One.com File Manager gebruiken

Wat is de One.com File Manager?

De One.com File Manager is een applicatie om de bestanden op uw webruimte mee te beheren. Uploaden, downloaden, hernoemen en verplaatsen van bestanden - de File Manager doet het voor u.

File Manager openen

U kunt uw File Manager in uw browser openen.

1. Bezoek onze website, www.one.com.
  2. Klik Configuratiescherm
  3. Voer uw domeinnaam en wachtwoord in
  4. Klik Inloggen
  5. Klik File Manager
Inloggen op File Manager.

De File Manager kan gebruikt worden in Chrome, Firefox, Safari, Internet Explorer 9 en hoger.

Bestandenoverzicht: Bestanden worden op alfabetische volgorde getoond. Om een goed onderscheid te kunnen maken tussen de verschillende bestandstypes heeft ieder bestand een eigen icoon.

verschillende pictogrammen in File Manager.

Open en keer terug: Open mappen door twee keer op het bestandsicoon of de naam te klikken. Keer terug door op de breadcrumbs (map iconen / navigatiepad) boven de lijst met bestanden te klikken.

Navigeren met breadcrumbs in File Manager.

Ververs overzicht: Zorg ervoor dat u een up-to-date overzicht heeft van de bestanden en mappen in File Manager door op de Verversknop in het menu te klikken.

Ververs om een bijgewerkte weergave te krijgen in File Manager

Nieuwe map aanmaken

1. Klik Nieuwe map
  2. Type een naam voor de nieuwe map
  3. Toets enter op uw toetsenbord
Maak een nieuwe map aan in File Manager.

Bestanden uploaden

1. Open File Manager in uw browser.
  2. Open de map in File Manager waar u uw map wilt uploaden.
  3. Klik Upload bestanden in het menu bovenaan.
  4. Selecteer de bestanden die u wilt uploaden en klik Open.
Upload bestanden in Bestandenbeheer.

De bestanden worden nu geüpload naar uw webruimte.

Tip: In nieuwere browsers is het ook mogelijk om bestanden te slepen en neerzetten. U kunt de bestanden simpelweg naar de File Manager slepen om ze te uploaden.

Beheren van dubbele bestanden.

Wanneer de naam van een bestand al bestaat zal File Manager u vragen of u het bestaande bestand wilt overschrijven.

Bestanden downloaden

1. Selecteer het bestand dat u wilt downloaden in uw File Manager
  2. Klik Download in het deelvenster aan de rechterkant.
  3. Afhankelijk van de browser die u gebruikt wordt u gevraagd om het bestand te openen of op te slaan.
    Klik Opslaan.
  4. Kies waar u het bestand wilt opslaan en klik nogmaals op Opslaan.
Download bestand in File Manager.

Uw bestand wordt nu gedownload.

Een bestand hernoemen

1. Selecteer het bestand dat u wilt hernoemen.
  2. Klik Hernoem in het rechter deelvenster.
  3. Voer de nieuwe naam in.
  4. Kies enter op uw toetsenbord.
Hernoem bestand in File Manager.

Namen kunnen geen . of .. zijn, mogen geen / of \\ bevatten en niet langer zijn dan 255 tekens.

Een bestand kopiëren

1. Selecteer het bestand dat u wilt kopiëren
  2. Klik Kopieer in het rechter deelvenster.
  3. Het aantal geselecteerde items zal onderaan uw scherm worden getoond.
  4. Ga naar de locatie in de File Manager waar u het bestand naartoe wilt kopiëren.
  5. Klik Kopieer het item naar deze map.
Hernoem bestand in File Manager.

Het bestand is nu naar de nieuwe locatie gekopieerd.

Tip:U kunt tussen de mappen navigeren door op de breadcrumbs (map icoons) te klikken.

