1-click WordPress van One.com gebruiken

1-click WordPress is een eenvoudige manier om WordPress te installeren op uw webruimte bij One.com. Installeer het rechtstreeks vanuit het Configuratiescherm en met een druk op de knop bent u klaar om uw eerste bericht te plaatsen.

Toegang tot 1-click WordPress
Een 1-click WordPress installatie toevoegen
Uw eerste berichten plaatsen met WordPress
1-click WordPress verwijderen
1-click WordPress herstellen
1-click WordPress bewerken

Toegang tot 1-click WordPress

U heeft toegang tot 1-click WordPress via uw browser.

1. Ga naar onze website, www.one.com
  2. Klik Configuratiescherm
  3. Voer uw domeinnaam en wachtwoord in
  4. Klik Inloggen
  5. Klik 1-click WordPress
Klik op WordPress in het Configuratiescherm

Een 1-click WordPress installatie toevoegen

Nadat u bent ingelogd op uw Configuratiescherm en het WordPress-gedeelte heeft geopend, kunt u aan de installatie beginnen:

1. Klick Nieuwe installatie.
  2. Klik op nieuwe installatie om de 1click WordPress te installeren
  3. Selecteer de taal en locatie van uw blog. Uw blog wordt standaard op de root van uw domein geplaatst, maar u kunt het ook op een subdomein zetten.
  4. Klik op Installeren
Voer blog details in voor Wordpress.

Daarna creëert u een administrator voor uw WordPress-installatie. Dit administrator-profiel wordt gebruikt om in te loggen op het WordPress-gedeelte van uw blog.

1. Klik op WP adminVoer een titel voor uw blog in.
  2. Voer een gebruikersnaam, e-mailadres en wachtwoord in voor de administrator.
    Klik op Installeren WordPress
Administrator details voor WordPress.

Uw eerste berichten plaatsen met WordPress

U bent nu klaar om uw eerste bericht te schrijven met uw WordPress-installatie.

Om een bericht te schrijven, logt u in op uw WordPress-gedeelte van uw website:

1. In het WordPress-gedeelte van uw One.com Configuratiescherm, klikt u op WP admin.
  2. Klik op ´Wp Admin´ om in te loggen op WordPress.
  3. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in voor de WordPress administrator die u net heeft aangemaakt.
  4. Klik Inloggen.
  5. Log in op WordPress.
  6. Wanneer u bent ingelogd op WordPress, gaat u naar Dashboard
  7. Bij QuickPress kunt u een titel voor uw bericht en uw eerste bericht schrijven.
  8. Klik Publiceren.
  9. Schrijf uw eerste bericht met WordPress.

1-click WordPress verwijderen

1. Log in op uw One.com Configuratiescherm en klik op 1-click WordPress.
  2. Klik op Blog verwijderen, naast de naam van de WordPress-installatie die u wilt verwijderen.
  3. Klik edit show info voor de verwijderoptie van WordPress.
  4. Voer het wachtwoord in van uw One.com Configuratiescherm.
  5. Klik Verwijderen.
  6. Klik verwijder blog om WordPress te verwijderen.
  7. Wacht terwijl de WordPressinstallatie wordt verwijderd.
Bevestiging verwijdering WordPress.

NB: Door deze 1-click WordPress-installatie te verwijderen, wordt ook alle inhoud van uw WordPress site verwijderd.

1-click WordPress herstellen

U kunt uw 1-click WordPress-installatie herstellen:

1. Log in op het One.com Configuratiescherm en klik op WP admin, naast de naam van de WordPressinstallatie die u wilt aanpassen.
    Log vervolgens in op het Admin gedeelte van WordPress met uw WordPresslogingegevens.
  2. Klik Dashboard en dan Updates
  3. Klik Re-install Now.
WordPress Herstellen.

1-click WordPress bewerken

Via het Admin gedeelte van WordPress kunt u o.a. de taal, het admin e-mailadres, urls en de titel van een bestaande 1-click WordPressinstallatie aanpassen.

1. Log in op het One.com Configuratiescherm en klik op WP admin, naast de naam van de WordPressinstallatie die u wilt aanpassen.
    Log vervolgens in op het Admin gedeelte van Wordpress met uw WordPresslogingegevens.
  2. Klik Settings in het menu links van uw scherm.
  3. Klik ´Edit/show info´ om uw WordPress te bewerken.
  4. Voer de nieuwe gegevens in.
  5. Scroll naar beneden.
  6. Klik op Save Changes om de wijzigingen op te slaan.
Update info voor WordPress.