Mail OS X instellen

Klik in de bovenste balk op Mail en klik dan op Preferences.

Klik op Voorkeuren

Klik bovenaan het nieuwe scherm op Accounts.

Klik onderaan links op het + teken.

Klik links onderaan op het plusteken

Vul het veld Full name in. Uw volledige naam zal dan zichtbaar zijn voor de ontvanger(s).

Vul het veld Email Address in. Dit is het e-mailadres dat u heeft aangemaakt in het One.com Configuratiescherm.

Vul het veld Password in. Dit is het wachtwoord dat u heeft ingesteld toen u het e-mailadres aanmaakte in het One.com Configuratiescherm. Klik op Continue.

Welkom bij Mail

Selecteer IMAP in het menu Account Type.

Geef in het veld Description een beschrijving in die u zal helpen de account te herkennen.

Geef in het veld Incoming Mail Server imap.one.com.

Geef in het veld User Name uw e-mailadres in en uw wachtwoord in het veld password.

Klik op Continue.

Server inkomende post

Selecteer Use Secure Sockets Layer (SSL) en Password in het menu Authentication. Klik op Continue.

Beveiliging inkomende post

Geef in het veld Description een beschrijving in die u zal helpen om de account te herkennen.

Geef in het veld Outgoing Mail Server send.one.com in. Zorg ervoor dat Use only this server aangevinkt is.

Zorg ervoor dat Use Authentication aangevinkt is. Geef in het veld User Name uw e-mailadres in en uw wachtwoord in het veld Password. Klik op Continue.

Server uitgaande post

Kijk na of uw gegevens correct zijn. Als dit het geval is, vink dan Take account online aan en klik op Create.

Accountoverzicht

Keer terug naar het scherm Accounts door op Mail, Preferences, Accounts te klikken.

Accountinstellingen

Selecteer Outgoing Mail Server (SMTP) in het menu Edit SMTP Server List.

Wijzig SMTP serverlijst

Zorg ervoor dat Server Name send.one.com is geselecteerd en klik op het tabblad Advanced. Selecteer Use custom port en vul 465 in.

Zorg ervoor dat Authentication ingesteld staat als Password en dat uw e-mailadres ingesteld staat bij User Name.Het Password is het wachtwoord dat u heeft ingesteld toen u uw account heeft aangemaakt in het Configuratiescherm. Klik op OK en sluit het scherm Accounts.

U heeft uw e-mailaccount nu ingesteld in OS X Mail.

Selecteer Use Secure Sockets Layer (SSL) en Password in het menu Authentication. Klik op Continue. Controleer of de IMAP PORT op 993 staat, en dat Use SSL is aangevinkt. U vindt deze instelling onder de Advanced-tab.

Accountinstellingen