Gebruik de One.com Foto en Video Galerij

Klik op Galerij in het Configuratiescherm.

Om te beginnen, moet u eerst een Galerij aanmaken. Om een nieuwe Galerij aan te maken logt u in op uw configuratiescherm en klikt u op Galerij aanmaken.

Klik op Galerij aanmaken

Klik Galerij aanmaken.

kies een Galerijnaam en Galerijlocatie

Type een naam voor de Galerij en kies een locatie. U kunt de voorpagina van uw website www.voorbeeld.com kiezen, of uw Galerij op een subpagina plaatsen, bijvoorbeeld mijngalerij.voorbeeld.com.

Maak de eerste Galerijgebruiker aan.

Maak de eerste gebruiker voor uw Galerij aan. Voer een e-mailadres (gebruikersnaam) en naam in. Kies een wachtwoord en bevestig dit. Kies de rechten die u de gebruiker wilt geven. De eerste gebruiker (u) moet over alle rechten beschikken, om volledige controle over de Galerij te hebben. U kunt later andere galerijgebruikers aanmaken.

Kies een Galerij template

Selecteer een galerijtemplate en klik op Galerij aanmaken.

De Galerij is aangemaakt

U heeft nu uw Galerij aangemaakt!

Een album aanmaken

Om een album aan te maken, logt u in op de Galerij met uw e-mailadres en wachtwoord.Vervolgens klikt u op Nieuw album aamaken.

Een album aanmaken in de Galerij

Voer een naam in voor uw album en selecteer het privacyniveau.

U kunt ook een datum selecteren en een beschrijving aan het album toevoegen.

Album gegevens invoeren

Foto’s en Video’s aan een album toevoegen

Wanneer u foto’s en video’s wilt toevoegen aan een bestaand album, open dan het betreffende album en klik bovenaan het scherm op Video toevoegen of Foto toevoegen.

Foto’s aan een bestaand album toevoegen

Om inhoud toe te voegen aan een nieuw album, klik Nieuw album aanmaken. Klik Upload foto’s of Upload video’s en sleep vervolgens de bestanden naar het gestippelde kader.

Foto’s en video’s aan een bestaand album toevoegen.

Toevoegen en bewerken van onderschriften

Klik op album bewerken

U kunt een onderschrift aan een foto toevoegen door op Album Bewerken te klikken.

Klik op opslaan.

Klik op Onderschrift. Type het onderschrift en klik op Toevoegen.

Type het onderschrift

Klik op Opslaan om uw wijzigingen op te slaan.

Onderschrift weergeven

Het onderschrift zal direct weergegeven worden in de Galerij.

Een album bewerken

Open het betreffende album en klik op Album bewerken om aanpassingen te doen. Hier kunt u het downloaden en delen van foto’s en video’s in het album in- en uitschakelen. U kunt hier ook instellen of het album publiek, privé of verborgen moet zijn.

Een album bewerken

U kunt de albums sorteren op bestandsnaam of datum. Selecteer oplopende of aflopende volgorde.

Albums sorteren

Alle publieke foto’s of video’s kunnen ingesteld worden als coverfoto voor een album. Klik simpelweg de miniatuur aan en vink vervolgens de Coverfoto checkbox aan. Vergeet niet uw veranderingen op te slaan.

U kunt de albums sorteren op bestandsnaam of datum. Selecteer oplopende of aflopende volgorde.

Reactie toevoegen

Om een reactie aan een foto of video toe te voegen, beweeg de muis over de miniatuur. Klik + om uw reactie te schrijven en klik Verzenden.

Een reactie toevoegen aan een foto of video

Reacties in uw Galerij beheren

Vink het vakje voor Anonieme reacties toestaan aan in het Instellingen menu wanneer u anonieme reactie’s wilt toestaan. Als de checkbox niet is aangevinkt (standaard), moeten gebruikers ingelogd zijn om reactie’s te kunnen plaatsen.

vink de checkbox aan om anonieme reacties toe te staan.

Vrienden uitnodigen

Nodig uw vrienden uit voor uw Galerij door op Vrienden uitnodigen te klikken in het Instellingen menu.

Vrienden uitnodigen voor uw Galerij.

Voer de e-mailadressen en namen van uw vrienden in. Schrijf een persoonlijke boodschap aan uw vrienden en klik Verzenden.

Een persoonlijke uitnodiging naar uw vrienden sturen.

Vrienden weergeven

U kunt een overzicht krijgen alle vrienden op uw galerij via Instellingen en dan Vrienden weergeven.

Alle vrienden van uw Galerij weergeven

Voor elke vriend kunt u de laatste inloggegevens en het aantal albums, foto’s en de reacties bekijken.

Activiteiten van uw vrienden

Uw Profiel Bewerken

U kunt de gegevens van uw eigen profiel bewerken door te klikken op Profiel bewerken in het Instellingen menu.

Bewerken van uw profielgegevens

Uw Getoonde naam is zichtbaar voor alle Galerijbezoekers.

Weergave van uw naam bewerken

In de bovenste balk van uw galerij kunt u hyperlinks toevoegen via Instellingen en dan voor Links toevoegen/bewerken.

Links aan uw Galerij toevoegen en bewerken

Voer een naam in voor de link en een URL. De link zal toegevoegd worden wanneer u op Link tovoegen klikt.

Voer een naam in voor de link

Het wachtwoord voor uw Galerij wijzigen

U kunt uw wachtwoord wijzigen door op Profiel bewerken te klikken in het Instellingen menu.

Het wachtwoord voor uw Galerij wijzigen

Vink het vakje bij Wijzig Wachtwoord aan. Voer tweemaal uw nieuwe wachtwoord in en daarna eenmaal uw huidige wachtwoord. Klik Opslaan om uw nieuwe wachtwoord op te slaan.

Het wachtwoord voor uw Galerij wijzigen

Gebruikers & Groepen beheren

Om de gebruikers en groepen van uw Galerij te beheren klik op Gebruikers & Groepen in het Instellingen menu.

Galerijgebruikers en -groepen beheren

In Gebruikers & Groepen vindt u een lijst van al uw Galerijgebruikers. Hier kunt u groepsleden toevoegen en bevoegdheden toekennen.

Groepslidmaatschap en rechten bewerken

Albums delen

Om te beginnen met delen, klik op het album u wilt delen.

Albums uit uw Galerij delen

Kies hoe u uw album wilt delen (via Facebook, LinkedIn, Twitter etc.) of kopieer de insluitcode (embed code) en plak het in een blog of website.

Kies hoe u het album wilt delen

Zorg ervoor dat u het delen van een album heeft ingeschakeld. U kunt delen en downloaden van een album in- of uitschakelen onder Album bewerken.

Album delen mogelijk maken.