E-mailbeheer

Tenzij anders aangegeven, verwijzen de volgende guides naar uw E-mailbeheer. Om het E-mailbeheer te vinden, logt u in het Configuratiescherm in en kiest daar E-mailbeheer.

Leer hoe een e-mail account aan te maken.

Selecteer E-mailbeheer in het Configuratiescherm.

Veranderen van wachtwoord e-mail

Om het e-mailwachtwoord te veranderen, selecteer het e-mailadres in de lijst en klik op Bewerken.

Verander het wachtwoord van uw e-mailaccount.

Voer uw nieuwe wachtwoord in de lege velden in en klik op Opslaan.

Bewerk het wachtwoord en de e-mailforward voor deze emailaccount.

Verwijderen van een e-mailadres

Om een e-mailadres te verwijderen, kies het uit de lijst en klik Verwijderen.

Verwijder een e-mailadres door deze van de lijst met e-mailaccounts te verwijderen.

Bevestig daarna het verwijderen door te klikken op Goedkeuren.

Door op Goedkeuren te klikken worden de e-mailaccount en alle e-mails in de mailbox verwijderd.

Opmerking: Wanneer een e-mailadres wordt verwijderd, worden alle e-mails die daar zijn opgeslagen ook verwijderd.

Doorsturen e-mails

Om e-mails door te sturen, kies het e-mailadres dat doorgestuurd moet worden uit de lijst en klik op Bewerken.

De e-mailaccount instellingen aanpassen om de mail te kunnen doorsturen naar een ander adres.

Klik Ja bij Wilt u mails doorsturen naar andere e-mailaccounts?

Selecteer om uw email naar een andere e-mailaccount door te sturen.

Voer dan het e-mailadres in waarnaar u wilt doorsturen en klik op Volgende.

Type het e-mailadres waarnaar u uw e-mail wilt doorsturen.

Herhaal dit voor elk e-mailadres waarnaar u wilt doorsturen, klik daarna Opslaan.

Alle e-mailadressen waarnaar de mail wordt doorgestuurd worden weergegeven in de lijst.

Opmerking: wanneer e-mails worden doorgestuurd, worden de doorgestuurde e-mails nog altijd opgeslagen in de mailbox van het e-mailadres vanaf waar wordt doorgestuurd.

Doorsturen e-mails zonder bewaren kopie

Om e-mails door te sturen naar een ander e-mailadres zonder een kopie op de server te bewaren, moet een Alias gemaakt worden (zie volgende punt).

Alias

Een alias is een e-mailadres met als enige doel het doorsturen van e-mails. Dit betekent dat geen enkele e-mail zal worden bewaard in een mailbox van een alias e-mailadres.

Om een alias te maken, klik op Nieuwe alias.

Een alias e-mailadres instellen.

Voer een nieuw e-mailadres naar keuze in.

Maak een alias aan door de naam van de e-mailaccount in te typen.

Voer dan het e-mailadres in waarnaar u wilt laten doorsturen en klik op Volgende.

Voer het e-mailadres in waarnaar de e-mail naartoe gestuurd moet worden.

Herhaal dit voor elk e-mailadres waarnaar u doorgestuurd wilt laten worden, klik daarna op Opslaan.

Alle forwards op het domein worden weergegeven in de lijst.

Aanpassen van een alias

Om e-mailadressen toe te voegen of te verwijderen van een alias’ doorstuurlijst, kies het uit de lijst en klik op Bewerken.

Aliassen kunnen worden aangepast bij Bewerken in de lijst met aliassen.

Klik daarna op Verwijderen om een adres uit de lijst te verwijderen, of voer een e-mailadres in en klik Volgende.

Klik op Goedkeuren om de alias te verwijderen.

Wanneer dit is afgerond, klik op Opslaan.

Door op te slaan bewaart u de veranderde mailinstellingen.

Verwijderen van een alias

Om een alias te verwijderen, selecteer het in de lijst en klik op Verwijderen.

Door op verwijderen te klikken verwijdert u  de gehele alias uit de lijst.

Bevestig hierna het verwijderen door te klikken op Goedkeuren.

Door op Goedkeuren te klikken bevestigt u dat u de alias wilt verwijderen.

Let op: Het verwijderen van een alias heeft geen effect op bewaarde e-mails of de e-mailadressen waarnaar de alias doorverwijst.

Catch-all adres

Een catch-all adres is een e-mailadres op het domein dat alle e-mails ontvangt die naar een niet-bestaand e-mailadres op het domein zijn gestuurd. Dit betekent in de praktijk dat catch-all adressen veel spam ontvangen. Dit is iets om in gedachten te houden als u een catch-all wilt gebruiken. Wanneer niet zeker van uw zaak, gebruik het catch-all adres niet.

Om een catch-all adres op te zetten, kies Gebruik het volgende "catch-all" adres.

Kies een adres als catch-all adres.

Voer een e-mailadres in dat gebruikt moet worden als catch-all (dit moet een al bestaand e-mailadres zijn op uw domein) en klik op Updaten.

Door de instellingen te updaten verandert het ingevoerde adres in het catch-all adres.

Virus & Spam

Om te leren hoe het virus- & spamfilter in te stellen, volg onze guide: Virus- en spamfilter configureren.

Bepaal de instellingen van uw virus- en spamfilter.

Inloggen via webmail

Om te leren hoe in te loggen in het webmailsysteem, volg onze guide: Inloggen via webmail.

Hoe u inlogt in uw webmail is beschreven in onze handleiding.

Opzetten mail client

U kunt het e-mailadres dat via het Configuratiescherm is aangemaakt gebruiken in verschillende e-mailprogramma’s. Onderstaand vindt u een lijst met guides voor de meest populaire programma’s:

Microsoft Outlook
Windows Phone
Thunderbird
Mail OS X
iPhone/iPad/iOS