Het blog gebruiken

Om uw blog in uw browser te openen typt u de locatie in die u invulde tijdens het aanmaken van uw blog bij de eerste stap. In dit voorbeeld blog.example.com.

Type het adres dat u selecteerde toen u de blog aanmaakte.
1: De blog interface
2: Inloggen
3: Een bericht posten
3.1 Afbeeldingen/bestanden uploaden
4: Een commentaar aan een bericht toevoegen
5: Vrienden, familie, collega’s etc. uitnodigen.
5.1: Uw uitgenodigde vrienden
6: Uw profiel bewerken

1: De blog interface

Hier ziet u het resultaat van de header en tekst die u gekozen heeft tijdens het aanmaken van uw blog. Bovenaan staat de Naam van het blog, en daaronder de Over het blog tekst. Ook ziet u de Over mij tekst en een lijst van de Categorieën die u heeft aangemaakt. Daaronder staat een lijst met uw Vorige Berichten (als dit uw eerste bezoek is, is deze lijst leeg).

N.B.: Als u de rechten voor anonieme gebruikers bij Blog bekijken op Nee heeft ingesteld, moet u eerst inloggen voor u het blog kunt bekijken.

Vul de login velden in om toegang te krijgen tot de blog.

2: Inloggen

Om uw eerste bericht te plaatsen moet u als gebruiker inloggen met uw E-mailadres en Password (Wachtwoord).

Voer uw emailadres en wachtwoord in om toegang te krijgen tot de blog.

Als u Rember (Onthouden) aanvinkt, wordt u in de toekomst automatisch als deze gebruiker ingelogd.

3: Een bericht posten

Wanneer u bent ingelogd als gebruiker met het recht om een Nieuw bericht te posten, ziet u bovenin de rechterhoek een link met de tekst Nieuw bericht. Klik hierop om naar een nieuw te beginnen.

Voer het onderwerp in van uw blogbericht.

Vul hier het Subject (Onderwerp) van uw bericht in. Kies daarna onder welke Category (Categorie) het bericht moet vallen. Tenslotte schrijft u de Inhoud van het bericht.

In de inhoud heeft u verschillende mogelijkheden voor de opmaak van de test het invoegen van de inhoud.

U heeft verschillende opties om uw blogbericht te organiseren.

Wanneer u klaar bent met uw bericht klikt u op Voorbeeld of Toevoegen. Wanneer u op Voorbeeld klikt krijgt u een voorbeeld van het bericht te zien, voor het wordt opgeslagen in uw blog. Een voorbeeld van een bericht kan er als volgt uitzien:

Zo komt uw blogbericht er uit te zien.

Klik op Edit (Bewerken) om terug te gaan en het bericht te wijzigen of klik op Submit (Toevoegen) om het op te slaan in het blog.

3.1 Afbeeldingen/bestanden uploaden

Wanneer u klikt op het Afbeelding invoegen terwijl u een bericht aan het schrijven bent opent zich een nieuw venster.

U kunt afbeeldingen toevoegen aan uw blogbericht.

Hier kunt u één of meerdere afbeeldingen uploaden naar uw Galerij. De toegestane bestandsformaten zijn JPEG, GIF en PNG. De afbeelding moet kleiner zijn dan 12 MB en 6 megapixels.

Wanneer u klikt op Bestand bijvoegen, opent zich een nieuw venster.

Voeg een enkel bestand of meerdere afbeeldingen toe aan uw blogbericht.

U kunt de volgende bestanden bijvoegen:
.doc .xls .ppt .odt .ods .odp .txt .pdf
De maiximale bestandsgrootte is 12 MB

4: Een commentaar aan een bericht toevoegen

Wanneer uw bericht geplaatst is ziet het er als volgt uit:

Zo komt de reactie er uit te zien.

Klik op de Comments (x) (Commentaar (x)) link (x is aantal geposte commentaars) om een commentaar toe te voegen.

Wanneer u een commentaar toevoegd kunt u geen afbeeldingen en/of bestanden uploaden. De rest van de opties (vet, schuin etc.) kunt uw wel gebruiken.

5: Vrienden, familie, collega’s etc. uitnodigen.

Als u het recht Vrienden toevoegen heeft, ziet u onderaan het menu de optie Vrienden uitnodigen. Wanneer u hierop klikt opent zich een nieuw venster.

Met de vrienden-uitnodigen-functie kunt u vrienden en familie uitnodigen voor uw blog.

Hier kunt u het E-mailadres en de Naam invullen van degenen die u wilt uitnodigen voor uw blog. Schrijf vervolgens een boodschap die met uw uitnodiging wordt mee gezonden. Tenslotte selecteert u de rechten die de gebruikers zullen hebben en klikt u op Send (Verzenden).

Wanneer u klikt op Verzenden, wordt er een e-mail met een link verzonden naar de elk adres. Wanneer ze op de link klikken kunnen ze een nieuwe gebruiker aanmaken:

Welkomstbericht voor nieuwe bloggebruikers.

Let op: Als een persoon die u uitnodigt al een login heeft op een ander blog of galerij op uw domein, kan hij/zij inloggen met het wachtwoord van het andere blog.

5.1: Uw uitgenodigde vrienden

Onder de Vrienden uitnodigen link, staat nog de Overzicht vrienden link. Klik hierop om de gebruikers te zien die zich via uw uitnodiging hebben aangemeld.

Bekijk de vrienden die lid zijn geworden van uw blog.

U kunt ook de gebruikers zien die zich hebben aangemeld op uitnodiging van andere deelnemers.

6: Uw profiel bewerken

Wanneer u bent ingelogd klikt u op Bewerken om uw gebruikersnaam, e-mailadres of wachtwoord te wijzigen.

Verander uw weergegeven naam of uw emailadres of wachtwoord.

Om de wijzigingen op te slaan moet u uw huidige wachtwoord invoeren. Wanneer u klaar bent klikt u op Opslaan.