Een blog aanmaken

Een weblog (blog) is een website waar regelmatig nieuwe bijdragen verschijnen, met bovenaan het nieuwste bericht. U kunt het gebruiken als een dagboek, een ruimte waar u over uw hobby of passies schrijft, of gewoon als een manier om uw vrienden en familie op de hoogte te houden van de gebeurtenissen in uw leven. U kunt zoveel blogs aanmaken, als u wilt.

Om toegang te krijgen tot de Blog administratie klikt u op dit icoon in het configuratiescherm:

Klik op het blogicoontje in het Configuratiescherm om een nieuwe blog aan te maken.

U krijgt vervolgens een lijst te zien van de blogs die al heeft aangemaakt. Als u nog geen blog heeft aangemaakt, is de lijst leeg. Om een nieuw blog aan te maken klikt u op Create blog (Blog aanmaken)

Creeër een nieuwe blog.
Stap 1: Blognaam en locatie
Stap 2: Tijdsinstellingen en anonieme gebruikersrechten
Stap 3: ’Over mij’ en ’Over het blog’ tekst
Stap 4: De eerste gebruiker aanmaken
Stap 5: De eerste categorie aanmaken
Stap 6: Een template kiezen

Stap 1: Blognaam en locatie

Kies een naam voor uw blog (in dit voorbeeld My Blog):

Voer een naam voor uw blog in.

Kies vervolgens de locatie voor uw blog. Dit kan kan de voorpagina van uw website zijn (www.example.com) of een subdomein (blog.example.com)

Selecteer het adres voor uw blog.

Stap 2: Tijdsinstellingen en anonieme gebruikersrechten

Kies nu te tijdsinstellingen voor uw blog.

Pas de tijdsinstellingen voor uw blog aan.
  • Date Display Format (Instellingen datumweergave) - De manier waarop de datum weergegeven wordt bij elk bericht en commentaar.
  • Time Display Format (Instellingen Tijdsweergave) - U kunt de tijd in de 12-uur of de 24-uur stand instellen, met of zonder weergave van secondes.
  • Time zone (Tijdzone) - De voorkeur instelling van de tijdzone van uw blog.

Hieronder kunt u de rechten voor anonieme gebruikers instellen.

Selecteer de gebruikersrechten voor anonieme gebruikers van uw blog.

Als View the Blog (Blog bekijken) ingesteld staat op Yes (Ja), kan iedereen de berichten op uw blog lezen. Als dit staat ingesteld op No (Nee), kunnen alleen geregistreerde gebruikers uw berichten lezen.

Als Post Comments (Commentaar Posten) ingesteld staat op Yes (Ja), dan kunnen anonieme gebruikers commentaar posten op uw blog, als het staat ingesteld op Nee hebben anonieme gebruikers dit recht niet.

N.B.: als anonieme gebruikers geen toegang tot uw blog hebben, heeft de optie Post Comments (Commentaar Posten) geen effect.

Stap 3: ’Over mij’ en ’Over het blog’ tekst

Hier kunt u informatie over u zelf en uw blog invoeren bij de About me (Over mij) en About the blog (Over het blog) tekstvakken.

Schijf wat informatie over uzelf en uw blog.

Als u deze opties uitschakeld, zullen de tekstvakken niet getoond worden in het blog. Het is dan ook niet mogelijk om tekst in de tekstvakken in te voeren. Er is een gegronde reden om deze opties niet uit te schakelen bij het aanmaken van uw eerste blog.

Stap 4: De eerste gebruiker aanmaken

Nu kunt u de eerste gebruiker aan uw blog toevoegen. U kunt een nieuwe gebruiker aanmaken of een bestaande gebruiker toevoegen.

Maak de eerste bloggebruiker aan.

Om een nieuwe gebruiker toe te voegen selecteert u New user (Nieuwe gebruiker). Vul vervolgens een E-mail in (dit wordt de loginnaam), en daarna de naam die getoond zal worden bij alle blog posts. Als laatste kiest u een Password (Wachtwoord), dat u nog eens moet bevestigen.

Voer de gegevens van de eerste bloggebruiker in.

Om een bestaande gebruiker toe te voegen, selecteert u Add existing user (Bestaande gebruiker toevoegen).

Voeg een gebruiker van een andere blog op uw domein toe.

U krijgt een lijst van alle bestaande gebruikers te zien. Deze lijst bevat ook de gebruikers die eventueel zijn aangemaakt in de One.com Galerij. Selecteer een gebruiker door op de knop naast het e-mailadres te klikken.

Selecteer een gebruiker uit de lijst om deze toe te voegen aan uw blog.

Als laatste stelt u hieronder de gebruikersrechten in. De eerste gebruiker die wordt aangemaakt moet alle rechten krijgen om volledige controle over het blog te garanderen. De volgende rechten kunnen worden toegekend:

Selecteer de rechten die u de bloggebruiker wilt geven.

Hieronder vindt u de functies voor elk van de gebruikersrechten.

• New message (Nieuw bericht posten) - De gebruiker kan nieuwe berichten posten in het blog
  • Edit message (Bericht bewerken) - De gebruiker kan de geposte berichten bewerken in het blog
  • Delete message (Bericht verwijderen) - De gebruiker kan geposte berichten verwijderen in het blog
  • New comment (Nieuw commentaar posten) - De gebruiker kan commentaar aan geposte berichten toevoegen in het blog
  • Delete comment (Commentaar verwijderen) - De gebruiker kan gepost commentaar verwijderen
  • Add friends (Vrienden toevoegen) - De gebruiker kan nieuwe gebruikers uitnodigen en toevoegen.

Stap 5: De eerste categorie aanmaken

Hier kiest u de naam voor de eerste categorie. Alle berichten in het blog moeten onder een bepaalde categorie vallen. Later kunt u meer categorieën aanmaken.

Voer een categorienaam in om de eerste categorie te creeëren.

Stap 6: Een template kiezen

Nu kunt u een van onze templates kiezen voor het ontwerp van uw blog

Selecteer een template voor de layout van uw blog.

Klik op de View (Bekijken) knop om een voorbeeld van de template te zien. Klik Select (Selecteren) om een ontwerp te kiezen.

Het blog is nu aangemaakt

Uw blog is nu aangemaakt. In de volgende handleiding wordt uitgelegd hoe u alle instellingen weer kunt wijzigen.

Uw nieuwe blog is met succes aangemaakt.