Een bestand verplaatsen

De gemakkelijkste manier om een bestand van de ene naar de andere map te verplaatsen is door deze simpelweg naar de nieuwe locatie te slepen. Deze sleepfunctie is alleen te gebruiken in nieuwere browsers.

Om een bestand te verplaatsen naar een specifiek pad:

1. Selecteer het bestand dat verplaatst moet worden
  2. Klik Verplaats in het rechter deelvenster.
  3. Het aantal geselecteerde items zal onderaan uw scherm worden getoond.
  4. Ga naar de locatie in de File Manager waar u het bestand naartoe wilt verplaatsen.
  5. Klik op de knop Verplaats het item naar deze map.
Hernoem bestand in File Manager.

Dit bestand is nu verplaatst naar de nieuwe locatie.

Tip: Navigeer tussen mappen door op de breadcrumbs (map icoons) te klikken.

Een bestand verwijderen

1. Selecteer het bestand dat u wilt verwijderen
  2. Klik Verwijder in het rechter deelvenster.
  3. Klik OK om het verwijderen van het bestand te bevestigen.
Verwijder item in File Manager.

Selecteren van meerdere bestanden

Acties die van toepassing zijn op één bestand kunnen ook toegepast worden op een groep bestanden.

Opties voor het selecteren van meerdere bestanden:

Menu: Gebruik de Niets selecteren / Alles selecteren optie in het menu.
Sneltoets: Gebruik de toetsenbord sneltoets cmd + A (Mac) of Ctrl + A (PC) wanneer één bestand is geselecteerd om alle bestanden te selecteren.
Selectievakje: Of vink het vakje naast het bestandsicoon aan of uit om bestanden toe te voegen aan of te verwijderen uit een selectie.
Selecteer alle bestanden in File Manager.

Bestanden informatie bekijken

Informatie over een bestand (grootte, wijzigingsdatum) wordt naast de bestandsnaam weergegeven.

U kunt de bestandsinformatie ook bekijken door het volgende te doen:

1. Selecteer het bestand dat u wilt inspecteren
  2. In het rechter deelvenster ziet u nu de grootte van het bestand en wanneer het voor het laatst is aangepast.
Bekijken van bestandsinformatie in File Manager.

Wanneer u meerdere bestanden heeft geselecteerd wordt alleen het aantal geselecteerde bestanden weergegeven.

Een bestand bekijken.

Bekijk alle bestanden uit uw File Manager direct in uw browser.

1. Selecteer het bestand dat u wilt bekijken
  2. Klik Weergeven in het rechter deelvenster
  3. Het bestand zal worden geopend in een nieuw tabblad.
Bekijken van bestanden in File Manager.

Als uw browser het bestand niet kan weergeven wordt het bestand in plaats daarvan gedownload.

Een bestand bewerken

U kunt alle .html-bestanden bewerken met de File Manager’s ingebouwde editor.

Alle bestanden die als tekst in de editor verschijnen kunnen worden bewerkt, bijvoorbeeld, .htaccess, .js, .php, .txt, .css etc.

De editor markeert de syntaxis en lijnnummers om het bewerken te vergemakkelijken. De code die gebruikt wordt zal in het rechter deelvenster weergegeven worden.

1. File Manager Openen.
  2. Selecteer het bestand dat u wilt bewerken.
  3. Klik Bewerk in het rechter deelvenster.
  4. Klik op bewerken in het rechter deelvenster in File Manager.
  5. De inhoud van het bestand zal worden weergegeven. U kunt het bestand hier bekijken en bewerken.
  6. Klik Opslaan om uw wijzigingen te bewaren.
  7. Wanneer u klaar bent met bewerken, klik Editor sluiten in het rechter deelvenster, of klik op de knop Ga terug in het menu.
Ingebouwde editor in File Manager.

NB: Wanneer u de code van uw One.com blog, Galerij of Web Editor pagina probeert te bewerken, krijgt u een waarschuwing. Wij raden u aan deze bestanden hier niet te hernoemen of bewerken.