld Aan: . Webmail zal automatisch zoeken naar e-mailadressen vanuit Contacten of uit e-mails die u heeft gestuurd. Als u een e-mail stuurt naar een nieuw persoon, typ dan het volledige e-mailadres is.
  3. Voer een onderwerp in.
  4. Voeg inhoud toe aan uw e-mail.
  5. Wanneer u klaar bent met uw e-mail, klikt u op Verzenden.

Tip: Als u afbeeldingen wilt toevoegen in Webmail, sleept u de afbeeldingen van uw computer naar waar u deze wilt plaatsen in het bericht. Verander de grootte van de afbeeldingen door de hoeken te slepen, nadat u de afbeelding geplaatst heeft.

Schrijf e-mails in webmail.

Verwijder berichten

Als u e-mails wilt verwijderen, selecteert u de e-mails die u wilt verwijderen en klikt dan op het verwijdericoon.

1. Selecteer de e-mails die u wilt verwijderen.
  2. Klik op de verwijderknop.

U kunt meerdere e-mails tegelijk selecteren door middel van de selecteer-functie.

Verwijder geselecteerde mail in webmail.

Om te zoeken naar onderwerpen of afzenders in een bepaalde map, kunt u in het zoekveld invoeren waar u naar zoekt en klikken op enter.

Zoek in webmail.

Ster toevoegen aan berichten

U kunt een ster toevoegen aan de berichten die u in de gaten wilt houden of nog op moet reageren.

Voeg ster toe aan berichten in webmail.

Toegang tot uw webmail via uw smartphone of tablet.

U kunt webmail gebruiken op uw smartphone of tablet.

1. Ga naar onze website, www.one.com.
  2. Klik op Webmail
  3. Voer uw e-mailadres en wachtwoord in
  4. Klik op Aanmelden
Overzicht van e-mails in webmail op mobiel.

Plan met de ingebouwde kalender van webmail.

Toegang tot uw kalender:

1. Open uw webmail.
  2. Klik op Kalender in het bovenste menu.
Gebruik kalender in webmail.

Voeg een handtekening toe aan uw e-mails.

Voer een handtekening toe aan uw e-mails, zodat al uw e-mails met de juiste groet worden afgesloten.

1. Klik op Instellingen
  2. Klik op Algemeen
  3. Voeg uw handtekening toe Voeg handtekening toe
  4. Klik op Opslaan
Voeg handtekening toe aan e-mails verstuurd vanuit webmail.

Organiseer uw e-mails met filters en mappen

Filters en mappen maken het gemakkelijker e-mails te sorteren. Sleep een bericht in een map om deze aan de map toe te voegen.

Om een nieuwe map toe te voegen:

1. Klik op Instellingen wanneer u bent ingelogd op webmail.
  2. Klik op Mappen beheren
  3. Klik op Nieuwe map
  4. Voer een naam in voor de map
  5. Klik op het aanvinkvakje
Beheer mappen in webmail.

Webmail kan e-mails voor u filteren. De filters kunnen e-mails automatisch in mappen plaatsen, aanmerken als gelezen of een ster toevoegen.

Om een nieuwe filter in te stellen:

1. Klik op Instellingen
  2. Klik op Mailfilters
  3. Klik op Maak filter aan
  4. Voeg eigenschappen toe waar de filter naar moet zoeken
  5. Beslis wat de filter moet doen
  6. Klik op Opslaan
Creëer filter in webmail.

Verzamel uw contacten in webmail

Webmail slaat uw contacten in alfabetische volgorde op, zodat u deze snel kunt selecteren wanneer u een e-mail opstelt.

Om een nieuw contactpersoon toe te voegen:

1. Klik op Contacten
  2. Klik op Nieuw contactpersoon
  3. Voer de informatie in van het betreffende contact
  4. Klik op Opslaan
Voeg contacten toe in webmail.

De weergegeven naam en het antwoordadres aanpassen

Uw weergegeven naam en antwoordadres kunnen worden ingesteld wanneer u ingelogd bent.

1. Klik op Instellingen
  2. Klik op Algmeen
  3. Voer de naam in die moet worden weergegeven als afzender bij Weergegeven naam
  4. Voer het adres in waarnaar moet worden geantwoord bij Antwoordadres
  5. Klik op Opslaan
Verander weergegeven naam in webmail.

Pas de taal van uw webmail aan

Webmail ondersteund 10 verschillende talen. U kunt gemakkelijk van taal wisselen.

1. Klik op Instellingen
  2. Klik op Algmeen
  3. Selecteer de gewenste taal in het drop-down-menu.
  4. Klik op Opslaan
Verander taal in webmail.